Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
PRACOVNÍ SEMINÁŘ – ZAČÍNAJÍCÍ TRENÉŘI – ROKENROL V KHK

V únoru v období přípravných soustředění se konal 18.2.-20.2. 2019 v Radvanicích třídenní seminář pro začínající trenéry akrobatického rock and rollu. Český svaz akrobatického Rock and Rollu zorganizoval tuto vzdělávací akci v rámci projektu OKNO AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU V KHK – rozhodčí a trenéři vzděláváme se (19SPTU2) za finanční podpory Královéhradeckého kraje, aby další tanečníky mohl seznamovat s rolí trenéra a nastínil jim možnou perspektivu i po skončení vlastní závodní kariéry.


Účastníci se seznámili s rolí trenéra, s motivací k trénování, povinnostmi trenérů při trénincích, soustředěních i při soutěžích, které z pozice jejich svěřenců zcela neznali nebo si je neuvědomovali. Účastnili se i tanečníci, kteří vedle své soutěžní dráhy již pomáhají trenérům jako asistenti. Mladí účastníci diskutovali hlavně o tom, jak má trenér kloubit své povinnosti (školu, práci) s trénováním. Jak vést nácvik tanečních figur různými způsoby, nejen tak jak to zažili oni sami od svého trenéra. Účastníci se shodli, že tyto semináře jsou pro tanečníky užitečné, aby se uměli dostatečně zodpovědně rozhodovat, jak chtějí aby jejich život vypadal za pár let, když dětství a dospívání věnovali soutěžení a vlastním tréninkům.

Krátké zprávy
30. Prosince 2019
SPORTOVEC ROKU  2018 - SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ

Začátek roku 2019 byl opět věnován ohlédnutí se za právě uplynulým rokem a sportovci, trenéři, funkcionáři i hosté se sešli na významné společenské události v akrobatickém rokenrolu, na Slavnostním vyhlášením celoroční ankety Sportovec roku 2018.

12. ledna 2019 se konal slavnostní večer v kulturním domě Novodvorská. Za doprovodu kapely BOTOX proběhl čtvrtý ročník soutěže Sportovec roku v akrobatickém rock and rollu a na nejúspěšnější páry, formace a jejich trenéry čekalo slavnostní vyhlášení a poděkování za sportovní výkony v roce právě uplynulém.

V nejvyšší kategorii A získali ocenění stejně jako v roce loňském Marek Divoký a Lenka Richtrová, kteří si drží stabilní formu a jsou pro Českou republiku i nadále nadějí v bojích o evropské či světové příčky. Kromě jednotlivých soutěžních kategorií proběhla i ocenění výjimečná.

Cenu za celoživotní přínos akrobatickému rock and rollu převzal in memoriam Karel Pecháček, který stál u zrodu tohoto sportu v tehdejším Československu. V další speciální kategorii Hvězda roku ocenění sportovního svazu předal tanečníkovi kategorie A Tomáši Lembacherovi významný host, komentátor České televize Miroslav Langer, jehož hlas po celý rok provází výkony tanečníků v akrobatickém rock and rollu i výkony sportovců v dalších sportech.

 

Krátké zprávy
11. Února 2019
SAP FINAL WORLD CUP 2018

V sobotu 8.12. se česká reprezentace účastnila speciálního zahraničního závodu v akrobatickém rock and rollu ve Slovinské Ljubljani. Poprvé WRRC zavedla finále Světového poháru pro kategorii žáci, junioři, B, A a BW. Na tento závod se páry nominovaly pouze úspěšností z předchozích letošních světových pohárů. Vítěz každé kategorie tohoto finále světového poháru se určil díky KO systému. To znamenalo, že od prvního kola závodily proti sobě dvojice párů. Vítěz postoupil do dalšího kola, kde se opět utkal s dalšími vítězi předešlého kola. Takto zbyly dva páry, které se opět utkaly o zlato a další dva páry o bronz. Ostatní páry, které ve dvojici nepostoupily, obsadily příčky dle svých získaných bodů od poroty.

Soutěže se tak zúčastnilo 13 nejlepších párů světa z kategorie žáci a junioři dle světového žebříčku a necelá dvacítka béček a áček. Díky skvělým výsledkům za předchozí závody byl nominován i náš nejúspěšnější pár Marek Divoký a Lenka Richtrová, kteří jsou současně na 4. místě světového žebříčku nejvyšší kategorie A. Bohužel se pro vleklé zranění partnerky tohoto finále nakonec nezúčastnili a tak i díky tomu mohl startovat další český pár KOUPIL Vojtěch - MAŠKOVÁ Viktorie. Ti na konec obsadili 17. příčku. Naopak především podzimní výsledky nominovaly do tohoto finále pár JAKUBEC Jiří - DVOŘÁKOVÁ Marie. Ti povrdili skvělou formu a vybojovali 10. místo v této prestižní soutěži. Vítězem SAP FINAL WORLD CUPU se stal německý pár BLUDAU Tobias - UHL Michelle.V ostatních kategoriích se bohužel naše páry nenominovaly.

Druhý den navazoval již normální světový pohár dívčích formací senior. Do závodu se přihlásilo 11 formací z celé Evropy včetně české formace Louis XIV. Ta se dokázala probojovat do večerního finále a nakonec získala 6. místo. Vítězem dívčích formací senior se stala maďarská dívčí formace Sol Invictus.

Gratulujeme všem českým reprezentačním párům i formaci ke skvělému umístění.

