Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
O CENU MĚSTA OTROKOVICE – SOUTĚŽ V AKROBATICKÉM ROCK AND ROLLU

Soutěže Českého svazu akrobatického rock and rollu ke konají po celé České republice. V sérii listopadových soutěží zavítal akrobatický rock and roll na Moravu. Opět se jednalo o soutěž ČSAR s mezinárodní účastí, spolu s českými sportovci soutěžili i sportovci z Polska a Slovenska. V sobotu 18. listopadu 2023 proběhla ve sportovní hale v Otrokovicích soutěž O cenu města Otrokovice.
K Otrokovicím a Zlínu akrobatický rock and roll neodmyslitelně patří, má zde svoji tradici a tak se na současné sportovce a trenéry, na pozvání ředitele soutěže Jaromíra Bartíka, přišli do haly podívat i bývají skvělí tanečníci akrobatického rock and rollu a zavzpomínali na své začátky.
Na tanečním parketu proběhly boje o medaile a finálová umístění v různých soutěžních kategoriích. V tanečních párech se soutěžilo v kategoriích Děti, Žáci, Junioři, kategorie B i kategorie A. Představila se dívčí dua (kategorie DUO Girls i DUO Ladies). A do Otrokovic přijely soutěžit i dívčí formace. V kategoriích velkých dívčích formací proběhl závod v dětské i juniorské kategorii. U malých dívčích formací se představily tanečnice napříč věkem, dětské, juniorské i seniorské.
Dokument z této soutěže natáčela Česká televize (premiéra bude odvysílána ve ČT 23.11.2023 na ČT SPORT ve 14:25, následně pak bude jako vždy dokument reprízován a bude dostupný na https://www.ceskatelevize.cz/porady/10000000204-akrobaticky-rokenrol). Současně na soutěži natáčela i lokální televize z Otrokovic.

Prohlédněte si: Celkové výsledky soutěže

Videa finálových sestav

Organizačně soutěž zajistil oddíl Rokec Zllín. Děkujeme.

Krátké zprávy
20. Listopadu 2023
ROKENROLOVÁ soutěž WHITE CUP v Radvanicích slavila 10 let

Již deset let trvá tradice v pořádání mezinárodní soutěže v Královéhradeckém kraji, v obci Radvanice. A letošní 10. ročník WHITE CUPU v Radvanicích 11.11.2023 zažil rekordní účast za celou svou historii. Soutěže v akrobatickém rock and rollu se zúčastnili tanečníci ze Slovenska, ze vzdáleného Irska, i z celé České republiky. Diváci sledovali výkony malých dětí i zkušených tanečníků a tanečnic. Soutěžilo se v kategoriích Děti, Žáci, Junioři, kategorie C, B i A, Duo Girls, Duo Ladies, Malé formace děti, Malé formace junior, Malé formace senior.

Letos se soutěž konala 11. listopadu, tedy v den, kdy se slaví svátek svatého Martina. A protože Radvanice jsou horská obec, během soutěžního dne se pranostika tohoto svátku naplnila, svatý Martin přijel do Radvanic na bílém koni, a večer, kdy se soutěžící rozjížděli ze soutěže ke svým domovům, hustě sněžilo. Horské prostředí i blížící se „bílá“ zima připomněla mnohým sportovcům a trenérům, že zakrátko skončí podzimní soutěžní sezóna a opět v rámci přípravného období sem některé rokenrolové týmy zavítají na svá soustředění.

Zde si můžete prohlédnout:
Celkové výsledky soutěže 

Videa finálových sestav

Organizačně soutěž zajistil spolek VOX Radvanice z.s. a oddíl RNR klub Alpha, DDM Praha 9. Děkujeme.

Krátké zprávy
13. Listopadu 2023
PODZIMNÍ POHÁR SOKOLA JINONICE – DALŠÍ SOUTĚŽ ČSAR

Podzimní soutěžní sezóna v České republice je v plném proudu. V sobotu 4. listopadu 2023 se sjeli tanečníci a tanečnice akrobatického rock and rollu na další soutěž ČSAR s mezinárodní účastí do sportovní haly Řepy. Konal se již 19. ročník tradiční soutěže PODZIMNÍ POHÁR SOKOLA JINONICE.

