Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
SETKÁNÍ NÁRODNÍ REPREZENTACE PŘED ME A MS

V sobotu 13.5.2018 proběhlo v Praze SETKÁNÍ NÁRODNÍ REPREZENTACE PŘED ME A MS. Zúčastnili se ho nominovaní sportovci z žákovské kategorie, z kategorie junioři i z mistrovské kategorie A.

 

Krátké zprávy
13. Května 2018
REPREZENTAČNÍ SOUSTŘEDĚNÍ  - PÁROVÝ ROKENROL

SETKÁNÍ NÁRODNÍ REPREZENTACE PŘED ME A MS  
Datum: neděle 13. května 2018
Sraz všech reprezentantů kategorie Žáci, Junioři a kategorie A je v 9:30 ve vestibulu Sokola Pražského (adresa: Žitná 42, Praha 2)  
Předpokládaný konec: 13:00  
S sebou: sportovní oblečení (repre), taneční obuv a dobrou náladu

Krátké zprávy
7. Května 2018
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY – KARLOVY VARY 2018

Lázeňskou sezónu v Karlových Varech otevřel v roce 2018 akrobatický rokenrol. V sobotu 5.května 2018 se v tomto nádherném městě konala soutěž O pohár města Karlovy Vary spojená s Mistrovstvím České republiky v kategoriích žáci, junioři a kategorie A párového rokenrolu. A celý den se bylo v KV Aréně na co dívat a diváci se dozvěděli i mnohé zajímavosti z pravidel tohoto dynamického tanečního sportu, který usiluje o to stát se sportem olympijským.
MČR Kategorie A
1.místo Marek Divoký a Lenka Richtrová, Sokol Pražský (Mistr ČR pro rok 2018)
2.místo Jiří Jakubec a Marie Dvořáková, TASK Silueta Praha (První vícemistr ČR pro rok 2018)
3.místo Petr Slabý a Tea Parkanová, TJ Sokol Kampa Praha (Druhý vícemistr ČR pro rok 2018)

MČR Kategorie Junioři
1.místo Matěj Lukeš a Veronika Šemberová, TASK Silueta Praha (Mistr ČR pro rok 2018)
2.místo Martin Hátle a Veronika Poláková, TASK Silueta Praha (První vícemistr ČR pro rok 2018)
3.místo Richard Zadák a Valérie Horská, Sokol Pražský (Druhý vícemistr ČR pro rok 2018)

MČR Kategorie Žáci
1.místo Jan Schlögl a Zuzana Karbanová, TASK Silueta Praha (Mistr ČR pro rok 2018)
2.místo Filip Šandera a Gabriela Kloudová, Elvis Jihlava (První vícemistr ČR pro rok 2018)
3.místo Vojtěch Šimek a Anna Bláhová, TŠ Twist Říčany (Druhý vícemistr ČR pro rok 2018)

Velké dívčí formace v Karlových Varech bojovaly o další nominační body a zlepšovaly svou formu před blížícím se Mistrovstvím ČR formací. I malé dívčí formace se v Karlových Varech představily v hojném počtu a předvedly zajímavé choreografie v rámci pohárové soutěže.

Organizačně soutěž zajistil oddíl K- ROCK Dance, z.s. Karlovy Vary. Soutěž proběhla pod záštitou primátora města Karlovy Vary.

Výsledky všech kategorií soutěže: http://www.rokenrol.cz/akce/1613-mistrovstvi-cr#soutezici

