Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
ČESKÁ REPREZENTACE NA SVĚTOVÉM POHÁRU V BUDAPEŠTI

V sobotu 6. dubna 2024 a v neděli 7. dubna 2024 se ČEŠTÍ REPREZENTANTI v akrobatickém rock and rollu zúčastnili první letošní WRRC soutěže. Světový pohár se konal v Budapešti.

České barvy hájily v rámci reprezentační výpravy v Maďarsku celkem 4 taneční páry a dvě  formace.

World Cup Rock’n’Roll - Main Class Free Style  (MCFS)

                             9. místo DVOŘÁKOVÁ Marie – JAKUBEC Jiří

World Cup Rock’n’Roll - Main Class Contact Style  (MCCS)

BRONZ                 3. místo HORSKÁ Valerie - ZADÁK Richard

                            10. místo KŘÍŽOVÁ Monika - LAINER Štěpán

 World Cup Rock'n'Roll- Children

FINÁLE                 6. místo PAUNIĆ Máša - MAREŠ David

 World Cup Rock'n'Roll - Formations – Ladies

FINÁLE                 7. místo CZE – MYSTIQUE

World CUP Rock'n'Roll -Formations - Girls

FINÁLE                 4. místo   CZE - Turn it up!

 

Všem reprezentantům gratulujeme a děkujeme za předvedené sportovní výkony.

Krátké zprávy
8. Dubna 2024
VLAŠTOVKA a VRABČÁK KC Novodvorská 2024 … začínáme s RnR

Jarní soutěžní sezónu v akrobatickém rock and rollu v roce 2024 otevřela soutěž pro začínající tanečníky a tanečnice VLAŠTOVKA a VRABČÁK. Více jak 200 mladých tanečníků a tanečnic se sjelo v sobotu 23. března 2024 do Prahy, do Kulturního centra Novodvorská. Za významné podpory rodičů i trenérů se děti, které se učí základním prvkům v akrobatickém rock and rollu, postavily na taneční parket se svou sestavou v kategoriích Vrabčák-děti, Vrabčák-žáci a Vrabčák-junior. Mladí tanečníci a tanečnice, kteří mají základy rokenrolu již zvládnuté a věnují se dál párovému rock and rollu či rokenrolu formací, předvedli své letošní soutěžní sestavy v soutěži Vlaštovka v některé navazující soutěžní kategorii (děti, žáci, junioři, duo Children, duo Girls, duo Ladies, velké i malé dětské formace).
Organizačně soutěž zajistil oddíl Dům dětí a mládeže Praha 9 - R´n´R club Alpha Praha. Děkujeme.

Krátké zprávy
24. Března 2024
SLAVNOSTNÍ VEČER ČESKÉHO SVAZU AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU

V rámci Slavnostního večera Českého svazu akrobatického rock and rollu byli vyhlášeni a oceněni nejúspěšnější sportovci v celoroční anketě SPORTOVEC ROKU 2023. V sobotu 17. února 2024 se Společenské centrum NUPAKY naplnilo atmosférou akrobatického rock and rollu. Celý večer se nesl v duchu ohlédnutí se za 40ti lety akrobatického rock and rollu ve světě i v České republice. A připomínkou blízké budoucnosti akrobatického rock and rollu – pořádání Mistrovství světa v závěru roku 2024 zde v České republice, které bude spojené právě s oslavami 40 let od vzniku světové sportovní federace tohoto sportu (WRRC). V rámci patnácti ceremoniálů převzali z rukou předsedy ČSAR a členů Výkonného výboru sportovního svazu první tři „nejúspěšnější“ (páry, dua, formace) v celoroční soutěži SPORTOVEC ROKU 2023 svá ocenění a podělili se o své sportovní cíle v přicházející soutěžní sezóně. V závěru večera se dostalo i na tanec samotný. Přítomní si mohli společně s Hannou Kushnerevych vyzkoušet malou ochutnávku "boogie woogie". Společenským večerem přítomné sportovce, diváky i hosty provázeli zkušení moderátoři sportovních soutěží v akrobatickém rock and rollu pan Richard Burgr a pan Jiří Boháček.
Organizačně Slavnostní večer a vyhlášení ankety SPORTOVEC ROKU 2023 připravil Výkonný výbor ČSAR. Děkujeme.

 

Krátké zprávy
20. Února 2024
SLAVNOSTNÍ VEČER  – vyhlášení ankety Sportovec roku 2023

Celý rok 2023 jsme sledovali výkony jednotlivých sportovců akrobatického rock and rollu a jejich průběžné umístění v celoroční anketě SPORTOVEC ROKU 2023. Anketa je uzavřená, konečné výsledky jsou zveřejněné (naleznete zde na webu ČSAR). Zbývá pogratulovat vítězům. Vyhlášení ankety Sportovec roku 2023 proběhne v rámci Slavnostního večera Českého svazu akrobatického rock and rollu, na který tímto srdečně zveme všechny sportovce, trenéry, rodiče i příznivce akrobatického rock and rollu v České republice.
Slavnostní večer proběhne 17.2.2024 ve Společenském centru Nupaky (PRŮBĚŽNÁ 568, NUPAKY U PRAHY). Slavnostní zahájení večera je plánováno v 18 hodin.