V párovém rokenrolu diváci viděli výkony tanečníků a tanečnic skoro ve všech soutěžních kategoriích. (kategorie Děti, Žáci, Junioři, kategorie C a kategorie B). Právě tanečníci kategorie B (MCCS) předvedli ve večerním programu divákům opravdovou show, jednotlivé taneční i akrobatické sestavy byly plné originálních prvků a k atmosféře v hale přispěly i nápadité choreografie jednotlivých tanečních párů.

Akrobatický rock and roll v České republice má soutěžní kategorie i pro dvojice děvčat, ta předvedla své sestavy v obou kategoriích – Duo Girls i Duo Ladies.

Divácky zajímavé jsou vždy klání rokenrolových formací. A na této soutěži se ukázaly všechny kategorie (dětské, juniorské i seniorské) v obou velikostních provedeních (malé formace i velké formace). Zajímavé kostýmy, choreografie i synchronizace pohybu děvčat ve formaci umožňovaly divákům zkusit si při sledování jednotlivých tanečních výkonů formací vybrat své osobní favority a pak si svůj odhad porovnat s hodnocením zkušené odborné poroty.

Zde si budete moci prohlédnout: Celkové výsledky soutěže

Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino - TJ Sokol Jinonice. Děkujeme.

Krátké zprávy
5. Listopadu 2023
Úspěchy České republiky na MISTROVSTVÍ SVĚTA I EVROPY – Polsko Krakow

V sobotu 28.10.2023 a v neděli 29.10.2023 se česká reprezentace v akrobatickém rock and rollu účastnila významných soutěží v polském Krakově. V české výpravě bylo 15 tanečních párů a 6 dívčích formací.
MISTROVSTVÍ SVĚTA se čeští reprezentanti účastnili v kategoriích JUNIOŘI, FORMACE LADIES a FORMACE GIRLS. Skvělý výsledek pro Českou republiku vytancovala seniorská dívčí formace Falcon Girls, která se probojovala až do FINÁLE soutěže a obsadila nádherné 6. místo. U juniorských dívčích formací se nejlépe vedlo formaci Turn it up!, které scházela jedna příčka k postupu do finále soutěže.
Na MISTROVSTVÍ EVROPY nastoupili čeští reprezentanti v kategorii MAIN CLASS CONTACT STYLE. Velmi pěkné umístění získal zkušený taneční pár Valerie HORSKÁ - Richard ZADÁK, opět jen jedna příčka je dělila od postupu do finále soutěže.
Současně se v Krakově konal i Světový pohár v akrobatickém rock and rollu, a čeští tanečníci a tanečnice se představili v kategoriích ŽÁCI a DĚTI.

World Championship Rock'n'Roll –Juniors
21. místo Viktorie BŘEZINOVÁ - Jáchym PÁN
22. místo Nela CHOUTKOVÁ - Jakub HLUBUČEK
31. místo Lucie HOLOUBKOVÁ - Lukáš BATÓK

World Championship Rock'n'Roll – Formations - Ladies
  6. místo CZE - Falcon girls (FINÁLE)
13. místo CZE - Madonna Ladies
14. místo CZE - MYSTIQUE

World Championship Rock'n'Roll – Formations - Girls
  8. místo CZE - Turn it up!
13. místo CZE – Madonna
18. místo CZE - DAISY

European Championship Rock'n'Roll – Main Class Contact Style
  8. místo Valerie HORSKÁ - Richard ZADÁK
14. místo Vendula BAŠTOVÁ - Maxim KOLB
19. místo Monika KŘÍŽOVÁ - Štěpán LAINER
35. místo Natalie STAŇKOVÁ - Jakub VRABEC

World Cup Rock'n'Roll – Juveniles
22. místo Laura PAPIEŽOVÁ - Antonín FIŠER
23. místo Miriam TAJBROVÁ - Denis HES
27. místo Leontýna KOLBOVÁ - Václav VALOUCH
33. místo Emma SLEZÁKOVÁ - Filip ŠTĚPÁNEK

World Cup Rock'n'Roll – Children
12. místo Lucie VALENTOVÁ - Dominik SÝKORA
13. místo Adéla LUBERTOVÁ - Marek ŠTĚPÁNEK
15. místo Jessica PHILLIP - Dominik BUKOVSKÝ
16. místo Mia KRUTSKÁ - Matěj Jan STŘIHAVKA

Podívejte se na kanál youtube ČSAR

Všem reprezentantům gratulujeme a děkujeme za předvedené sportovní výkony.