Krátké zprávy
7. Května 2018
JARNÍ CENA TŠ TWIST ŘÍČANY 2018

V sobotu 28. dubna 2018 zažili diváci ve sportovní hale v Říčanech již 16. ročník mezinárodní soutěže v akrobatickém rokenrolu Jarní cena TŠ Twist Říčany. Na parketu svou formu porovnaly taneční páry i formace z České republiky, Slovenska, Polska i Německa. V nejvíce obsazené párové kategorii Žáci se do finále probojoval v silné konkurenci pouze jeden český pár Jan Schlögl a Zuzana Karbanová a plným nasazením ve finálové sestavě si vytancoval stříbrné medaile. Výkony ve většině kategorií na této soutěži byly generálkou na blížící se Mistrovství České republiky. Ve formacích si zlato v kategorii dívčí formace junior (DFJ) vytančila formace Madonna z domácího oddílu TŠ Twist Říčany. Výkony všech startujících formací byly příslibem, že přípravu na podzimní Mistrovství Evropy, které se uskuteční v České republice, berou všichni sportovci i trenéři jako závazek pro české diváky. A budou chtít konkurovat těm nejlepším týmům z celé Evropy a pokusí se protančit na příčky nejvyšší i na ME. Organizačně soutěž zajistil oddíl TŠ Twist Říčany. Soutěž byla podpořena grantem města Říčany.
Výsledky všech kategorií soutěže: http://www.rokenrol.cz/akce/1614-jarni-cena-ts-twist#soutezici

 

Krátké zprávy
30. Dubna 2018
SVĚTOVÝ POHÁR: V Krakově se Češi protančili až do finále

V polském Krakově se v sobotu 21.4. 2018 konal již pravidelný Světový pohár kategorie žáci, junioři a TOP TEN kategorie A.

Právě v nejvyšší kategorii A se český pár Marek Divoký a Lenka Richtrová probojoval až do finále soutěže společně s dalšími šesti ruskými páry! V taneční části získali 6. místo, ale po akrobatické sestavě celkově obsadili 7. příčku. Druhá česká dvojice Jiří Jakubec a Marie Dvořáková si teprve zvyká na mezinárodní soutěže a tak 9. místo je jejich velkým úspěchem. Vítězem závodu se stal ruský pár Ivan KUDRYASHOV a Margarita CHARKOVSKAYA.

V kategorii junioři se nejlepší česká dvojice Matěj Lukeš a Veronika Šemberová umístila na 15. místě, což je zatím jejich nejlepší mezinárodní umístění. Premiéru v juniorech předvedl pár Richard Zadák a Valerie Horská, který získal 39. místo. Na 49. místě zůstal v opravném kole pár Šimon Karas a Magdalena Rubinová. V juniorské kategorii se celkem představilo 53 párů. Zlato si odvezl francouzský pár Marty DELATORRE a Ophélie PORTILLO.

V žákovské kategorii měla Česká republika pouze jediného zástupce. Ze 75 párů si Jan Schlögl a Zuzana Karbanová vytančili 35. místo. Na nejvyšší stupeň si vystoupila ukrajinská dvojice Vladyslav PAVLYUCHENKO a Kseniia MOHYLCHENKO.

Všem gratulujeme.

 

 

Krátké zprávy
24. Dubna 2018
DRAŽICE CUP 2018 za účasti 5 států Evropy

Jarní soutěžní sezónu v akrobatickém rokenrolu odstartovala v České republice již tradičně mezinárodní soutěž v Benátkách nad Jizerou DRAŽICE CUP. Tentokrát se konal již osmý ročník a to za účasti 16 týmů z pěti evropských států: České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska a Ruska. V párovém rokenrolu se soutěžilo v kategoriích děti, žáci, junioři, v kategorii C i v královské nejobtížnější kategorii A. V rokenrolu formací se představily s novou choreografií týmy v kategoriích malé formace děti (MDFD), malé formace junior(MDFJ), dívčí formace junior(DFJ), dívčí formace senior(DFS). Organizačně soutěž zajistil oddíl Kolb Dance VSK FTVS Praha.
Vrcholem večerního hlavního finále byla právě královská disciplína akrobatického rokenrolu, soutěž kategorie A. Zde se představil i legendární a v současné době jeden z nejlepších světových párů, Ivan Yudin a Olga Sbitneva ze Spartaku Moskva a předvedl českým divákům vrchol současných výkonů akrobatického rokenrolu. Pro české páry v této kategorii to byla čest i motivace stát na parketu po boku těch nejlepších sportovců na světě.
Výsledné pořadí kategorie A:
1. místo Yudin Ivan - Sbitneva Olga, Spartak Moskva (RUS)
2. místo Divoký Marek - Richtrová Lenka, Sokol Pražský (ČR)
3. místo Slabý Petr - Parkanová Tea, TJ Sokol Kampa Praha (ČR)
4. místo Jakubec Jiří - Dvořáková Marie, TASK Silueta Praha (ČR)
5. místo Pikálek Martin - Lukešová Tereza, TASK Silueta Praha (ČR)
6.místo Koupil Vojtěch - Mašková Viktorie, TASK Silueta Praha (ČR)

