Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
Dražice CUP 2016 – začátek nové sezóny

První dubnovou sobotu 2.4.2016 se otevřely brány nové rokenrolové sezóny. Konala se tradiční mezinárodní soutěž Dražice CUP 2016 v Benátkách nad Jizerou.

Svou zimní přípravu přijelo prověřit 80 tanečních párů v šesti kategoriích a 27 dívčích formací ve čtyřech kategoriích z České republiky, ze Slovenska, z Polska i Francie.

Letošní rok je významný pro Českou republiku tím, že v říjnu se právě v ČR bude bojovat o titul Mistryň světa v kategorii Dívčí formace junior. A tak každá soutěž je možností pro dívky soutěžící v kategorii DFJ prověřit svou současnou formu, pokusit se navázat na mezinárodní úspěchy českých formací z minulých let a vybojovat tento titul právě pro Českou republiku.

Jako každý rok na první soutěži nové sezóny předseda ČSAR Jiří Hais poděkoval reprezentantům v párovém rokenrolu za významné úspěchy v loňském roce a popřál všem soutěžícím, aby se jim dařilo i letos důstojně reprezentovat Českou republiku a navázat na předchozí významné úspěchy českého rokenrolu na mistrovstvích světa i Evropy.

Radost všem udělala hojná účast nejmladších tanečníků z kategorií dětí a žáků, kteří se s nadšením věnují akrobatickému rokenrolu a sní o tom, že jednou budou úspěšní, stejně jako jejich starší vzory, i v „mistrovských seniorských kategoriích“.

Organizačně soutěž zajistil oddíl KOLB Dance VSK FTVS Praha.

Krátké zprávy
5. Dubna 2016
Vlaštovka – soutěž pro začínající tanečníky a tanečnice

I na konci podzimní soutěžní sezóny v akrobatickém rokenrolu se nezapomnělo ani na budoucí naděje tohoto sportu. Každý tanečník nějak začínal, měl své taneční vzory a toužil zažít atmosféru finálových soubojů na parketu. Soutěž VLAŠTOVKA dává příležitost právě těm začínajícím.

V sobotu 5. prosince 2015 se z celé republiky sjeli mladí tanečníci a tanečnice v sokolovně TJ Sokol Jinonice a předvedli své taneční výkony v kategoriích Děti, Žáci, Junior, „C“, Dívčí formace děti a Dívčí formace-smíšený věk.

Příjemnou mikulášskou nadílku v podobě vítězství si svými výkony vybojovali Marek Křivonoska a Nela Bringlerová v kategorii Děti, Kryštof Häusler a Natálie Sochrová v kategorii Žáci, David Hlaváček a Adéla Hovorková v kategorii Junior, Tomáš Průša a Natálie Schreková v kategorii „C“, dívčí formace „Minnies“ v kategorii Dívčí formace děti a dívčí formace „Twisties“ v kategorii Dívčí formace-smíšený věk.

Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.

Krátké zprávy
10. Prosince 2015
Žižkovský pohár - Velká cena Sokola

Letošní podzimní sezóna byla pro tanečníky akrobatického rokenrolu opravdu náročná, soutěž střídala soutěž a i na Žižkovském poháru, který se konal v sobotu 28. listopadu, se stále bojovalo o umístění v soutěži Sportovec roku.

Soutěž Žižkovský pohár (spojená letos s Velkou cenou Sokola) měla již svůj pátý ročník a jako vždy na diváky i tanečníky čekala i nová překvapení.

Letos si organizátoři dali obrovskou práci a nádherným způsobem připomněli divákům i současným tanečníkům rokenrolu, jaké legendy má Česká republika v tomto sportu. Videomedailonky největších sportovních úspěchů i osobní účast přímo na Žižkovském poháru takových tanečníků jako Vasil Gjurov a Jana Gjurovová, Petr Kordač a Zuzana Kordačová, Radek Verčák a Markéta Hilgerová, Roman Kolb, Michaela Večeřová, Kateřina Fialová a mnohých dalších, všechny v sále doslova zvedla ze židlí.

Největší uznání a potlesk patřil legendárnímu trenérovi, který stojí za světovými úspěchy mnohých českých mistrů světa i mistrů Evropy, panu Františkovi Večeřovi. Největší motivací pro mladé tanečníky však bylo na vlastní oči vidět, že tyto legendy i dnes umí nastoupit na taneční parket a předvést, že rokenrol mají v krvi i po tolika letech a i dnes zvládají předvést něco ze svého tanečního umění.