Krátké zprávy
30. Října 2023
SVĚTOVÝ POHÁR v akrobatickém rock and rollu – Slovinsko Ljubljana

V sobotu 14.10.2023 se konal Světový pohár v akrobatickém rock and rollu ve Slovinsku. Soutěž hostilo město Ljubljana – Dobrova. Česká republika měla své zástupce v soutěžních kategoriích „Rock'n'Roll – MCCS“ „Rock'n'Roll – Juniors“ „Rock'n'Roll – Juveniles, „Rock'n'Roll - Formations – Girls“ i v nové kategorii „Rock'n'Roll – Small Formations – Ladies“. Česká dívčí formace Turn it up! se probojovala ze základního kola až do finále a získala pro ČR 5. místo.

World Cup Rock'n'Roll – Main Class Contact Style
  9.místo Valerie HORSKÁ - Richard ZADÁK
10. místo Monika KŘÍŽOVÁ - Štěpán LAINER
15. místo Vendula BAŠTOVÁ - Maxim KOLB
19. místo Sofie STAŇKOVÁ - Tomáš STANĚK
25. místo Natalie STAŇKOVÁ - Jakub VRABEC

World Cup Rock'n'Roll –Juniors
29. místo Viktorie BŘEZINOVÁ - Jáchym PAN
37. místo Elizabeth MARKOVÁ - Jakub FAU

World Cup Rock'n'Roll – Juveniles
14. místo Barbora SUZAN – Matvey LESCHINSKYI
22. místo Miriam TAJBROVÁ - Denis HES
24. místo Leontýna KOLBOVÁ - Václav VALOUCH
31. místo Laura PAPIEŽOVÁ - Antonín FIŠER

World Cup Rock'n'Roll - Formations – Girls
  5.místo CZE - Turn it up!
14. místo CZE - PIXIE

World Cup Rock'n'Roll - Small Formations – Ladies
12.místo CZE – SKITTLES

Podívejte se na kanál youtube ČSAR 

Všem reprezentantům gratulujeme a děkujeme za předvedené sportovní výkony.

Krátké zprávy
16. Října 2023
PODZIMNÍ SEZÓNA ZAČÍNÁ - POHÁR STAROSTY MĚSTA ŘÍČANY

Podzimní soutěžní sezónu v České republice otevřela mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu POHÁR STAROSTY MĚSTA ŘÍČANY. V sobotu 30. září 2023 proběhl ve sportovní hale v Říčanech již 23. ročník této soutěže, která si již v Říčanech i v rokenrolu vybudovala svou tradici.

Hlavně díky finanční podpoře města Říčany a generálního sponzora firmy Románek a partneři má soutěž své pokračování i v roce 2023 a opět se mohli sjet sportovci z různých oddílů z České republiky, ze Slovenska i z Polska a vrhnout se s plným nadšením do vzájemného porovnávání svých tanečních výkonů a boje o medaile.

V párovém rokenrolu se představili tanečníci a tanečnice v kategoriích Děti, Žáci, Junioři a kategorie C. Dívčí dua byla zastoupena dvěma kategoriemi – Dua Girls a Dua Ladies. V rokenrolu formací diváci sledovali sestavy dětských, juniorských i seniorských týmů tanečnic. Zkušení sportovci kromě získání medailí a pohárů z této soutěže bojovali i o nominační body v hlavních kategoriích a možnost zúčastnit se některé titulární soutěže (mistrovství Evropy, mistrovství světa) v rámci týmu české reprezentace.
Prohlédněte si: Celkové výsledky soutěže

Organizačně soutěž zajistil oddíl TŠ Twist Říčany. Děkujeme.

Krátké zprávy
2. Října 2023
WANNADO FESTIVAL 2023 - INTERAKTIVNÍ CVIČENÍ S DĚTMI RNR NA HLAVNÍM PODIU