Připomínáme zároveň možnost nákupu vstupenek k sezení, případně ke stání, které je možno zakoupit pod odkazem akce v kalendáři na webových stránkách ČSAR.

A již teď přejeme všem tanečníkům a tanečnicím akrobatického rock and rollu štěstí, zdraví a stabilní formu v blížící se soutěžní sezóně 2024.

Krátké zprávy
13. Února 2024
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA – PODPORA AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU DĚTÍ A MLÁDEŽE V PRAŽSKÝCH ODDÍLECH

Dlouhodobě se hlavní město Praha finančně podílí na podpoře pražských oddílů akrobatického rock and rollu při jejich snaze o rozvoj dětí a mládeže.

Díky podpoře hlavního města Prahy získaly 4 oddíly akrobatického rock and rollu působící v hlavním městě prostřednictvím Českého svazu akrobatického rock and rollu (ČSAR) finanční podporu na proaktivní systematickou podporu rozvoje dětí a mládeže na období 01/2023 – 12/2023 (DOT/61/04/015816/2023). I díky tomuto projektu se v pražských oddílech akrobatického rock and rollu podařilo stabilizovat trenéry a tímpádem díky jejich činnosti a zkušenostem zajistit udržení a rozvoj členské základny.
Na základě svých projektů mohly tyto oddíly v období od ledna 2023 do prosince 2023 pokračovat ve své práci na tom, aby současné děti věnující se akrobatickému rock and rollu v Praze mohly tento sport dělat dlouhodobě a aby i nové děti mohly začít trávit svůj volný čas tímto sportem, který při správném přístupu má pozitivní vliv na zdraví dětí, pomáhá formovat důležité schopnosti nejen pro období dospívání, ale i pro plnohodnotný dospělý život. Pražské oddíly využily podporu hlavně na odměny trenérů s kvalifikací a dle svých potřeb využily podporu i na pořízení nezbytného materiálu pro akrobatický rock and roll, zdravotní prohlídky i na pronájem sportovních zařízení.
Děkujeme hl. městu Praze za finanční podporu v rámci programu I. Systémový rozvoj sportu dětí a mládeže.

Krátké zprávy
27. Ledna 2024
SPORTOVEC ROKU 2023 – CELOROČNÍ SOUTĚŽ O NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ PÁRY A FORMACE

SLEDOVALI JSTE SPOLEČNĚ S NÁMI - průběžné výsledky celoroční soutěže: ZDE

NYNÍ MÁME JIŽ VÝSLEDKY KONEČNÉ, je známo kdo v jednotlivých soutěžních kategoriích ve SPORTOVCI ROKU ZVÍTĚZIL.  ZDE

KONČÍ soutěžní sezóna a a tím i celoroční soutěž, kterou vyhlásil Český svaz akrobatického rock and rollu  pro taneční páry a formace – SPORTOVEC ROKU 2023.

Získání maximálního počtu bodů za celou jarní i podzimní sezónu v této soutěži vyžadovalo od tanečníků a tanečnic akrobatického rock and rollu, kteří jsou registrováni v ČSAR, stabilní formu a plné nasazení ve většině domácích soutěží.
Dosažené výsledky se hodnotily pouze z vybraných soutěží ČSAR, které se termínem konání nekryly s jinými významnými zahraničními soutěžemi. Pro rok 2023 bylo vybráno 10 soutěží, které se konaly v různých místech České republiky:

  1. Jarní cena TŠ Twist Říčany (18.03.2023, Říčany)
  2. Mistrovství ČR párů, Dražice CUP (22.04.2023, Benátky nad Jizerou)
  3. Mistrovství ČR formací, Jarní pohár Sokola Jinonice (13.05.2023, Praha)
  4. Brněnský krokodýl - Přebor ČOS (27.05.2023, Brno)
  5. Mistrovství ČR párů, Black CUP (10.06.2023, Dolní Břežany)
  6. Pohár starosty města Říčany (30.09.2023, Říčany)
  7. Významná sportovní akce - Letenský pohár (07.10.2023, Praha)
  8. Podzimní pohár Sokola Jinonice (04.11.2023, Praha)
  9. White CUP (11.11.2023, Radvanice)
10. O cenu města Otrokovice (18.11.2023, Otrokovice)

Kritéria hodnocení jsou zveřejněna na webu ČSAR (Sportovec roku 2023 - Pravidla)

Gratulujeme všem tanečníkům a tanečnicím akrobatického rock and rollu, kteří se SPORTOVCE ROKU zúčastnili.  A těšíme se na sportovní úspěchy v domácích soutěžích, na překonávání vlastních hranic a posouvání osobních výkonů jednotlivých tanečních párů i formací v roce nadcházejícím.

