Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
PODPORA AKROBATICKÉMU ROCK AND ROLLU: SOUTĚŽE A VZDĚLÁVÁNÍ V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI V ROCE 2019

Českému svazu akrobatického rock and rollu byly poskytnuty dotace z dotačního fondu Královéhradeckého kraje na realizaci 2 projektů „Okno akrobatického rock and rollu v KHK – mezinárodní soutěže“ a „Okno akrobatického rock and rollu v KHK – rozhodčí a trenéři vzděláváme se“.

O poskytnutí dotací rozhodlo Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na svém zasedání konaném dne 06. 05. 2019 usnesením č. ZK/20/1563/2019. Dotace budou využity na pořádání významných mezinárodních sportovních akcí mládeže v KHK a na vzdělávání trenérů a rozhodčích v KHK. Děkujeme tímto Královéhradeckému kraji, že již od roku 2015 podporuje proaktivní systematický rozvoj akrobatického rock and rollu.

Krátké zprávy
30. Prosince 2019
PAŘÍŽ 2019 - MISTROVSTVÍ EVROPY KATEGORIE A

V sobotu 25.května 2019 se konala ve Francii jedna z titulárních soutěží v akrobatickém rock and rollu - mistrovství Evropy v kategorii A (Main Class - Free Style). Do Paříže se nominovaly čtyři taneční páry z české reprezentace. Pár Marek DIVOKÝ a Lenka RICHTROVÁ se probojoval až do semifinále. Obsadil po chybě v akrobatické figuře 12. místo.
Na celkovém 14. místě skončil i přes zranění partnerky pár Jiří JAKUBEC a Marie DVOŘÁKOVÁ, 17. místo patří páru Tomáš PREDIGER a Radka HLAVÁČKOVÁ – DOSTÁLOVÁ. A hned za nimi 18. místo patří páru Karel MICHALIČKA a Karolína PASTRŇÁKOVÁ. Děkujeme párům za nasazení i za velmi dobrou reprezentaci České republiky.

 

Krátké zprávy
27. Května 2019
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY FORMACÍ – KLADNO 2019

V sobotu 18. května 2019 čekala soutěžní týmy formací obzvlášť významná soutěž. Ve sportovní hale BIOS Kladno proběhlo Mistrovství České republiky formací v kategoriích Dívčí formace junior(DFJ), Dívčí formace senior(DFS) a Junior párové formace(JF). Současně proběhla v hale i mezinárodní pohárová soutěž, které se zúčastnily týmy v kategoriích dívčí formace děti (DFD), malé dívčí formace děti (MDFD), malé dívčí formace junior (MDFJ), malé dívčí formace senior (MDFS). A atmosféru pro diváky doplnila i soutěž DUO SHOW.
Kategorie DFS:
Mistrem České republiky pro rok 2019 se stala formace Angels z oddílu TASK Silueta Praha.
2.místo (první vícemistr ČR) formace KOLB Dance z oddílu Kolb Dance VSK FTVS Praha.
3.místo (druhý vícemistr ČR) formace Falcon girls z oddílu Sokol Pražský.

Kategorie DFJ:
Mistrem České republiky pro rok 2019 se stala formace Madonna z oddílu TŠ Twist Říčany.
2.místo (první vícemistr ČR) formace Falcon luckies z oddílu Sokol Pražský.
3.místo (druhý vícemistr ČR) formace Mystique z oddílu TASK Silueta Praha.

Kategorie JF:
Mistrem České republiky pro rok 2019 se stala formace Candyman, která startuje za Český svaz akrobatického Rock and Rollu.
2. místo (první vícemistr ČR) formace Twister z oddílu TŠ Twist Říčany.

Velkou radost všem dělají velké dětské formace (DFD), které ukazují budoucnost českého akrobatického rock and rollu a vychovávají tanečnice, které za pár let také zasáhnou do boje o tituly nejvyšší v národním i mezinárodním měřítku.


Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.
Výsledky všech kategorií soutěže:
https://www.rokenrol.cz/akce/1663-mistrovstvi-cr-formace#soutezici

Krátké zprávy
20. Května 2019
9. MÍSTO ze Světového poháru pro Českou republiku

V sobotu 18. května 2019 se konal v Moskvě Světový pohár v královské kategorii A (Main Class - Free Style). Českou republiku reprezentoval taneční pár z českého reprezentačního týmu Jiří Jakubec a Marie Dvořáková. Vytančili si velmi dobrými výkony semifinálovou účast a získali nádherné 9. místo v celkovém pořadí. Gratulujeme k dosaženým výsledkům.

Krátké zprávy
20. Května 2019
DĚTI A ZAČÍNAJÍCÍ TANEČNÍCI NA VLAŠTOVCE 2019

V sobotu 11.května 2019 se uskutečnila v Kulturním domě Novodvorská v Praze soutěž pro začínající tanečníky akrobatického rokenrolu VLAŠTOVKA 2019. Mladí tanečníci a tanečnice v doprovodu svých trenérů a rodičů se sjely nejen z Prahy a Středočeského kraje, ale např. i z Náchoda a dokonce ze Slovenské republiky. Představily se tu taneční páry v kategorii děti, dále v kategorii žáci a v kategorii junioři. Z tanečních týmů si zasoutěžily dívčí formace v kategorii děti a v kategorii smíšený věk. Příležitost soutěžit zde dostaly i dvě nové kategorie Dívčí dua (DUO Girls, DUO Ladies). Organizačně soutěž zajistil oddíl RnR club Alpha Praha.