AKROBATICKÝ ROCK AND ROLL patřil i letos k hlavním show na Wannado festivalu sportu v Praze. Po celý den bylo ve sportovním areálu HAMR na stanovišti „7“ v hlavní hale rušno, protože zde tanečnice a tanečníci akrobatického rock and rollu spolu se svými trenéry předváděli kouzlo tohoto dynamického tanečního sportu.
Těsně před polednem se návštěvníci Wannado festivalu přišli podívat na SHOW akrobatického rock and rollu, která probíhala na hlavním podiu. Na vlastní oči se přesvědčili, že akrobatický rock and roll je jedinečný mix nápaditého tance s akrobacií. Tanečníci různého věku v krásných kostýmech na podiu i pod podiem předvedli, že rokenrol mohou tancovat malé děti, žáci, junioři a má své kouzlo také v hlavních kategoriích, kde dominují spolu s tancem nápadité a obtížné akrobatické prvky. Po vystoupení těch, co se již akrobatickému rock and rollu pilně věnují v některém z pražských oddílů, si mohly i děti z publika zaskákat základní rokenrolové průpravy a přijít si zkusit na podium „první rokenrolovou akrobu – náskok do náruče“. Odvážlivci, kteří si akrobu na podiu zkusili, byli odměněni dárky z kolekce Českého svazu akrobatického rock and rollu a jeho partnerů, společnosti JOMA a MIXIT. Věříme, že stejně jako v minulých letech, se někdo z dětí, které Wannado festival navštívily, přijde podívat na trénink do některého rokenrolového oddílu, a příště bude vystupovat již se všemi současnými tanečníky.

 

Krátké zprávy
13. Září 2023
AKROBATICKÝ ROCK AND ROLL ZVE NA WANNADO FESTIVAL 2023 DO PRAHY

Blíží se konec léta a tak se, jako každý rok, chystá v Praze další ročník sportovního festivalu pro děti a jejich rodiče – WANNADO FESTIVAL 2023. A protože akrobatický rock and roll patří k atraktivním tanečním sportům, který mají děti rády, nesmí na takovéto akci chybět. Český svaz akrobatického rock and rollu Vás opět pozve, abyste nahlídli „pod pokličku“ toho, jak se vlastně tancuje a trénuje akrobatický rock and roll. A tak je tomu již mnoho let, vždy na začátku září můžete za akrobatickým rock and rollem přijít – na festival i do oddílů. A zatancovat si s námi. Vyzkoušet si s našimi zkušenými trenéry po boku rokenrolových tanečníků a tanečnic nějakou tu „akrobu“ ...

KDY? Až začne škola - v sobotu 9. září 2023, 10:00 – 17:00

KAM? Do Prahy, do sportovního areálu Hamr (Praha Braník)

Po celý den budeme s Vámi a pro Vás na našem stanovišti v přední hale sportovního areálu, připravujeme pro Vás také „taneční show“ na hlavním pódiu, a budete si moci i vyskočit na pódium, zkusit si ten náš „rock and roll“ a získat i nějakou tu cenu za odměnu.

Krátké zprávy
21. Srpna 2023
MISTROVSTVÍ EVROPY A SVĚTOVÝ POHÁR V BUDAPEŠTI

V sobotu 17. června 2023 a v neděli 18. června 2023 se výprava ČESKÉ REPREZENTACE v akrobatickém rock and rollu zúčastnila WRRC soutěže v Budapešti.

V rámci titulárních soutěží se česká reprezentace zúčastnila MISTROVSTVÍ EVROPY (ve dvou kategoriích)
- European Championship Rock'n'Roll-Formations - Ladies
- European Championship Rock'n'Roll-Formations - Juniors

Čeští reprezentanti startovali také na SVĚTOVÉM POHÁRU, a to dokonce v šesti kategoriích.
- World CUP Rock'n'Roll-Main Class Free Style
- World CUP Rock'n'Roll-Main Class Contact Style
- World CUP Rock'n'Roll-Juniors
- World CUP Rock'n'Roll-Juveniles
- World CUP Rock'n'Roll-Children
- World CUP Rock'n'Roll -Formations - Girls

České barvy hájilo v rámci reprezentační výpravy v Maďarsku celkem 18 tanečních párů a sedm formací.

European Championship Rock'n'Roll - Formations – Ladies
10.místo CZE – Madonna Ladies
12.místo CZE – Falcon girls
16. místo CZE – MYSTIQUE

European Championship Rock’n’Roll Formations - Juniors
FINÁLE 7.místo CZE - Twister

České formace i na Mistrovství Evropy splnily svůj cíl, udržet krok se současnou světovou špičkou. Všechny české formace se umístily v první dvacítce a Česká republika byla v oblasti formací šestou nejúspěšnější zemí po Maďarsku, Ukrajině, Polsku, Švýcarsku a Řecku.

Světový pohár se konal oba červnové dny v různých kategoriích. Česká republika měla své sportovce ve většině kategorií, což je dobrý předpoklad úspěchu pro český akrobatický rock and roll i do budoucna.