V soutěži Žižkovský pohár se celý den bojovalo v soutěžních kategoriích párového rokenrolu (Děti, Žáci, Junior, „B“, „A“) i v kategoriích formací (Dívčí formace děti, Dívčí formace junior, Malé dívčí formace formace junior, Malé dívčí formace senior).

V závěru večera Český svaz akrobatického rock and rollu uskutečnil slavnostní vyhlášení první části ankety Sportovec roku a to v kategoriích Děti, C, MDFD, MDFJ, MDFS, DFD, FJ, FS.

Organizačně soutěž zajistil oddíl  T. J. Sokol Kampa Praha.

Krátké zprávy
10. Prosince 2015
Premiéra akrobatického rokenrolu na Galavečeru tanečního sportu

Více než důstojnou tečkou letošní sezóny bylo nedělní slavnostní vyhlášení historicky první ankety Sportovec roku 2015 v akrobatickém rokenrolu, které se konalo na Galavečeru tanečního sportu v Kroměříži.

Galavečer tanečního sportu jako oslavu úspěchů tanečníků pořádá za přítomnosti České televize již několik let Český svaz tanečního sportu. Letos poprvé byl tento svátek tance pořádán ve spolupráci ČSTS a ČSAR a diváci tohoto slavnostního večera v sále Kulturního domu v Kroměříži kromě standardních a latinskoamerických tanců zažili také dynamický akrobatický rokenrol.

Této akce se zúčastnilo mnoho významných hostů včetně Mgr. Jaroslava Němce, starosty města Kroměříž, Mgr. Radka Vondráčka, místostarosty města Kroměříž, PhDr. Pavla Motyčky Ph.D., místostarosty města Kroměříž, Ing. Michaely Šojdrové, poslankyně v Evropském parlamentu za ČR, Gabriela Waageho, zástupce Českého olympijského výboru. Oba pořádající sportovní svazy reprezentovali jejich nejvyšší představitelé, prezidentka ČSTS Eva Bartůňková a předseda ČSAR Jiří Hais. Slavnostní večer moderoval Jan Čenský.

Za akrobatický rokenrol byly vyhlášeny v průběhu večera první tři nejlepší páry a formace v jednotlivých kategoriích. Speciální ocenění patřilo „hvězdě roku“ za mimořádný sportovní výkon a přínos tanečnímu sportu v roce 2015. Toto ocenění si za získání skvělého 5. místa na nejprestižnější soutěži Mistrovství světa v kategorii „A“ převzal taneční pár Lukáš Fürst a Alžběta Slámová společně se svým trenérem Františkem Večeřou. Stejně jako vítězové každé z oceňovaných kategorií i tento taneční pár předvedl divákům a hostům v sále své taneční umění.

Atmosféra celého večera byla nejen slavnostní, ale i přátelská a rodinná. Tak jak to má ve sportu být. Po náročné závodní sezóně si všichni přítomní užili předvánoční pohodu, rozsvícené svíčky, dobré víno, krásný kulturní program i radost ze společného setkání.

Děkujeme všem zúčastněným trenérům a tanečníkům za skvělou oslavu našeho sportu a věříme, že příští rok se opět sejdeme na vyhlášení ankety Sportovec roku 2016 ve stejně slavnostní atmosféře.

Vítězové pro rok 2015 ve vyhlašovaných kategoriích - akrobatický rokenrol:
Kategorie Žáci: Matěj Lukeš a Veronika Šemberová z oddílu TASK Silueta Praha
Kategorie Junior: Lukáš Sláma a Anna Fořtová z oddílu TJ Sokol Pražský
Kategorie Dívčí formace junior: formace Mystique z oddílu TASK Silueta Praha
Kategorie Dívčí formace senior: formace Angels z oddílu TASK Silueta Praha
Kategorie „B“: David Kroulík a Michaela Hronská z oddílu TŠ Twist Říčany
Kategorie „A“: Tomáš Prediger a Marie Dvořáková z oddílu TASK Silueta Praha

Krátké zprávy
10. Prosince 2015
Galavečer tanečního sportu 2015

Již  6. 12. 2015 se v domě kultury v Kroměříži koná Galavečer tanečního sportu - Sportovec roku 2015.