Krátké zprávy
17. Dubna 2023
PF 2024 … akrobatický rock and roll

Všem sportovcům, trenérům, porotcům, partnerům, i příznivcům akrobatického rock and rollu přejeme klidný vstup do nového roku 2024.

Ať nechybí tolik potřebné zdraví, pozitivní přístup, zodpovědnost i píle, vytrvalost a především smysl pro fair play. Poctivá každodenní práce, v tělocvičnách při trénincích i na soutěžích, a také rozvaha v období různých celospolečenských změn, které se dotýkají i sportu, je předpokladem úspěchu českého akrobatického rock and rollu v dalších letech.

Jiří Hais
předseda Českého svazu akrobatického rock and rollu

Marcela Pikálková
místopředsedkyně Českého svazu akrobatického rock and rollu

a další členové Výkonného výboru ČSAR
Jiří Boháček, Richard Burgr a Petr Lukavský

Krátké zprávy
29. Prosince 2023
WORLD CUP FINAL 2023  - MAĎARSKO

Poslední soutěží, které se reprezentační výprava České republiky v roce 2023 zúčastnila, byla soutěž WRRC v Maďarsku. V sobotu 9. prosince 2023 se zde konal WORLD CUP FINAL 2023 v kategoriích párového rock and rollu a boogie-woogie.

WORLD CUP FINAL Rock'n'Roll - Main Class Contact Style
12. místo KŘÍŽOVÁ Monika - LAINER Štěpán
18. místo STAŇKOVÁ Sofie - STANĚK Tomáš

WORLD CUP FINAL Rock'n'Roll - Juniors
20. místo BŘEZINOVÁ Viktorie - PÁN Jáchym

Ve stejný den probíhal v maďarské Budapešti i SVĚTOVÝ POHÁR v kategorii Malé dívčí formace Ladies, kde také měla Česká republika své zastoupení.

WORLD CUP Rock'n'Roll - Small Formations - Ladies
11. místo CZE - SKITTLES

Všem reprezentantům gratulujeme a děkujeme za předvedené sportovní výkony.

Krátké zprávy
11. Prosince 2023
VLAŠTOVKA-VRABČÁK Jinonice 2023 … začínáme s RnR

A je tu opět prosinec a s ním další soutěž v akrobatickém rock and rollu z řady Začínáme s RnR. V sobotu 2. prosince 2023 se konala v tělocvičně TJ Sokol Jinonice (Praha) soutěž VÁNOČNÍ CENA. Ta byla věnována těm, kteří v akrobatickém rock and rollu „ZAČÍNAJÍ“. Buď se naučili první průpravy v rytmu rock and rollu a předvedli svou sestavu jednotlivců v soutěži Vrabčák (DĚTI, JUNIOŘI). Nebo se již věnují párovému rock and rollu či rokenrolu formací a postavili se v soutěži Vlaštovka na soutěžní parket před porotu se svou sestavou v některé klasické soutěžní kategorii (děti, žáci, junioři, kategorie C, duo Girls, duo Ladies, dětské formace, dívčí formace). Dobrou zprávou pro rokenrol byla účast 43 začínajících tanečníků v kategorii Vrabčák DĚTI, a účast 22 začínajících tanečníků v kategorii Vrabčák Junioři, která dokazuje, že o akrobatický rock and roll je mezi dětmi zájem a že se daří realizovat rozvojové programy v oddílech a přivést ke sportu nové děti.

Prohlédněte si celkové výsledky soutěže

Videa ze soutěže naleznete na kanále youtube ČSAR

Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino - TJ Sokol Jinonice. Děkujeme.

Krátké zprávy
4. Prosince 2023
MISTROVSTVÍ SVĚTA MCFS A MCCS V ŽENEVĚ

V sobotu 25. listopadu 2023 se ČESKÁ REPREZENTACE v akrobatickém rock and rollu zúčastnila WRRC soutěže v Ženevě (Švýcarsko).
V rámci tohoto Mistrovství světa čeští reprezentanti nastoupili do soutěže ve dvou kategoriích párového rock and rollu, MCFS a MCCS.

World Championship Rock'n'Roll - Main Class Free Style (MCFS)
20. místo Veronika ŠEMBEROVÁ - Matěj LUKEŠ

World Championship Rock'n'Roll - Main Class Contact Style (MCCS)
14. místo HORSKÁ Valerie - ZADÁK Richard
16. místo KŘÍŽOVÁ Monika - LAINER Štěpán
19. místo BAŠTOVÁ Vendula - KOLB Maxim
21. místo STAŇKOVÁ Natálie - VRABEC Jakub

Videa z finálových kol soutěže a videa českých tanečních párů si můžete prohlédnout na Youtube kanále ČSAR.

Všem reprezentantům gratulujeme a děkujeme za předvedené sportovní výkony.

Krátké zprávy
4. Prosince 2023
Předchozí 1 2 3 4 5 9 17 25 33 Další