Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
Češi v Belgii zářili!

V pořadí již třetí letošní Světový pohár se konal v belgickém Diepenbeeku. Sešla se zde světová špička v kategoriích Dívčí formace senior, Junioři a kat. B.

Největším úspěchem bylo 2. místo v kategorii junior Martina Růžičky a Johanky Markové z klubu Kolb dance. Ti se po celou dobu soutěže drželi na předních pozicích startovního pole a ve finále se dokázali ještě zlepšit. Druhým párem juniorské reprezentace byl Lukáš Sláma a Anna Fořtová ze Sokola Pražského, kteří se probojovali do čtvrtfinále soutěže a zde získali  22. místo. Vítězem juniorské kategorie byl maďarský pár László Czanik a Dóra Dobay.

Z klubu Kolb Dance byla i nejúspěšnější dívčí formace Kolb Dance, která si vytančila skvělé 3. místo. Velký finálový úspěch slavila i formace Falcon girls ze Sokola Pražského, která obsadila 6. místo. Těsně za branami finále skončila na 7. místě další  česká formace Czech Ladies z klubu TŠ Twist Říčany.  V dívčích formacích zvítězila bezchybná maďarská formace Sol Invictus.

V kategorii B jsme měli také silné zástupce. Tím úspěšnějším byl pár Karel Michalička a Nelly Pacorková z klubu Kolb Dance, kteří jsou teprve 1. rokem ve vyšší kategorii, ale i tak dokázali obsadit čtvrtfinálové 20. místo. Na 21. místě se zastavil i o trochu zkušenější pár Martin Pikálek a Tereza Lukešová z klubu TASK Silueta Praha. Další vítězství z béček opět putovalo díky páru Alen Mikic a Ana Silaj do Chorvatska.

Děkujeme za skvělou reprezentaci a gratulujeme k úspěchu.

Krátké zprávy
22. Května 2016
Mistrovství ČR formací – Praha, Jinonice

Sobota 14. května 2016 patřila jen a jen rokenrolovým formacím. Ve sportovní hale Lužiny se konalo Mistrovství ČR a Mistrovství Prahy formací.

V titulární soutěži se o titul „Mistr České republiky pro rok 2016“ bojovalo v kategoriích Dívčí formace junior (DFJ), Dívčí formace senior (DFS) a Párová formace junior(JF). V ostatních kategoriích proběhla soutěž pohárová.

37 soutěžních týmů různého věku se již od rána pečlivě připravovalo, tanečníci a tanečnice se rozcvičovali a během prostorových zkoušek ladili poslední detaily své sestavy před zkušenou porotou. Protože se v tomto roce na podzim koná právě v České republice Mistrovství světa formací DFJ, šlo především v této kategorii opravdu o hodně. Nejen o titul z národní soutěže, ale i další možnost změřit své síly se soupeřkami a ověřit si svou formu před podzimními boji o titul v tomto sportu nejvyšší - titul Mistrů světa.

Na parketě se projevilo odhodlání, radost z pohybu i chuť zvítězit a tak to porota měla opravdu těžké. V silné konkurenci získala titul Mistr ČR v kategorii DFJ formace Mystique z oddílu TASK Silueta Praha. Přáním všech tanečnic v této kategorii je následovat své starší klubové kolegyně, formaci Angels, která v minulém roce získala za své výkony v kategorii DFS oba mistrovské tituly a jsou Mistry světa i Mistry Evropy. Bylo by hezké právě v roce, kdy se mistrovství světa pořádá v České republice, aby titul získal některý z českých týmů.

V kategorii DFS předvedlo nejlepší výkon v kostýmech sladěných do národních barev 16 tanečnic z formace Falcon girls z oddílu Sokol Pražský a zaslouženě získalo titul Mistr ČR v kategorii DFS.

V kategorii JF si titul Mistr ČR vybojovala formace CZECH ONE z oddílu TŠ Twist Říčany.

Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.

Mistryně České republiky v kategorii DFS

Mistryně České republiky v kategorii DFS.

 

Mistryně České republiky v kategorii DFJ

Mistryně České republiky v kategorii DFJ.

