Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
BUDAPEŠŤ – MISTROVSTVÍ EVROPY A SVĚTOVÝ POHÁR

O víkendu 21. a 22. května 2022 se konala v hlavním městě Maďarska, Budapešti, velká rokenrolová soutěž WRRC, které se účastnila i rozsáhlá výprava českých sportovců.

V rámci titulárních soutěží proběhlo MISTROVSTVÍ EVROPY ve dvou kategoriích
- European Championship Rock’n’Roll Ladies Formations
- European Championship Rock’n’Roll Formations Juniors.
Česká republika měla na tomto šampionátu také své zastoupení. Tři dívčí formace a jedna juniorská párová formace předvedly nadějné výkony na tanečním parketu a na začátku soutěžního roku 2022 držely krok se světovou špičkou. Což dává českému rokenrolu naději na další zlepšování a pěkná umístění na dalších soutěžích.
European Championship Rock’n’Roll Ladies Formations
 8.místo CZE - Madonna Ladies
11.místo CZE - KLB ladies
14.místo CZE - Falcon girls
European Championship Rock’n’Roll Formations Juniors
5.místo  CZE - Twister

SVĚTOVÝ POHÁR se konal oba květnové dny v různých kategoriích. Česká republika měla své sportovce ve většině těchto kategorií, což je dobrý předpoklad úspěchu pro český akrobatický rock and roll i do budoucna. Ve dvou nejvyšších kategoriích párového rock and rollu, MCFS a MCCS, měla Česká republika svá želízka v ohni i ve finálových bojích. V obou kategoriích získali čeští sportovci v konkurenci světové špičky nádherná čtvrtá místa a potvrdili, že patří k těm nejlepším na světě. I další umístění (dvě 16.místa, jedno 25.místo) v těchto dvou nejobtížnějších kategoriích jsou pro Českou republiku významná.
World Cup Rock 'n' Roll Main Class Free Style
4. místo DVOŘÁKOVÁ Marie - JAKUBEC Jiří (ČR)
16. místo BRICHOVÁ Petra - PIKÁLEK Martin (ČR)

World Cup Rock 'n' Roll Main Class Contact Style
4. místo VANIŠOVÁ Petra - SLÁMA Lukáš (ČR)
16. místo KŘÍŽOVÁ Monika - LAINER Štěpán (ČR)
25.místo HORSKÁ Valerie - ZADÁK Richard (ČR)

World Cup Rock'n'Roll-Juniors
9.místo BAŠTOVÁ Vendula - KOLB Maxim (ČR)
15.místo STAŇKOVÁ Sofie - STANĚK Tomáš (ČR)
16.místo BRANÁ Žaneta - KŘIVONOSKA Marek (ČR)
23.místo BŘEZINOVÁ Viktorie - PÁN Jáchym (ČR)
33.místo SUCHÁNKOVÁ Lucie - SOUKUP Ondřej (ČR)
34.místo CHOUTKOVÁ Nela - HLUBUČEK Jakub (ČR)
41.místo VOMLELOVÁ Marie - ANDERLE Matyáš (ČR)

World Cup Rock'n'Roll- Juveniles
21.místo SUZAN Barbora - LESHCHINSKIY Matvej (ČR)
27.místo HOLOUBKOVÁ Lucie - BATÓK Lukáš (ČR)
34.místo RANDULOVÁ Johana - HLUBUČEK Ondřej (ČR)

World Cup Rock'n'Roll - Formations – Girls
4.místo CZE - Turn it up!
7.místo CZE - Madonna

Všechny výkony tanečníků z ČESKÉ REPREZENTACE byly výborné a tanečníci předvedli ve svých sestavách maximum.
Gratulujeme všem tanečníkům a tanečnicím a děkujeme za výbornou reprezentaci České republiky.