Výsledky všech kategorií soutěže
http://www.rokenrol.cz/akce/1615-drazice-cup#soutezici

 

Krátké zprávy
8. Dubna 2018
Soči 24.2.2018 :Světový pohár žáků, juniorů, kategorie B

V sobotu se v ruské Soči konal první světový pohár žáků, juniorů a kategorie B v roce 2018. Pro většinu párů to byl velmi brzký termín závodu a tak se snažil pořadatel nalákat závodníky na tento turnaj i v podobě úhrady letenky a ubytování. Českou republiku reprezentovali 3 taneční páry. V kategorii B se představil Vojtěch KOUPIL a Viktórie MAŠKOVÁ, kteří získali cennou zkušenost a 23. příčku. Dále soutěžil juniorský pár Matěj LUKEŠ a Veronika ŠEMBEROVÁ, kteří obsadili 28. místo a žáci Jan SCHLÖGL a Zuzana KARBANOVÁ 54. místo.

Krátké zprávy
26. Února 2018
SPORTOVEC ROKU  2017 - SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ

Začátek roku 2018 odstartoval významnou společenskou událostí v akrobatickém rokenrolu Slavnostním vyhlášením celoroční ankety Sportovec roku 2017. 5. ledna 2018 se sešli v Jinonicích na slavnostním večeru ti, kteří své životy spojili s akrobatickým rokenrolem. Tanečníci, trenéři, rodiče, rozhodčí, bývalí tanečníci i příznivci tohoto krásného a současně náročného sportu. Proběhl třetí ročník soutěže Sportovec roku v akrobatickém rokenrolu a na nejúspěšnější páry, formace a jejich trenéry čekalo slavnostní vyhlášení a poděkování za sportovní výkony v roce právě uplynulém. Na pódiu se přestavili vždy tři neúspěšnější páry nebo týmy v jednotlivých kategoriích, tanečníci i trenéři převzali medaile a diplomy z rukou významných osobností tohoto sportu a vítězové získali i vzácné sošky symbolizující právě tento náročný a dynamický sport. Kromě jednotlivých soutěžních kategorií proběhla i ocenění výjimečná. Cenu za celoživotní přínos akrobatickému rock and rollu převzali manželé Vasil Gjurov a Jana Gjurová, kteří za sebou mají významné sportovní i trenérské úspěchy. V další speciální kategorii Hvězda roku ocenění sportovního svazu získal taneční pár kategorie A - Marek Divoký a Lenka Richtrová, kteří se v roce 2017 za Českou republiku nominovali na Světové hry (olympiáda neolympijských sportů), odkud přivezli krásné 6. místo.

Krátké zprávy
26. Února 2018
Ljubljana 2017 Světový pohár DFS, JWC Ž,J,B

Česká formace Falcon girls si ze světového poháru, který se konal ve slovinské Ljubljani 16.12.2017 odváží 4. místo. Zlato získala maďarská formace Sol Invictus. V párovém rokenrolu získali pro ČR Václav Bašta s Eliškou Volfovou 8. misto v juniorské kategorii. Obrovská gratulace k parádnímu výkonu!

Krátké zprávy
26. Února 2018
Vánoční cena – VLAŠTOVKA 2017

9. prosince 2017 již tradičně sportovní hala v Jinonicích přivítala začínající tanečníky akrobatického rokenrolu na pohárové soutěži Vánoční cena – VLAŠTOVKA 2017. Soutěžilo se v párovém rokenrolu v kategoriích děti, žáci, junioři, kategorie C a ve formacích se představily dětské kolektivy a smíšené formace. Předvánoční atmosféru si užili všichni v sále, děti i dospělí. Ti nejlepší budou mít motivaci ještě více trénovat a v novém roce zkusit uspět i v náročných soutěžích nominačních a titulárních a získat cenné body v celoroční soutěži Sportovec roku. Soutěž organizačně zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.

Krátké zprávy
26. Února 2018
Předchozí 1 9 14 15 16 17 18 19 20 25 33 Další