Vstupenky na Galavečer můžete zakoupit zde.

 
Krátké zprávy
26. Listopadu 2015
Vezeme 5. místo z Mistrovství Světa kategorie A

Sezóna kategorie A vyvrcholila v sobotu, kdy se ve švýcarské Ženevě konala poslední a nejprestižnější soutěž ze série Mistrovství Světa. Výsledky dokázaly, že český rock and roll patří jednoznačně do světové špičky.

O mistrovský titul se utkalo celkem 33 párů ze 13 zemí.

Před branami čtvrtfinále skončili zástupci z klubu TASK Silueta Praha. Na 25. místě Tomáš Prediger a Marie Dvořáková a hned za nimi, na 26. místě skončila druhá dvojice Jiří Jakubec a Nikola Zunová. Oběma párům chybí ještě akrobatické prvky s vyšší obtížností, ale oba jsou nadějnou perspektivou do dalších mistrovství a patří jim velký dík za skvělou reprezentaci.

Českou vlajku nakonec vyzdvihli nejvýše Lukáš Fürst a Alžběta Slámová z klubu T. J. Sokol Kampa Praha, kteří se po krátké přestávce vrátili na taneční parket, chtěli navázat na svůj úspěch z loňského Mistrovství Evropy, kde získali stříbro. Aby se vyrovnali velké konkurenci, Lukáš s Bětkou spolu se svými trenéry zvýšili po World Masters v Moskvě obtížnost akrobacie a zařadili se po bok těch nejlepších světových párů. Díky tomu se probojovali až do finále celé soutěže mezi 6 nejlepších párů.

Bohužel po chybě v posledním prvku akrobatické sestavy skončili na 5. místě. Patří jim však velká gratulace, konkurence byla letos opravdu skvěle připravena!

Mistry světa se stal švýcarský pár Richard Cerutti a Amélie Galvez, kteří dokázali skvěle zastoupit favorita soutěže Fabiena Ropraze s Ioulií Ioudinou, kteří bohužel chybovali ve své náročné akrobatické sestavě již v semifinále a to je posunulo až na 2. nepostupující příčku čili 8. místo.

Gratulujeme všem!

Krátké zprávy
24. Listopadu 2015

Jak jste již byli informováni na Valné hromadě, náš svaz uzavřel s Oborovou zdravotní pojišťovnou zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, Smlouvu o spolupráci v rámci programu Zdravý spolek 2015.

Jedná se o možnost refundace členského příspěvku ČSAR. Tento příspěvek může být refundován členovi ČSAR, který uhradil členský poplatek pro rok 2015, a který je pojištěncem OZP. Členské příspěvky (až do výše 500,- Kč) budou členům našeho svazu - pojištěncům OZP, proplaceny na základě předloženého potvrzení o zaplacení členského příspěvku. Příspěvek bude uhrazen na bankovní účet člena spolku (číslo účtu vyplňte na potvrzení).

A jak to celé zařídit?

Člen oddílu, který je zároveň pojištěncem OZP si vytiskne a vyplní přiložený formulář. Vyplněný a podepsaný formulář můžete předat Štěpánce Slámové na Radě oddílů (29. 11. 2015). Další možností je předání formuláře na na Žižkovském poháru, kde na stánku ČSAR bude žádosti vybírat Marcela Pikálková.

Poslední šancí je zaslat vyplněný formulář k orazítkování na adresu ČSAR (ČSAR, Atletická 100/2, 16017 Praha 6), ale nejpozději do konce listopadu, aby se vše ještě stačilo zařídit. Svaz dokument orazítkuje a vše za žadatele na pojišťovně vyřídí. Pojišťovna příspěvek proplatí na účet pojištěnce.

Krátké zprávy
16. Listopadu 2015

Milí tanečníci, ČSAR bude ve spoupráci s ČSTS vyhlašovat Sportovce roku 2015. Posledním započítaným závodem bude Žižkovský pohár.


Vyhlášení této soutěže pro kategorie Ž, J, B, A, DFJ a DFS se bude konat 6.12.2015 v Kroměříži na slavnostním galavečeru, který bude natáčet ČT. První tři páry/formace z těchto výše uvedených kategorií pojedou do Kroměříže a to i včetně trenérů.