 

Mistři České republiky v kategorii FJ

Mistři České republiky v kategorii FJ.

Krátké zprávy
15. Května 2016
ČSAR: Sport je „prima“ i „O.K.“

Že sportování je zábavné („prima“) a současně zdravé a prospěšné (O.K.) se Vám 4.června 2016 pokusí dokázat malí sportovci, kterým se zalíbil akrobatický rokenrol.

V Kulturním domě Ládví se budou moci děti i rodiče pokochat ukázkami tanečního i akrobatického umění tanečníků rokenrolu, zkusit si skákat v rytmu této moderní dynamické muziky, zjistit co mají rádi kluci a holky, co tancují, podívat se i si sáhnout, jaké nosí boty, aby je nebolely od skákání nohy,  jak se oblékají na trénink atd. Pro zvídavé návštěvníky jsou připravené zajímavé kvízy o zdravé výživě a životním stylu. Pokud přijdete, tak si popovídáte se sportujícími dětmi osobně, co je ke sportu přivedlo, co je na něm baví, budete se jich moci zeptat, na co budete chtít i získat jejich fotografii, kterou Vám vlastnoručně podepíšou.

Projekt je realizován za podpory Hlavního města Prahy v rámci titulu Praha Evropské hlavní město sportu 2016.

Termín konání: 4.června 2016, místo konání: Burešova 1661/2, Praha Kobylisy, 11-15h

 

 

Krátké zprávy
14. Května 2016
ČSAR : Autogramiáda a zážitková dílna rokenrolu

První červnovou sobotu můžete zažít všemi smysly „sportování v dětském věku“ při autogramiádě a zážitkové dílně rokenrolu v Bráníku.

Ochutnáte mysli, sušené ovoce i saláty a pomazánky, které zařadili malí tanečníci rokenrolu do svého jídelníčku. U informačního stánku děti i rodiče najdou ukázky vhodného vybavení pro sport. Své znalosti o zdravé výživě můžete vyzkoušet, když Vás zaujme některý z přichystaných kvízů. Připraveny budou rozhovory s úspěšnými sportovci, kteří jsou ještě dětmi i ukázky tanečních a akrobatických výkonů, které jsou pro nejedno dítě motivací zkusit také skákat, cvičit a hýbat se do rytmu. Ať už jen pro zábavu nebo proto, aby patřilo do bezva party. Můžete se těšit na příjemně strávený den v prostorách nádraží Braník, odkud budou tento den jezdit i vyhlídkové a historické vlaky do okolí Prahy.

Projekt je realizován za podpory Hlavního města Prahy v rámci titulu Praha Evropské hlavní město sportu 2016.

Termín konání: 4.června 2016, místo konání: Pikovická 869/2, Praha Braník, 11-15h

Krátké zprávy
14. Května 2016

V sobotu 7. 5. 2016 se konal v ruském Petrohradu další díl ze série World Masters v akrobatickém rokenrolu kategorie A. Soutěže se zúčastnilo 39 párů ze 17 zemí světa.

Českou republiku zde reprezentoval pouze jeden pár a to Marek Divoký s Lenkou Richtrovou ze Sokola Pražského, kteří skončili po chybě v rotační figuře před branami čtvrtfinále na 23. místě. Vítězem se stal opět polský pár Jacek Tarczylo - Anna Miadzielec.

Světová rokenrolová federace (WRRC) zde představila pět nových členských zemí, konkrétně Austrálii, Indii, Moldávii, Peru a Senegal.

Na vystoupení párů z nových členských zemí se můžete podívat na YouTube.

Na záznam z finále soutěže se rovněž můžete podívat na YouTube.

Krátké zprávy
14. Května 2016
Mistrovství České republiky kategorie „B“ a Black Cup 2016

Začátkem května se Praha stala dějištěm další z rokenrolových soutěží jarní sezóny. V sobotu 7.května 2016 přivítala diváky i příznivce akrobatického rokenrolu v nové sportovní hale na Chodově, kde proběhla mezinárodní soutěž Black Cup 2016.