Krátké zprávy
23. Května 2022
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2022 – KATEGORIE  „JUNIOŘI“ A „ŽÁCI“ – DRAŽICE CUP

Jarní soutěžní sezóna v akrobatickém rock and rollu je v plném proudu a v sobotu 14. května 2022 se v Benátkách nad Jizerou konalo Mistrovství České republiky v kategorii ŽÁCI, Mistrovství České republiky v kategorii JUNIOŘI a mezinárodní soutěž Dražice CUP 2022. Kategorie „Žáci“ prověřila výkonnost mladých tanečních dvojic na začátku jejich taneční kariéry. Kategorie „Junioři“ představuje již taneční páry, které mají za sebou velmi dobré taneční výkony, získávají zkušenosti a pomalu se připravují na kategorie s obtížnější akrobacií.

MČR 2022 v kategorii „JUNIOŘI“
titul Mistr ČR pro rok 2022 získal taneční pár Staněk Tomáš - Staňková Sofie, Club RNR Marko
titul první vicemistr ČR pro rok 2022 získal taneční pár Kolb Maxim - Baštová Vendula, KOLB Dance VSK FTVS Praha
titul druhý vicemistr ČR pro rok 2022 získal taneční pár Křivonoska Marek - Braná Žaneta, Club RNR Marko

MČR 2022 v kategorii „ŽÁCI“
titul Mistr ČR pro rok 2022 získal taneční pár Fišer Antonín - Papiežová Laura, Club RNR Marko
titul první vicemistr ČR pro rok 2022 získal taneční pár Leshchinskiy Matvej - Suzan Barbora, Sokol Pražský
titul druhý vicemistr ČR pro rok 2022 získal taneční pár Batók Lukáš - Holoubková Lucie, TŠ Twist Říčany


Všem finalistům Mistrovství České republiky 2022 gratulujeme a přejeme i nadále hodně sportovních úspěchů.

V rámci 10. ročníku mezinárodní soutěže Dražice CUP se představili tanečníci z Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky. V párovém rock and rollu proběhla nominační soutěž v kategorii Děti, a také v kategoriích „B“ a „A“. V rámci své přípravy se představil i nejlepší český taneční pár kategorie A, Jiří Jakubec – Marie Dvořáková, který získal za Českou republiku nominaci na „olympiádu neolympijských sportů“ Světové hry - WORLD GAMES 2022, a bude zastupovat český akrobatický rock and roll v červenci v americkém Birminghamu. Ve formacích proběhla nominační soutěž v kategoriích „Dívčí formace junior“ a Dívčí formace senior“. V rámci pohárové soutěže se představily i tanečnice v kategoriích Duo Girls, Duo Ladies, Dívčí formace děti, Malé formace děti, Malé formace junior a Malé formace senior.
Prohlédněte si: celkové výsledky soutěže

Organizačně soutěž zajistil oddíl KOLB Dance VSK FTVS Praha. Děkujeme.

Krátké zprávy
16. Května 2022
MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ - JARNÍ CENA TŠ TWIST ŘÍČANY

Další mezinárodní soutěží v kalendáři ČSAR v jarní sezóně 2022 byla tradiční soutěž Jarní cena TŠ Twist Říčany. Ve sportovní hale Říčany se v sobotu 23. dubna 2022 konal za finanční podpory města Říčany již 20. ročník této soutěže. Letos soutěž měla rekordní účast více než 500 startů sportovců ze 4 zemí - z České republiky, Slovenka, Polska a Irska. Velkou radost má akrobatický rock and roll z početného zastoupení malých tanečnic a tanečníků v dětských kategoriích. Např. v každé z kategorií Dívčí formace děti a Malé dívčí formace děti se představilo vždy sedm dětských týmů s velmi pěknými sestavami. Mezi začínajícími tanečníky v těchto dětských kategoriích jsou určitě i ti, kteří se dalším tréninkem a získáváním zkušeností ve vyšších kategoriích dostanou do české reprezentace a budou pro Českou republiku získávat nové tituly a významná umístění na mistrovství Evropy či světa v tomto krásném tanečním sportu.
Prohlédněte si: Celkové výsledky a umístění v jednotlivých kategoriích

Organizačně soutěž zajistil oddíl TŠ Twist Říčany. Děkujeme.