Krátké zprávy
11. Května 2019
PRVNÍHO SVĚTOVÉHO POHÁRU V ČÍNĚ SE ÚČASTNÍ I ČESKÁ REPREZENTACE

4. května 2019 se uskutečnil v Číně první světový pohár v akrobatickém rokenrolu kategorie A, kategorie B a kategorie Junioři. Více jak 9 hodin letu z Prahy do čínského Pekingu a něco málo přes hodinu vlakem ve vzdálenosti kolem 300km z Pekingu do města SHI JIAZHUANG,HEIBEI absolvovala česká reprezentace spolu s trenéry.
V kategorii Junioři se představila česká dvojice JAN SCHLÖGL A ZUZANA KARBANOVÁ a obsadila semifinálové 12. místo.
V kategorii B české barvy hájil pár LUKÁŠ SLÁMA a PETRA VANIŠOVÁ, kteří se umístili na 16. místě.
V nejvyšší kategorii A měla Česká republika dokonce tři české dvojice. Taneční pár TOMÁŠ PREDIGER a RADKA DOSTÁLOVÁ obsadil 17. místo. Do semifinále se probojoval pár JIŘÍ JAKUBEC a MARIE DVOŘÁKOVÁ, kterým patří konečné 10. místo. A až do finále se dostal pár MAREK DIVOKÝ a LENKA RICHTROVÁ. Finálovou taneční sestavu porota ohodnotila jako šestou nejlepší, akrobatickou pak jako sedmou v pořadí. V součtu to znamenalo pro Českou republiku finálové 7. místo Marka a Lenky.
Gratulujeme ke krásným výsledkům, které české reprezentační páry přivezly až z Číny.

 

Krátké zprávy
10. Května 2019
JARNÍ CENA TŠ TWIST ŘÍČANY 2019

V sobotu 27. dubna 2019 čekal na diváky ve sportovní hale v Říčanech již 17. ročník mezinárodní soutěže v akrobatickém rokenrolu Jarní cena TŠ Twist Říčany. Letos za účasti tanečníků akrobatického rock and rollu z pěti zemí: České republiky, Slovenska, Polska, Německa a Rakouska.

Program celé soutěže byl atraktivní a současně opravdu náročný. Soutěžilo se v 11 kategoriích. V párovém rokenrolu se představili tanečníci a tanečnice v kategorii děti, žáci, junioři i v jedné z dospělých kategorií, kategorii B. Malé dívčí formace měly na programu soutěž v kategorii děti/MDFD, junior/MDFJ i senior/MDFS. Představily se i dvě párové formace v juniorské kategorii JF. Soutěžit přijely i velké dívčí formace a to opět v kategorii děti/DFD, junior/DFJ i senior/DFS. Výkony ve většině kategorií na této soutěži byly generálkou na blížící se mistrovství České republiky.

Velká pozornost byla soustředěna na kategorii velkých juniorských i seniorských formací. Výkony všech startujících formací byly příslibem, že přípravu na podzimní MISTROVSTVÍ SVĚTA FORMACÍ, které se uskuteční 5. října 2019 v České republice ve sportovní hale Královka, berou všichni sportovci i trenéři jako závazek pro české diváky. A budou chtít konkurovat těm nejlepším týmům z celého světa a pokusí se protančit na příčky nejvyšší a získat pro Českou republiku některou z medailí.

Organizačně soutěž zajistil oddíl TŠ Twist Říčany. Soutěž byla organizačně skvěle zvládnutá. Časový harmonogram byl dodržen. Soutěž TŠ Twist Říčany pořádala za finanční podpory města Říčany. Za podporu organizátoři, sportovci i diváci děkují.

Výsledky všech kategorií soutěže: https://www.rokenrol.cz/akce/1658-jarni-cena-ts-twist#soutezici

Krátké zprávy
28. Dubna 2019
MISTROVSTVÍ SVĚTA, MISTROVSTVÍ EVROPY A SVĚTOVÝ POHÁR KRAKOW 2019

V polském Krakově se první dubnový víkend (6.4. a 7.4. 2019) konala dvoudenní mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu a na ní měla své zastoupení i česká reprezentace. A to ihned v několika kategoriích. Celkově letos Český svaz akrobatického Rock and Rollu vyslal do Krakova jednu z nejpočetnějších reprezentačních výprav, což svědčí o správném přístupu k rozvoji akrobatického rock and rollu v České republice a rozšiřování reprezentace.
V Krakově se konalo mistrovství světa juniorských párových formací a na startovní listině měla zastoupení i Česká republika. Formace Candyman vytančila v silné konkurenci ruských, maďarských a polských formací krásné 9. místo.
Kategorie Párová formace Junior (Rock "n" Roll - Formation Juniors)
CZE – Candyman 9. místo

Současně se v Krakově konalo mistrovství Evropy párových formací (main class), kde čeští reprezentanti nestartovali, a z velmi silných ruských týmů nakonec vítězství získala formace Strategic Brilliant.

