Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
MISTROVSTVÍ SVĚTA -ČESKÁ REPREZENTACE NEZKLAMALA!

V sobotu 2.12.2017 se konala nejdůležitější soutěž akrobatického rokenrolu tohoto roku - Mistrovství světa kategorie A. Ve francouzském Lyonu se sešla světová špička tanečníků nejvyšší kategorie A, na kterou probíhala tvrdá nomice na české úrovni. Jen díky umístění jednoho českého páru v top ten světového žebříčku mohl svaz na Mistrovství světa nominovat hned čtyři naše páry!
V Lyonu se Marek Divoký s Lenkou Richtrovou ihned probojovali z 8. místa do čtvrtfinále, ale to naše spanilá jízda neskončila! Přes opravné kolo se protančily zbylé tři české páry! V dalším kole bohužel Marek s Lenkou nepředvedli už tak dobrou akrobacii a propadli se na konečné 16. místo. Jirka Jakubec s Marií Dvořákovou se zapsali na 18. příčku. Další z Čechů Vilibald Prokop s Lucií Maškovou obsadili 22. místo a Petr Slabý s Teou Parkanovou 23. místo.
Mistrem světa se stal ruský pár CHISTIKOV Konstantin - OSNOVINA Ksenia.
V Lyonu se souběžně konal i Světový pohár žáků a juniorů. Nejlépe se z mládežnických párů umístil Václav Bašta a Eliška Volfová, kteří vybojovali v juniorech 10. místo!

Velké díky za vzornou reprezentaci a nasazení !

Krátké zprávy
7. Prosince 2017
SPORTOVEC ROKU 2017 - KONEČNÉ VÝSLEDKY

DOBOJOVÁNO: Všem, které zajímá pořadí v celoroční soutěži Českého svazu akrobatického Rock and Rollu SPORTOVEC ROKU 2017 přinášíme opět čerstvé informace, jak se umístil který taneční pár či která formace ve své kategorii v roce 2017. Pořadí je konečné, gratulujeme všem sportovcům a přejeme mnoho sil a chuti do dalšího "tanečního" roku. Slavnostní vyhlášení proběhne opět v lednu 2018.

 

 

 

 

 

 

 

Krátké zprávy
30. Října 2017
SKVĚLÁ ZPRÁVA PRO ČESKÝ ROKENROL!

V sobotu 25.listopadu 2017 proběhl v Moskvě další SVĚTOVÝ POHÁR kategorie A, který byl pro naše páry úspěšnou generálkou na nadcházející Mistrovství světa v Lyonu. Nově se na mezinárodním závodě předvedla velmi nadějná dvojice Jiří Jakubec s Marií Dvořákovou, která se dokázala probojovat do čtvrtfinále a získat 21. místo. Stejně úspěšný byl i druhý pár české reprezentace Marek Divoký a Lenka Richtrová, který předvedl zatím nejlepší letošní výkon a ten ho vynesl na 14. příčku. Závodu se zůčastnilo 26 párů z osmi zemí Evropy. Zlato získal ruský pár KONDRASHIN Alexey - KOZLOVA Darina. Gratulujeme.

 

Krátké zprávy
29. Listopadu 2017
ŽIŽKOVSKÝ POHÁR A VELKÁ CENA SOKOLA 2017

V České republice je soutěžní sezóna v rokenrolu v plném proudu, již druhý víkend za sebou se bojuje o stupně nejvyšší na konkrétní soutěži i o body do celoročního žebříčku soutěže sportovního svazu Sportovec roku 2017. 25. listopadu 2017 ve sportovní hale TJ. Spoje Praha proběhl již sedmý ročník soutěže v akrobatickém rokenrolu ŽIŽKOVSKÝ POHÁR A VELKÁ CENA SOKOLA. Během dne se na parketu představily taneční páry v kategoriích Děti, Žáci, Junioři, kategorie B. Tanečníci kategorie B, kteří již musí během závodu zvládnout v rychlém tempu dvě sestavy – taneční a akrobatickou, na této soutěži bojovali i o cenné nominační body. Po zásluze i v této soutěži zvítězil v kategorii B pár Jakub Chvátal a Kateřina Rohanová z pořádajícího oddílu, pár, který po celý rok předvádí skvělou formu a vyrovnanou výkonnost. Ve formacích diváci viděli výkony týmů ve čtyřech kategoriích: dívčí formace děti, dívčí formace junior, malé dívčí formace junior a malé dívčí formace senior. Organizačně soutěž zajistil oddíl TJ Sokol Kampa Praha.

