Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
SPORTOVEC ROKU  2019 - SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ

I v roce 2019 probíhala celoroční domácí anketa Sportovec roku. Získání maximálního počtu bodů za celou jarní i podzimní sezónu v této anketě vyžaduje od tanečníků rock and rollu stabilní formu a plné nasazení ve většině domácích soutěží. Začátkem roku 2020 bylo tedy možné opět přistoupit ke slavnostnímu vyhlášení výsledků ankety za uplynulý rok v jednotlivých kategoriích. K tomu došlo 18.ledna 2020 v rámci prvního rokenrolového plesu, který byl pořádán v Jinonické sokolovně. Kromě jednotlivých soutěžních kategorií proběhla i ocenění výjimečná. Cena za celoživotní přínos akrobatickému rock and rollu byla udělena paní Evě Pačesové, která se mnoho let významně podílela především na rozvoji rokenrolu formací.

 

Krátké zprávy
31. Března 2020
PF 2020

Český svaz akrobatického Rock and Rollu přeje Vám všem i Vašim rodinám „taneční“ vstup do nového roku 2020 a radost z každého malého i většího úspěchu.
Sportovní svaz Vám děkuje za vše, co jste jako sportovci, trenéři, porotci či organizátoři soutěží v roce 2019 dokázali.

Jiří Hais, předseda ČSAR

Krátké zprávy
1. Ledna 2020
POLSKO – MS DFS, SP a SAP FINAL 2019

7. a 8.prosince 2019 se v polském městě Zielona Góra sjeli ti nejlepší sportovci ze soutěží v akrobatickém rock and rollu v roce 2019. V sobotu se konal Světový pohár juniorských formací a Mistrovství světa DFS a v neděli se konalo finále světového poháru v akrobatickém rock and rollu párů.
Ve finále světového poháru Marek Divoký s Lenkou Richtrovou vybojovali 11. příčku v kategorii A. Jako jediní z Čechů se dokázali protančit mezi 16 nejlepších ve své kategorii. V kategorii Junioři se Richard Zadák a Valérie Horská dostali na 18. místo a Matěj Lukeš s Veronikou Šemberovou obsadili 21. místo. V kategorii Žáci se Tomáš Staněk a Nela Bringlerová umístili na 21. místě a Marek Křivonoska a Žaneta Braná skončili na 30. místě.

Umístění DFS formací  na Mistrovství světa: 10. místo formace Kolb Dance Ladies a 14. místo formace Shake It Up. Na světovém poháru získaly 13. místo formace Twister a 14. místo formace Candyman v kategorii párové formace junior. Blahopřejeme všem úspěšným reprezentantkám a reprezentantům!

Krátké zprávy
15. Února 2020
Soutěž VLAŠTOVKA Jinonice pro začínající tanečníky

Stejně jako jarní část taneční sezóny i podzimní část obsahovala soutěž pro začínající sportovce v akrobatickém rokenrolu VLAŠTOVKA. Slavnostně vyzdobená sokolovna na Praze 5 v Jinonicích přivítala 30.11.2019 taneční páry, dua i rokenrolové formace z České republiky a ze Slovenska. Někteří malí rokenroloví tanečníci na Vlaštovce soutěžili poprvé ve svém tanečním „životě“ poté, co se pilně se svými trenéry připravovali každý týden při tréninku a konečně si vyzkoušeli svůj dres i nacvičenou sestavu před skutečnou porotou. Na této soutěži se představili i ti, co se prvně pokusili o novou sestavu ve vyšší kategorii. Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.

Krátké zprávy
15. Února 2020
Moskva MISTROVSTVÍ SVĚTA kategorie A, BW

Česká republika vyslala na Mistrovství světa, které se konalo 23.listopadu 2019 v Moskvě 3 páry v kategorii A (Main Class free style) a jeden pár v kategorii Boogie Woogie Main Class.
MAREK DIVOKÝ a LENKA RICHTROVÁ skončili na Mistrovství světa v kategorii A (Main Class free style) na konečném 12. místě. Do semifinále nastupovali v první dvojici párů, ale bohužel zaváhání v první akrobatické figuře předčasně ukončilo boj tohoto českého páru o finálovou účast.
17. místo v kategorii A patří dalšímu reprezentačnímu páru České republiky JIŘÍ JAKUBEC a MARIE DVOŘÁKOVÁ, 24. místo si po zaváhání v jedné z akrobatických figur odváží z Moskvy pár JAKUB CHVÁTAL a KATEŘINA ROHANOVÁ.
Jediný český pár v kategorii BW MAKSYM CHERANOV a HANNA KUSHNEREVYCH obsadil ve čtvrtfinále na MS v Moskvě skvělé 22. místo.
Všem reprezentantům gratulujeme a děkujeme za předvedené sportovní výkony.

Krátké zprávy
15. Února 2020
Francie - MISTROVSTVÍ SVĚTA kategorie B, Junioři

Česká reprezentace z Mistrovství světa ve francouzském ST MAURICE L’EXIL, které se konalo 16. listopadu 2019, přiváží krásná umístění. V kategorii Junioři 10. místo Richard Zadák a Valerie Horská, 17.misto Jan Schlögl a Zuzana Karbanová a 22. místo Matěj Lukeš a Veronika Šemberová. V kategorii B Lukáš Sláma a Petra Vanišová obsadili 29. místo. Gratulujeme tanečníkům i trenérům za tento úspěch.