Další reprezentanti soutěžili v rámci světového poháru. Do finále se probojovali formace Madonna v kategorii Dívčí formace junior (4. místo) a taneční pár Marek Divoký a Lenka Richtrová v kategorii A (7. místo). Což je velmi slibný začátek letošní soutěžní sezóny.

Kategorie DFJ (Rock "n" Roll - Formations – Girls)

CZE – Madonna 4. místo
CZE – XENA 18. místo
CZE - Falcon Luckies 21. místo
CZE – Mystique 22. místo
CZE – Diamonds 28. místo

Kategorie DFS (Rock "n" Roll - Formations – Ladies)
CZE – Angels 16. místo

Kategorie A (Rock "n" Roll - Main Class Free Style)

DIVOKÝ Marek - RICHTROVÁ Lenka 7. místo
JAKUBEC Jiří - DVOŘÁKOVÁ Marie 13. místo
MICHALIČKA Karel - PASTRŇÁKOVÁ Karolína 17. místo
CHVÁTAL Jakub - ROHANOVÁ Kateřina 22. místo
PREDIGER Tomáš - HLAVÁČKOVÁ Radka 27. místo

Kategorie B (Rock "n" Roll - Main Class Contact Style)
SLÁMA Lukáš - VANIŠOVÁ Petra 35. místo

Kategorie Junioři (Rock "n" Roll – Juniors)
KARAS Šimon - RUBINOVÁ Magdaléna 56. místo
ZADÁK Richard - HORSKÁ Valerie 58. místo
LUKEŠ Matěj - ŠEMBEROVÁ Veronika 66. místo
MAŇO Jaroslav - KRCHOVÁ Nela 67. místo

Kategorie Žáci (Rock "n" Roll – Juveniles)
BORL Filip - KVAPILOVÁ Rozálie 48. místo
ŠANDERA Filip - KLOUDOVÁ Gabriela 57. místo
KŘIVONOSKA Marek - BRANÁ Žaneta 62. místo
STANĚK Tomáš - BRINGELOVÁ Nela 65. místo
DUB Lukáš - BARTOŇOVÁ Michaela 74. místo

 Všem reprezentantům gratulujeme k dosaženým výkonům a děkujeme za reprezentaci České republiky.

Krátké zprávy
10. Dubna 2019
Mezinárodní soutěž DRAŽICE CUP 2019

Tradiční mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu v Benátkách nad Jizerou DRAŽICE CUP opět přivítala v úvodu jarní sezóny tanečníky z České republiky i ze zahraničí. V sobotu 30.března 2018 na 9. ročníku soutěže předvedli svou momentální formu po zimní přípravě sportovci z 8 zemí.
V párovém rokenrolu se soutěžilo o nominační body v kategoriích žáci, junioři, v kategorii B, i v královské nejobtížnější kategorii A. V rokenrolu formací se představily s novou choreografií, se kterou budou bojovat o účast na letošním Mistrovství světa, které se pořádá „doma“ v České republice, týmy dívčí formace junior (DFJ) a dívčí formace senior (DFS). V ostatních kategoriích (malé dívčí formace, duo girls, duo ladies) probíhala pohárová soutěž.
Vrcholem večerního hlavního finále byla právě královská disciplína akrobatického rokenrolu, soutěž kategorie A. Zde se po vyléčeném zranění představil opět v plné formě nejlepší český pár Marek Divoký a Lenka Richtrová. A bylo se na co dívat, ve své akrobatické sestavě předvedli českým divákům i dvojné salto.
Organizačně soutěž zajistil oddíl Kolb Dance VSK FTVS Praha.
Výsledky všech kategorií
https://www.rokenrol.cz/akce/1659-drazice-cup#soutezici

Krátké zprávy
1. Dubna 2019
GENERAL MEETING WRRC Praha - Česká republika  8.3.2019 - 10.3.2019

Předseda Českého svazu akrobatického Rock and Rollu byl v listopadu 2018 požádán světovou konfederací o uspořádání VH WRRC 2019 v Praze.
ČSAR zasedání potvrdil a v termínu 8.3.2019 -10.3.2019 uspořádal VH WRRC v hotelu Step.
   WRRC ocenilo excelentní přípravu, celkovou organizaci a hladký průběh celé akce. Presidentka WRRC Mirjam Kerpan Izak zvlášť poděkovala především Jiřímu Haisovi, který se svým týmem přípravu koordinoval.
Na valnou hromadu WRRC navazovaly i mezinárodní zkoušky Observerů WRRC, které za ČR úspěšně složil Jiří Hais.

 

 

http://www.wrrc-registration.com/baza/mac/acms/doc/2019-291/GM_2019_documents_for_delegates.pdf

Krátké zprávy
19. Března 2019
Předchozí 1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 25 33 Další