I na této soutěži se bojovalo o republikový titul a to v párovém rokenrolu v kategorii „B“. Svými výkony v taneční i akrobatické sestavě rozhodčí přesvědčil a titul Mistr České republiky pro rok 2016 získal taneční pár Jakub Chvátal a Kateřina Rohanová z oddílu TJ Sokol Kampa Praha.

Motivací pro nejlepší výkon byly tanečníkům i originální ceny soutěže, skleněné poháry a medaile ze sklárny, kde vznikají i známé ceny Thalie.

Celkově se na této soutěži tančilo ve všech šesti kategoriích párového rokenrolu. Uprostřed jarní soutěžní sezóny, která je přípravou a bojem o nominace na mistrovství světa či Evropy, své výkony předvedly kategorie Děti, Žáci, Junioři, i tanečníci kategorie C, B i A. I formace na této soutěži měly otevřených 5 kategorií (MDFD, MDFJ, MDFS, DFJ, DFS) a svou formu prověřily mladé tanečnice i dospělé zkušené rokenrolistky. Pro tyto soutěžní týmy to byla generálka na nadcházející soutěž, kde se budou právě jim udělovat republikové tituly - Mistrovstvím republiky formací.

Soutěž byla po celý den přenášena televizí Playo. Pro všechny byly před halou připraveny chutné speciality z grilu i stánky se sportovním oblečením a doplňky pro taneční sport. Nejmenší děti si mohly vyzkoušet zajímavé hry u stánku DDM Prahy 9.

Organizačně soutěž zajistil oddíl RnR Alpha.

Mistři České republiky Jakub Chvátal a Kateřina Rohanová v akrobatické sestavě.

 

Finalisté kategorie B.

 

Stupně vítězů kategorie DFS.

Krátké zprávy
11. Května 2016
Mistrovství České republiky kategorií „ŽÁCI“ a „JUNIOŘI“ v Náchodě

V sobotu 30.dubna 2016 reprezentativní prostory hotelu Beránek v Náchodě přivítaly tanečníky a tanečnice akrobatického rock and rollu, jejich trenéry i rodiče na tradičním Mistrovství České republiky v tomto krásném a náročném sportu.

Mezinárodní soutěž v šesti kategoriích párového rokenrolu a třech kategoriích formací přilákala obyvatele Náchoda i ostatních měst a obcí královéhradeckého kraje i příznivce tanečního sportu z celé České republiky. A bylo se na co dívat.

V kategorii „Žáci“ se ze základních kol do finále probojovali jen ti nejlepší a zde svedli boj o mistrovský titul pro tento rok. Nejlepší výkon předvedl již zkušený taneční pár Matěj Lukeš a Veronika Šemberová z oddílu TASK Silueta Praha a oprávněně se stal Mistrem České republiky pro rok 2016.

V kategorii „Junior“ již tanečníci museli zvládnout i prvky základní akrobacie, které vyžadují plné soustředění na parketu. Zde nejlépe finálovými boji prošel taneční pár Lukáš Sláma a Anna Fořtová z oddílu Sokol Pražský. I jim patří titul Mistrů České republiky pro rok 2016.

Soutěž v Náchodě se konala v rámci projektu MČR a významné soutěže v akrobatickém rock and rollu v KHK - okno rokenrolu, který je realizován za finanční podpory Královéhradeckého kraje.

Mistři republiky v kategorii Žáci

Mistři republiky v kategorii Žáci.

 

Mistři republiky v kategorii Junior

Mistři republiky v kategorii Junior.

Krátké zprávy
6. Května 2016
Pracovní seminář Náchod - Rokenrol v KHK

V pátek 29. dubna 2016 se sjeli trenéři i rozhodčí akrobatického rokenrolu do Náchoda, aby se zúčastnili prvního ze dvou plánovaných seminářů na téma Odborné kompetence a sociální práce s mládeží v rokenrolu, který uspořádal Český svaz akrobatického Rock and Rollu za podpory Královéhradeckého kraje. Pravidla akrobatického rokenrolu i samotná práce s mládeží v rámci sportovních oddílů se v posledních letech značně proměňují a tak bylo o čem diskutovat. Rozebíraly se možnosti motivace a demotivace v kontextu nových pravidel, nejpalčivější problémy nových pravidel, tanec a akrobacie, základní hodnotící prvky. Nové znalosti přineslo téma sociální odpovědnost trenéra za chování dítěte při sportu i mimo něj.