Dopravu zajistí ČSAR, který objedná 2 autobusy. Na slavnostním vyhlášení budou tanečníci ve svých soutěžních kostýmech společně s vítězi tanečního sportu.
První z kategorie zatančí svou sestavu. Na parketu budou představeni i trenéři vyhlášených. Vzhledem k společensky významné události, prosíme o formální oblečení trenérů (oblek, šaty).


Ostatní soutěžní kategorie, které nepojedou na Moravu, budou vyhlášeny v průběhu večera na Žižkovském poháru 28.11.2015.

Podívejte se na průběžné pořadí párů a formací po soutěži v Říčanech:

Krátké zprávy
16. Listopadu 2015
Známe mistry světa v žácích a juniorech

Další závod ze série Mistrovství Světa proběhl o víkendu ve franzouském městečku Bourg en Bresse. Početná česká výprava zastoupená kluby Sokol Pražský, TASK Silueta Praha, Elvis Jihlava a KP Praha tentokrát nebyla tak úspěšná jako naše formace v Kazani.

V kategorii Junior tancovalo 39 párů z 12 zemí. Mezi 24 nejlepších juniorů, se prosadil pouze Lukáš Sláma a Anna Fořtová, kteří svým výkonem dosáhli na celkové 18. místo. Ostatní junioři se bohužel neprobojovali do čtvrtfinále a jejich účast se zastavila v opravném kole.

Dušan Valenta a Kateřina Žahourková tak obsadili celkové 27. místo a na 30. místě se umístili sourozenci Jiří a Marie Šubrtovi.

Mistrem světa se stal skvělý taneční pár Matej Matecko a Evelin Arh ze Slovinska.

V kategorii Žáci se podařilo probojovat do čtvrtfinále také jen jednomu českému páru. Matěj Lukeš a Veronika Šemberová vybojovali 24. místo. Ze 44 žáků a 13 zemí skončil Richard Zadák a Iveta Smoleňáková na 28. místě a Marek Špejtek a Eliška Musilová na 36. příčce. Zajímavostí byl hned dvojitý start zástupců Lybanonu.

Mistrem světa v žácích se stal Marty Delatorre a Opehélie Portillo z Francie.

Současně proběhl i Světový pohár kategorie B. Naším jediným zástupcem byl Martin Pikálek s Terezou Lukešovou, kteří ve světové špičce vytančili 26. místo z celkového počtu 35 párů z 10 zemí. Již tradičním vítězem této kategorie se stal Alen Mikic a Ana Silaj z Chorvatska.

Krátké zprávy
16. Listopadu 2015
Na Mistrovství Evropy zářily české formace

Kazaň je administrativním a kulturním centrem Tatarstánu a třetím největším městem v Rusku. Tato metropole se v neděli stala dějištěm Mistrovství Evropy dívčích formací senior a párových formací junior.

Mezi DFS startovalo celkem devět formací z pěti zemí. Formace ANGELS potvrdila svoji neporazitelnost a vytančila zlato! Náš svaz triumfoval, i když počet soutěžních formací nebyl vysoký, ale kvalita startujících byla naopak velmi vysoká.

V juniorských párových formacích reprezentovala ČR formace CZECH ONE, která vybojovala druhé místo! Soutěžilo sedm formací ze tří zemí. Vítězi se stali FORSAGE z Ruska.

V sobotu se ve stejné hale soutěžilo i o titul mistrů světa v juniorských dívčích formacích. I v této kategorii nás reprezentovali zástupci klubů TŠ Twist Říčany a TASK Silueta Praha. Do bojů o světové prvenství se zapojilo třináct formací z pěti zemí.
Do finále se z našich dostala jen formace z Říčan. Celkově páté místo si odvezla formace Madonna. Formace MYSTIQUE se musela spokojit se sedmou příčkou a dívky z formace ROYAL byly deváté. Zlato putovalo se skupinou PARTY GIRLS d o Maďarska.

Pořadatelé uspořádali skvěle organizovanou a úchvatnou akci ve stylu Universiády a o naše tanečníky bylo po celou dobu velmi dobře postaráno.

Děkujeme českým tanečníkům a jejich trenérům za skvělou reprezentaci!

Krátké zprávy
12. Listopadu 2015
Předchozí 1 9 17 23 24 25 26 27 28 29 33 Další