Krátké zprávy
24. Dubna 2022
SOUTĚŽ VLAŠTOVKA - VRABČÁK

V sobotu 9. dubna 2022 se konala mezinárodní soutěž VLAŠTOVKA + VRABČÁK pro začínající tanečníky v kulturním centru Novodvorská na Praze 4. Každý někdy ve sportu začínal. Ti nejmenší začínají s tancováním jako takovým a ti starší třeba s novou soutěžní kategorií. A od toho jsou soutěže VLAŠTOVKA+VRABČÁK. Dnešní malé děti mohou své první krůčky s rokenrolem předvést v soutěži VRABČÁK jako jednotlivci. Zvyknou si tak na atmosféru soutěže, zkusí se postavit na parket před porotu a diváky za výrazné podpory svých trenérů, rodičů, babiček, dědečků a sourozenců. A zacvičit svou první rokenrolovou sestavičku. A samozřejmě si užít vyhlašování, dostat medaili a diplom a slyšet potlesk za své taneční výkony. V soutěži VRABČÁK všechny děti vyhrály už tím, že překonaly svůj ostych a v některém případě i strach z neznámého prostředí, a zatancovaly.
Protože akrobatický rock and roll je sportem tanečních párů anebo formací, v soutěži VLAŠTOVKA museli začínající tanečníci a tanečnice také předvést, že umějí při tanci spolupracovat s někým dalším, v rock and rollu jde porotcům mimo jiné i o synchronizaci. V soutěži VLAŠTOVKA se soutěžilo v klasických kategoriích závodního rock and rollu, představily se taneční páry v kategoriích děti, žáci a junioři. Dále diváci viděli dívčí dua v kategoriích Duo Girls, Duo Ladies. Z formací se představily velké dívčí formace děti, malé formace děti a dívčí formace-smíšený věk.
Prohlédněte si: Celkové výsledky a umístění v jednotlivých kategoriích

Organizačně soutěž zajistil Dům dětí a mládeže Praha 9 - R´n´R club Alpha Praha. Děkujeme.

 

 

Krátké zprávy
11. Dubna 2022
SOUTĚŽNÍ R’N’R SEZÓNA ZAČÍNÁ - JARNÍ POHÁR SOKOLA JINONICE

I v České republice se již otevřely brány nové jarní soutěžní sezóny v akrobatickém rock and rollu. Sportovní centrum Řepy přivítalo v sobotu 2.dubna 2022 mezinárodní soutěž Jarní pohár Sokola Jinonice. Svou šanci postavit se na taneční parket využili všichni – od malých dětí až po zkušené dospělé tanečníky v hlavních kategoriích. Diváci si prohlédli výkony v párovém rokenrolu (děti, žáci, junioři, kategorie B), v kategoriích dívčí DUA, i v rokenrolu malých i velkých dívčích formací. Své sportovce na tanečním parketu měla i velmi náročná kategorie párových formací. Zkušení sportovci kromě získání medailí a pohárů z této soutěže bojovali i o nominační body v hlavních kategoriích a možnost zúčastnit se některé titulární soutěže v roce 2022 (mistrovství Evropy, mistrovství světa) v rámci týmu české reprezentace.

Prohlédněte si: Celkové výsledky  a umístění v jednotlivých kategoriích
Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice. Děkujeme.

Krátké zprávy
4. Dubna 2022
ČESKÝ AKROBATICKÝ ROCK AND ROLL NA SVĚTOVÝCH HRÁCH 2022

Český taneční pár Jiří Jakubec a Marie Dvořáková se po úspěšné sezóně 2021 ( 7. finálové místo na MISTROVSTVÍ EVROPY a 6. finálové místo na MISTROVSTVÍ SVĚTA) nominoval na Světové hry 2022. V červenci 2022 odletí reprezentovat Českou republiku do Birminghamu (USA).
Světové hry (World Games) jsou mezinárodní sportovní akcí, která se koná jednou za čtyři roky a slouží neolympijským sportům a disciplínám jako náhrada za olympijské hry. Mnohdy se proto přezdívají Olympijské hry neolympijských sportů. Světové hry se konají od roku 1981.
Více informací naleznete na webových stránkách SVĚTOVÉ HRY 2022  
Své místo na světových hrách mají i taneční sporty. A v rámci nich vedle stylu breakdance, standardních a latinských tanců, se bude soutěžit i v akrobatickém rock and rollu.
Podívejte se na video TANEČNÍ SPORTY NA SVĚTOVÝCH HRÁCH 