World Cup Rock’n’Roll - Main Class Free Style (MCFS)
13. místo VANIŠOVÁ Petra - SLÁMA Lukáš

World Cup Rock’n’Roll - Main Class Contact Style (MCCS)
  9. místo HORSKÁ Valerie - ZADÁK Richard
24. místo KŘÍŽOVÁ Monika - LAINER Štěpán
27. místo SUCHÁNKOVÁ Lucie - SOUKUP Ondřej

World Cup Rock'n'Roll - Juniors
30. místo CHOUTKOVÁ Nela - HLUBUČEK Jakub
38. místo BŘEZINOVÁ Viktorie - PÁN Jáchym
41. místo MACHOVÁ Elisha - FIŠER Vojtěch
47. místo VOMLELOVÁ Marie - ANDERLE Matyáš
49. místo MARKOVÁ Elizabeth - FAU Jakub

World Cup Rock'n'Roll- Juveniles
20.místo SUZAN Barbora - LESHCHINSKIY Matvej
27. místo TAJBROVÁ Miriam - HES Denis
28. místo PAPIEŽOVÁ Laura - FIŠER Antonín
29. místo VACKOVÁ Eliška - HADAŠ Stanislav
38. místo RANDULOVÁ Johana - HLUBUČEK Ondřej
40. místo ŠRÁMKOVÁ Eliška - HADAŠ Jaroslav
42. místo SZABO Lili - ČERNÝ Zbyšek
45. místo VÁŠOVÁ Anna - Jakub URMINSKÝ

World Cup Rock'n'Roll- Children
FINÁLE 6. místo PAUNIĆ Máša - MAREŠ David

World CUP Rock'n'Roll -Formations - Girls
8. místo CZE - Turn it up!
10. místo CZE – Madonna
21. místo CZE - DAISY

Všem reprezentantům gratulujeme a děkujeme za předvedené sportovní výkony.

Krátké zprávy
10. Červenece 2023
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2023 – KATEGORIE  „B“ + KATEGORIE „JUNIOŘI“ – BLACK CUP

Poslední soutěž v akrobatickém rock and rollu v České republice před letními prázdninami se konala v sobotu 10. června 2023. Proběhlo Mistrovství České republiky v kategorii „B“ a v další kategorii párového rock and rollu, kategorii „JUNIOŘI“. Tanečníci a tanečnice bojovali o tituly Mistrů a vícemistrů ČR pro rok 2023.

MČR 2023 v kategorii „B“
titul Mistr ČR pro rok 2023 získal taneční pár Zadák Richard - Horská Valérie, Sokol Pražský
titul první vicemistr ČR pro rok 2023 získal taneční pár Lainer Štěpán - Křížová Monika, Sokol Pražský
titul druhý vicemistr ČR pro rok 2023 získal taneční pár Kolb Maxim - Baštová Vendula, KOLB Dance VSK FTVS Praha

MČR 2023 v kategorii „JUNIOŘI“
titul Mistr ČR pro rok 2023 získal taneční pár Pán Jáchym - Březinová Viktorie, KOLB Dance VSK FTVS Praha
titul první vicemistr ČR pro rok 2023 získal taneční pár Hlubuček Jakub - Choutková Nela, TŠ Twist Říčany
titul druhý vicemistr ČR pro rok 2023 získal taneční pár Gaudník Dominik - Petrášková Johana, Club RNR Marko

 

Všem finalistům Mistrovství České republiky 2023 gratulujeme a přejeme i nadále hodně sportovních úspěchů.


Současně s MČR probíhala mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu Black CUP 2023 v Praze, ve sportovní hale Prahy 11 - Jižní město. V rámci 11. ročníku mezinárodní soutěže Black CUP se představili tanečníci a tanečnice ze Slovenska, Polska, Maďarska, Ukrajiny a České republiky. V párovém rock and rollu proběhla nominační soutěž v kategorii Žáci, kategorie C a kategorie A. Ve formacích se o nominační body soutěžilo v kategoriích Dívčí formace senior a Dívčí formace junior. A v rámci pohárové soutěže si zasoutěžili tanečníci a tanečnice v dalších šesti kategoriích.

Prohlédněte si: Celkové výsledky soutěže

Organizačně soutěž zajistil oddíl Dům dětí a mládeže Praha 9 - R´n´R club Alpha Praha. Děkujeme.

 

Krátké zprávy
14. Června 2023
Předchozí 1 2 3 4 5 6 9 17 25 33 Další