Krátké zprávy
26. Prosince 2016
Světový pohár v polském Krakově

Početná výprava české reprezentace se včera zúčastnila Světového poháru v polském Krakově.

V druhém největším městě Polska se konal první Světový pohár žáků, juniorů a kategorie B letošní sezony. Český svaz reprezentovalo 18 párů. Zároveň se konala Top Ten soutěž nejvyšší kategorie A, kde bohužel ČR neměla své zástupce. Celkem závodilo 192 párů z 15 zemí.

Největším úspěchem v kategorii B bylo 23. místo Jakuba Chvátala a Kateřiny Rohanové z celkového počtu 41 párů. Tyto páry předváděly zajímavé a dle nových pravidel WRRC velmi náročné akrobatické kombinace. Vítězem kat. B se stal ruský pár Konstantin Samoylov a Anastasia Gusarova, který předvedl čtverný vrut i dvojné salto kategorie B.

V juniorské kategorii startovalo 58 párů. Češi měli hned několik adeptů na dobré umístění. Svoji šanci nejlépe využili Roman Laufka a Veronika Kordíková, kteří se probojovali ještě s Martinem Růžičkou a Johankou Markovou mezi 24 nejlepších párů. Roman s Veronikou se ještě protančili do semifinále. Konečné 11. místo, bylo zároveň nejlepším umístěním celé reprezentace, ale i krásné 15. místo Růžičky s Markovou nám dává naději, že juniorská reprezentace je na nadcházející Světové soutěže kvalitně připravena. Nejlepším párem této kategorie však byl opět pár z Ruska Maxim Chebotarev a Inna Lebedeva.

Nejpočetnější žákovská kategorie s 86 páry byla velmi kvalitně obsazena především páry z Maďarska, Ukrajiny, Francie a Ruska. Pouze jediný pár z Čech se dokázal protlačit do čtvrtfinále. Matěj Lukeš a Veronika Šemberová předvedli svůj standartní skvělý výkon, který bohužel stačil pouze na 21. místo. Ostatní žákovské páry se nevešly ani mezi 40 nejlepších, což určitě neodpovídalo jejich výkonu a jistě si zasloužily lepší ohodnocení od poroty. Zlato si tentokrát odvezl francouzský pár Marty Delatorre a Ophélie Portillo.

Děkujeme nejenom všem trenérům a tanečníkům, ale také fanouškům, kteří v Krakově českou výpravu vydatně podporovali.

Krátké zprávy
24. Dubna 2016
Jarní cena TŠ TWIST Říčany

Akrobatický rokenrol v polovině dubna zavítal, tradičně v rámci jarní soutěžní sezóny, do Říčan. V sobotu 16.dubna 2016 se konala mezinárodní soutěž Jarní cena TŠ TWIST Říčany.

Soutěž v tomto atraktivním dynamickém a současně estetickém tanečním sportu za účasti zahraniční reprezentace Slovenska, Polska i Maďarska byla předpokladem kvalitních tanečních i akrobatických výkonů. V kategoriích Děti, Žáci, „C“ i MDFJ si mladí tanečníci museli účast ve finále tvrdě vybojovat v předkolech a spolu s dobrou přípravou a tanečními výkony na parketu rozhodovala i psychika.

Zájem a odhodlání každou soutěž využít ke zlepšování letošních soutěžních sestav prokázaly i dívky z kategorie DFJ. Diváci mohli vidět v této kategorii 6 tanečních formací, potleskem oceňovali nápaditost jednotlivých choreografií i návrhu kostýmů.

Je vidět, že samotné tanečnice berou naprosto vážně přípravu na podzimní Mistrovství světa, které se bude konat právě v České republice.

Organizačně soutěž zajistil oddíl TŠ TWIST Říčany.

Krátké zprávy
23. Dubna 2016
Předchozí 1 9 17 22 23 24 25 26 27 28 33 Další