Krátké zprávy
11. Března 2022
AKROBATICKÝ ROCK AND ROLL - PODPORA REZOLUCE MOV

Akrobatický rock and roll se v reakci na aktuální dění na Ukrajině přidává k výzvě Mezinárodního olympijského výboru. WRRC zruší světové soutěže v akrobatickém rock and rollu na území Ruské federace a přesune je do jiných zemí, zakazuje účast ruským sportovcům na světových soutěžích a zakazuje podporu ruských sponzorů na soutěžích, národním federacím, klubům i sportovcům.
Jsme v myšlenkách s našimi ukrajinskými přáteli i všemi obyvateli Ukrajiny.

https://wrrc.dance/ioc-resolution-regarding-russia-and-belarus/

Krátké zprávy
1. Března 2022
PF 2022 …

Hodně zdraví v novém roce přejeme všem lidem dobré vůle. Také naději, vytrvalost a schopnost překonávat překážky, protože to vše neodmyslitelně patří k životu samotnému i ke sportu. Příznivcům rokenrolu pak hodně sportovních zážitků, medailí, pohárů a především radosti z tance !
Výbor ČSAR

Krátké zprávy
27. Prosince 2021
ČESKÝ TANEČNÍ PÁR VYBOJOVAL FINÁLE  V „KRÁLOVSKÉ“ KATEGORII NA MISTROVSTVÍ SVĚTA V PRAZE

V sobotu 20. listopadu 2021 se v Praze konala výjimečná mezinárodní soutěž WRRC. Současně se ve sportovní hale na Královce bojovalo o tituly ve třech světově významných soutěžích.
- Mistrovství světa v „královské“ kategorii párového rokenrolu, tj. v kategorii Main Class Free Style (MCFS)
- Mistrovství Evropy v kategorii Dívčí formace Ladies
- Světový pohár v kategorii Boogie Woogie Main Class
Dokonce MS v kategorii Main Class Free Style se na půdě České republiky konalo úplně poprvé v historii, sportovci z celého světa v této pro rokenrol opravdu prestižní a nejtěžší kategorii prvně přijeli bojovat a pokusit se získat titul „Mistrů světa“ do stověžaté Prahy.
Akce se konala pod záštitou primátora hlavního města Prahy a pod záštitou starosty městské části Praha 7.
Velký svátek to byl i pro sportovce české reprezentace akrobatického rock and rollu, své zastoupení měla Česká republika ve všech třech soutěžích a sportovci tak zažili opravdu silnou podporu domácího publika a příznivců akrobatického rock and rollu. V kategorii Main Class Free Style Českou republiku zastupovaly 4 taneční páry. V kategorii Dívčí formace Ladies hájily barvy ČR 3 dívčí formace a v kategorii Boogie Woogie Main Class za ČR také startoval 1 taneční pár.
A barvy České republiky se objevily hned ve dvou finálových bojích. V kategorii Dívčí formace Ladies předvedly velmi vyrovnané výkony všechny tři české formace, a formace CZE - Falcon girls si získanými body dokonce zajistila účast ve finálovém kole soutěže. Získala tak pro Českou republiku krásné 7. finálové místo na Mistrovství Evropy.
V kategorii Main Class Free Style předvedl nádhernou taneční jízdu od základního kola, přes semifinále až do finálového kola český taneční pár Jiří Jakubec a Marie Dvořáková. Výkony tohoto páru v této sezóně ukazují, že český akrobatický rock and roll dokáže držet krok s těmi nejlepšími na světě. Po skvělém 7. finálovém místě na Mistrovství Evropy v Sochi v červnu 2021 teď přidal tento taneční pár ještě něco navíc, předváděl od základního kola opakovaně akrobatické sestavy s nádhernými dvojnými figurami a ve finále k té akrobatické sestavě ještě předvvedl svou taneční sestavu a získal celkovým výkonem na této soutěži pro Českou republiku úžasné 6. místo ve finále Mistrovství světa.