Krátké zprávy
27. Listopadu 2017
PODZIMNÍ POHÁR SOKOLA JINONICE

Podzimní část soutěžní sezóny v akrobatickém rokenrolu se přehoupla do své druhé poloviny a soutěžící sbírají jedny z posledních cenných bodů v tomto roce. V sobotu 18. listopadu 2017 se konala tradiční soutěž PODZIMNÍ POHÁR SOKOLA JINONICE, tentokrát v netradičních prostorách sportovní haly v Praze Letňanech. A ještě jedno „nej“ tato soutěž měla – nadstandardní počet soutěžících. Soutěžilo se skoro ve všech soutěžních kategoriích a překvapila i účast ze zahraničí. V Praze nastoupili dokonce i soutěžící z Irska. V párovém rokenrolu bylo nejvíce soutěžících v kategorii ŽÁCI, na taneční parket nastoupilo 24 tanečních párů. V rokenrolu formací byla nejpočetněji zastoupena kategorie Malé dívčí formace junior (MDFJ), kde svou choreografii předvedlo 12 týmů. Radost všem udělala i účast dokonce 4 týmů v kategorii párové formace junior. Když se v klubu podaří sestavit formaci z tanečních párů, znamená to kvalitní práci trenérů i zájem tanečníků dělat něco navíc nad svůj standardní trénink. A to se prokazatelně daří v oddílech Elvis Jihlava, TŠ Twist Říčany, KS Podwawelski, i v pořádajícím oddíle RRC Domino TJ Sokol Jinonice. Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.

Krátké zprávy
20. Listopadu 2017
MISTROVSTVÍ SVĚTA – dívčí formace junior

Světový šampionát se konal v roce 2017 v Chorvatsku a to 11.listopadu 2017 ( Slavonski Brod),
Zde jsou kompletní výsledky MS DFJ.
1 RUS Little Lady
2 RUS Beauties
3 HUN Party Girls
4 HUN Xpress
5 CZE Queen
6 RUS Funny Girls
7 CZE Madonna
8 HUN Gold Star
9 CZE Fresh
10 RUS K 4
11 AUT Crazy Angels
12 CRO Cruella de Rock
14 SVK Cops on Tap
13 CRO Mustre
15 CRO Stardust
16 CRO Diamonds
17 BIH Rock Princess
18 KAZ Astana Dance MK
19 BIH Stars
20 BIH Egyptians

Všechny tři české týmy, které se na MS nominovaly, předvedly velmi kvalitní výkony a zařadily se do první desítky nejúspěšnějších formací světa. Formace Queen obsadila 5.místo, formace Madonna 7. místo a formace Fresh 9. místo. Gratulujeme české reprezentaci a děkujeme za skvělou reprezentaci českého sportovního svazu.

Krátké zprávy
26. Února 2018
Královéhradecký kraj – WHITECUP 2017

Již čtvrtým rokem se sportovci z České republiky i okolních zemí a také příznivci akrobatického rokenrolu vydali do Královéhradeckého kraje, kde proběhl další úspěšný ročník mezinárodní soutěže WHITECUP. Soutěž v Radvanicích se konala v rámci projektu MČR a významné soutěže v akrobatickém rock and rollu v KHK - okno rokenrolu, který je realizován za finanční podpory Královéhradeckého kraje.
Rokenrol se v podhorském prostředí Radvanic představil ve většině soutěžních kategorií. Diváci shlédli výkony malých dětí, které se rokenrol teprve učí. Dále žákovská i juniorská vystoupení tanečních párů, a z kategorií, kde se již objevují různě náročné akrobatické prvky, nastoupily taneční dvojice v kategorii C, B i královské kategorii A.
Společně s párovým rokenrolem diváky vždy zaujme i vystoupení tanečních formací, tj. skupin dívek které předvádějí souhru choreografie, kostýmů i preciznosti rokenrolového kroku. Neodmyslitelně k soutěži v Radvanicích patří i sněhuláci z balónků, které touží děti získat v samém závěru soutěže.