Krátké zprávy
15. Února 2020
PODZIMNÍ POHÁR SOKOLA JINONICE 2019

V sobotu 16. listopadu 2019 se konala tradiční mezinárodní soutěž PODZIMNÍ POHÁR SOKOLA JINONICE, a stejně jako vloni se rokenroloví tanečníci sjeli z celé České republiky i ze zahraničí do sportovní haly v Praze Letňanech. Soutěžilo se ve 12 kategoriích, zařazeny byly nominační i pohárové soutěže. O nominační body soutěžily v párovém rock and rollu děti a žáci, ve formacích dívčí formace junior i senior a také párové formace. Soutěžit přijeli i tanečníci a tanečnice ze Slovenska, Polska i Maďarska. Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.

Krátké zprávy
15. Února 2020
Královéhradecký kraj – WHITECUP 2019

Již šestým rokem se sportovci z České republiky, Polska, Slovenska a dalších zemí a také příznivci akrobatického rokenrolu setkali v podhůří Krkonoš, v krásných Radvanicích v Královéhradeckém kraji. Konala se zde mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu WHITECUP. Soutěž v Radvanicích se konala v rámci projektu Okno akrobatického rock and rollu v KHK – mezinárodní soutěže, který je realizován za finanční podpory Královéhradeckého kraje.


Rokenrol se v podhorském prostředí Radvanic představil ve většině soutěžních kategorií. Nominační soutěže se zúčastnili Děti, Žáci, Junioři a kategorie B. Pohárové soutěže čekaly na kategorii C, kategorii A, malé formace děti, malé formace junior, malé formace senior, Duo Girls, Duo Ladies.
Neodmyslitelně k soutěži v Radvanicích patří i program pro diváky a sněhuláci z balónků, které touží děti získat v samém závěru soutěže.

Krátké zprávy
30. Prosince 2019
PRACOVNÍ SEMINÁŘ TRENÉŘI A ROZHODČÍ RADVANICE - ROKENROL V KHK

V pátek 8. listopadu 2019 se konal plánovaný seminář na téma Odborné kompetence a sociální práce s mládeží v rokenrolu pro trenéry i pro rozhodčí akrobatického rokenrolu v Radvanicích. Pracovní seminář uspořádal Český svaz akrobatického Rock and Rollu v rámci projektu OKNO AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU V KHK – rozhodčí a trenéři vzděláváme se za finanční podpory Královéhradeckého kraje.

Z připravených témat diskusi přítomných rozpoutala např. témata: tradice „rokenrolu“ v KHK, poznatky z praxe z ČR i ze zahraničí, nestranný přístup rozhodčího/porotce, dualita rozhodčí/trenér v jedné osobě, trenér jako „lidský vzor“. Seminář byl hodnocen jako přínosný, za praktické označili účastníci i to, že se termín vzdělávání pro trenéry a rozhodčí koordinuje s termíny soutěží, aby se šetřil čas těch, kteří se ve volném čase věnují práci s mládeží a mají mimo práci, tréninky, soustředění a soutěže minimum volného času, který mohou věnovat vzdělávání se.

Krátké zprávy
30. Prosince 2019
ČESKÁ FORMACE MADONNA – VÍCEMISTRYNĚ SVĚTA DFJ

Česká republika (Praha -sportovní hala Královka) byla tento víkend (5.října 2019) místem, kde probíhaly ty nejtěžší boje o tituly mistryň světa v akrobatickém rock and rollu, konkrétně v kategoriích juniorské a seniorské dívčí formace. A Česká republika zazářila.

V kategorii dívčích formací junior (DFJ) vybojovala formace MADDONA v opravdu silné konkurenci 28. týmů z celého světa stříbro a získala titul prvních vícemistryň světa pro rok 2019 v akrobatickém rock and rollu. V kategorii dívčích formací senior (DFS) se v konkurenci 32 týmů probojovala až do finále česká formace KLB LADIES a vybojovala cenné 4. místo pro Českou republiku.
Kategorie Dívčí formace junior (DFJ) (startovalo 28 nejlepších formací z celého světa)
1.místo HUN  Party Team (Hungary)
2.místo CZE – Madonna (Czech Republic)
3.místo HUN – Chirio (Hungary)
Z České republiky byly nominovány celkem 4 reprezentační týmy formací a všechny se dokázaly vyrovnat silné konkurenci maďarských, ruských i ukrajinských týmů, které patří ke světové špičce. Všechny české formace se probojovaly až do semifinále soutěže a splnily své reprezentační cíle.
  9.místo CZE –  Falcon Luckies (Czech Republic)
10.místo CZE – Mystique (Czech Republic)
13.místo CZE – XENA (Czech Republic)

Kategorie Dívčí formace senior (DFS) (startovalo 32 nejlepších formací z celého světa)
1.místo HUN - The Szupergirls (Hungary)
2.místo HUN - Sol Invictus (Hungary)
3.místo RUS – Charm (Russian Federation)
Z České republiky byly nominovány také 4 reprezentační týmy formací a i ty potvrdily, že česká rokenrolová reprezentace drží krok s vývojem tohoto sportu ve světě. Tři ze čtyř českých formací postoupily až do semifinále soutěže, a jedna z nich se svými výkony probojovala až do finálových bojů o tituly nejvyšší.
  4.místo CZE –  KLB ladies (Czech Republic)
10.místo CZE –  Angels (Czech Republic)
12.místo CZE –  Falcon girls (Czech Republic)
19.místo CZE –  Shake It Up! (Czech Republic)

Celkové výsledky mistrovství světa: https://wrrc.dance/competitions/results-current-year/results-current-year-simple-view/?id=282
Děkujeme všem českým formacím za plné nasazení i za výbornou reprezentaci České republiky.

 

Krátké zprávy
7. Října 2019
Předchozí 1 8 9 10 11 12 13 14 17 25 33 Další