Mistrovství světa (World Championship Rock 'n' Roll-MCFS)
FINÁLE  6. místo JAKUBEC Jiří – DVOŘÁKOVÁ Marie (ČR)
             15. místo CHVÁTAL Jakub - ROHANOVÁ Kateřina (ČR)
             23. místo KOUPIL Vojtěch - MAŠKOVÁ Viktorie (ČR)
             25. místo PROKOP Vilibald - MAŠKOVÁ Lucie (ČR)

Mistrovství Evropy DFS (European Championship Formations – Ladies)
FINÁLE  7. místo CZE - Falcon girls (ČR)
               8. místo CZE - KLB ladies (ČR)
             10. místo CZE - Madonna Ladies (ČR)

Světový pohár (World Cup Boogie Woogie Main Class)
            22. místo CHERANOV Maksym - KUSHNEREVYCH Hanna (ČR)

Celkové výsledky ze soutěže v Praze najdete zde:
https://wrrc.dance/competitions/results-current-year/

Gratulujeme všem tanečníkům a tanečnicím a děkujeme za výbornou reprezentaci České republiky.

 

 

Krátké zprávy
21. Listopadu 2021
MISTROVSTVÍ SVĚTA „KRÁLOVSKÉ“ KATEGORIE AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU V PRAZE

20.listopadu 2021, se uskuteční Mistrovství světa kategorie A/MAIN CLASS FREE STYLE v České republice. Skutečný svátek akrobatického rock and rollu se blíží.

>>>Upoutávka<<<

Česká republika je hostitelskou zemí pro významné sportovní akce (VSA) v akrobatickém rock and rollu již od roku 2009.
Přehled přidělených VSA světovou sportovní federací WRRC do ČR:
MISTROVSTVÍ SVĚTA FORMACÍ DFJ (ČR, Praha, Letenský pohár 2009)
MISTROVSTVÍ SVĚTA FORMACÍ DFS, PÁROVÝCH FORMACÍ A FORMACÍ BOOGIE WOOGIE (ČR, Praha, Letenský pohár 2013)
MISTROVSTVÍ SVĚTA FORMACÍ DFJ (ČR, Praha, Letenský pohár 2016)
MISTROVSTVÍ EVROPY FORMACÍ DFJ (ČR, Praha, Letenský pohár 2017)
MISTROVSTVÍ EVROPY FORMACÍ DFJ (ČR, Praha, Letenský pohár 2018)
MISTROVSTVÍ SVĚTA DFS, MISTROVSTVÍ SVĚTA DFJ (ČR, Praha, Letenský pohár 2019)
Získat od světové sportovní federace přidělené pořadatelství té nejdůležitější akce v tomto sportu, MISTROVSTVÍ SVĚTA v hlavní kategorii A/MAIN CLASS FREE STYLE, vyžaduje mnoholeté zkušenosti v pořádání takto velkých a náročných soutěží a hlavně mít za sebou kvalitní pořadatelské výsledky – dokázat opakovaně uspořádat VSA v maximální kvalitě. A to se České republice podařilo. Dlouho připravovaný projekt pozve diváky do sportovní haly Královka v Praze.

Další informace o pořádané akci se dozvíte na www.letenskypohar.cz.

20.11.2021 se sportovci, diváci v hale i veřejnost mohou těšit na přehlídku toho nejlepšího z celého světa, co akrobatický rock and roll nabízí. Mistrovství světa kategorie A, Mistrovství Evropy formací Ladies a světový pohár Boogie woogie.
Tuto akci je možné připravovat hlavně díky finanční podpoře Národní sportovní agentury, hlavního města Prahy a Prahy 7. Děkujeme.

„Akce se koná pod záštitou starosty městské části Praha 7“.

Krátké zprávy
21. Května 2021
Předchozí 1 4 5 6 7 8 9 10 17 25 33 Další