Krátké zprávy
10. Listopadu 2017
PRACOVNÍ SEMINÁŘ - RADVANICE - PROJEKT VZDĚLÁVÁME SE V KHK

 V pátek 3.11.2017 v penzionu v Radvanicích pokračovalo školení pro zkušené trenéry a porotce, kteří dlouhodobě fungují v akrobatickém rock and rollu. Seminář organizoval Český svaz akrobatického Rock and Rollu za podpory Královéhradeckého kraje (v rámci projektu 17SPT07-0005), tématem byl rozvoj odborných kompetencí v rokenrolu a rozvoj sociální práce s mládeží. Diskutoval se přínos soutěží v KHK, možnost zakládání oddílů v kraji a podpora sportovního svazu při založení oddílu. Ve druhé polovině semináře se probíraly projevy nesportovního chování mladých sportovců i jejich rodičů i způsoby jejich řešení.

Krátké zprávy
29. Prosince 2017
POHÁR STAROSTY MĚSTA ŘÍČANY

V sobotu 21. října 2017 přivítalo město Říčany již 17. ročník mezinárodní soutěže v akrobatickém rokenrolu POHÁR STAROSTY MĚSTA ŘÍČANY.
V rokenrolu párů se přestavili tanečníci a tanečnice ve čtyřech kategoriích, od dětí, přes žáky a juniory až po kategorii C. Skupiny dívek dostaly příležitost roztančit parket v malých i velkých formacích a předvést svá originální vystoupení na různá témata. Na této soutěži si zatančily i dvě juniorské párové formace, Inspiration z oddílu RRC Domino TJ Sokol Jinonice a Twister z oddílu TŠ Twist Říčany. Atmosféru nově zrekonstruované sportovní haly si letos užilo přes 80 párových tanečníků a přes 30 soutěžních týmů z Německa, Polska, Slovenska i z České republiky. Akce byla podpořena grantem města Říčany. Organizačně soutěž zajistil oddíl TŠ Twist Říčany.

Krátké zprávy
23. Října 2017
BELGIE: MISTROVSTVÍ SVĚTA ŽÁKŮ A JUNIORŮ A SVĚTOVÝ POHÁR V ROKENROLU

V sobotu 21.října 2017 se v Belgii konalo Mistrovství světa žáků a juniorů v akrobatickém rock and rollu, Světový pohár kategorie B a TOP 10 kategorie A. Do Belgie v pátek odjela 18tičlenná česká reprezentační výprava.
Do boje o tituly mistrů světa v kategorii Žáci nastoupili Richard Zadák a Valérie Horská, kteří se probojovali do čtvrtfinále a obsadili 24. místo. Dále v této kategorii tancovali Daniel Menšík a Nela Šedová, 25. místo, a  Jan Schlögl a Zuzana Karbanová, 32. místo.
V kategorii Junioři byly výkony všech tanečních párů na vysoké úrovni. Probojovat se do čtvrtfinále znamenalo obrovské nasazení a povedlo se to i českému juniorskému páru Matěj Lukeš a Veronika Šemberová, který získal pro Českou republiku 23. příčku.Dále krásný výkon podali Dušan Valenta a Kateřina Žahourková, kteří se umístili na 31. místě. 

V kategorii B startoval na Světovém poháru pouze jeden český pár, Jakub Chvátal a Kateřina Rohanová, po chybě v akrobatické sestavě se tento pár zastavil na 22. místě.
Kategorie A měla na těchto závodech vloženou soutěž TOP 10, kde se představilo osm párů z desítky světového žebříčku. Jsme hrdí, že v top 10 máme i český pár Marek Divoký a Lenka Richtrová. Tento český pár obsadil 8. místo.
Gratulujeme celé reprezentační výpravě a děkujeme!!!

Krátké zprávy
23. Října 2017
Předchozí 1 9 15 16 17 18 19 20 21 25 33 Další