Krátké zprávy
28. Prosince 2018
MISTROVSTVÍ SVĚTA V AKROBATICKÉM ROKENROLU KATEGORIE „A“ VE ŠVÝCARSKU

Sedmnáctý listopad se některým rokenrolovým tanečníkům kategorie „A“ stal významným, z důvodu účasti na Mistrovství světa. Současně pořadatelé uspořádali soutěž světového poháru pro tanečníky Boogie Woogie. Závodů se zúčastnili soutěžící z 16 zemí světa.
Výjezd reprezentace do Ženevy byl velmi dobře připraven. Reprezentanti se nesetkali s žádným problémem ani ze strany sportovního svazu, ani pořadatele a pořádající země. Výbornou atmosféru vytvořila parta lidí, která se v klidu uměla domluvit, a celý víkend se stal nezapomenutelný pro všechny. Pár Boogie-Woogie Maksym Cheranov a Hanna Kushnerevych zažil svoji premiéru na Světovém poháru a vybojoval pro Českou republiku 29 místo. Také áčkový pár Vojtěch Koupil a Viktorie Mašková si prožili své první MS a jejich výkon je zařadil na 27. místo. Dlouhodobí reprezentanti Vilibald Prokop ml. a Lucie Mašková vybojovali 22. místo. Jirkovi Jakubcovi s Marií Dvořákovou jenom velmi těsně unikla první desítka a skončili na MS na 9. místě. Vynikající výsledek.
Mistry světa se stal ruský pár KONDRASHIN Alexey - KOZLOVA Darina, druhé místo vybojoval pár KUDRYASHOV Ivan - CHARKOVSKAYA Margarita a třetí byl pár BLUDAU Tobias - UHL Michelle.

Krátké zprávy
30. Listopadu 2018
MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ V AKROBATICKÉM ROCK AND ROLLU – NÁCHOD 2018

Je již mnohaletou tradicí, že se v Náchodě koná mezinárodní soutěž v akrobatickém rokenrolu. Letos 24. listopadu opět toto krásné město přivítalo tanečníky různých kategorií. Soutěž se uskutečnila za finanční podpory Královéhradeckého kraje v rámci projektu MČR a významné soutěže v akrobatickém rock and rollu v KHK - okno rokenrolu.


Diváci viděli výkony mladých tanečníků a tanečnic v párovém rokenrolu – kategorie žáci, junioři, kategorie C, kategorie B i nejvyšší kategorie A. Současně přijely soutěžit formace od dětí, přes juniorské týmy až po týmy dívčích formací senior Takže ve sportovní hale se bylo na co dívat od dopoledních hodin až do pozdního večera.

Krátké zprávy
30. Listopadu 2018
PRACOVNÍ SEMINÁŘ - NÁCHOD - PROJEKT OKNO AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU V KHK

V pátek 23.11.2018 v Náchodě proběhlo v předvečer mezinárodní soutěže další školení pro zkušené trenéry a porotce, kteří dlouhodobě fungují v akrobatickém rock and rollu. Seminář organizoval Český svaz akrobatického Rock and Rollu za finanční podpory Královéhradeckého kraje (v rámci projektu 18SPTU1-0151).

Tématem byly změny soutěžního systému mezinárodní sportovní federace WRRC, jejich dopad do tréninků i do organizací soutěží. Diskuse přinesla otázky trenérů i rozhodčích, které sportovní svaz za Českou republiku přenese na WRRC a pokusí se aktivně ovlivňovat probíhající změny v tomto sportu ve světě.

Krátké zprávy
29. Prosince 2018
PODZIMNÍ POHÁR SOKOLA JINONICE

V sobotu 17. listopadu 2018 se konala tradiční soutěž PODZIMNÍ POHÁR SOKOLA JINONICE, a stejně jako vloni se rokenroloví tanečníci sjeli z celé České republiky i ze zahraničí do sportovní haly v Praze Letňanech. Soutěžilo se v 9 kategoriích, zařazeny byly nominační i pohárové soutěže. V párovém rokenrolu bylo nejvíce soutěžících v kategorii ŽÁCI, na taneční parket nastoupilo 17 tanečních párů. V rokenrolu formací byly nejpočetněji zastoupeny kategorie Malé formace děti a Malé dívčí formace junior, v každé kategorii svou choreografii předvedlo 11 týmů. Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.

Krátké zprávy
23. Listopadu 2018
MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ VELKÁ CENA SOKOLA VE SPORTOVNÍ HALE VĚRY ČÁSLAVSKÉ

V sobotu 3.11. 2018 proběhl ve sportovní hale Věry Čáslavské v Černošicích již 21. ročník Velké ceny Sokola v akrobatickém rock and rollu. Velká cena patří mezi významné soutěže podporované ČOS. Mezinárodní soutěže v akrobatickém rock and rollu se zúčastnilo na 200 sportovců z 6 zemí. Jedna z pořadatelek soutěže Barbora Štěchová z T.J. Sokol Kampa Praha hodnotí mezinárodní soutěž jako velmi zdařilou propagaci akrobatického rock and rollu i sokolských sportovců, kteří dokázali získat i nejcennější umístění. Pro kategorii Žáci a Junioři to byl velmi důležitý nominační závod. Proběhla zde i titulární soutěž v kategorii Boogie-Woogie. Mistrem ČR v této kategorii se stal taneční pár Maksym Cheranov a Hanna Kushnerevych z pražského oddílu TASK Silueta Praha.
Po celý den bylo z haly Věry Čáslavské zajištěno živé vysílání, které umožnilo sledovat vše, co se odehrávalo na soutěži i jednotlivé výkony tanečníků ve všech kolech i z domova na youtube.com. Průběh celého závodu natáčela Česká televize do oblíbeného dětského pořadu Lvíčata, kde dětem představí závody v akrobatickém rock and rollu. Pořad odvysílá ČT na stanici Déčko 1.12.2018.
Organizačně soutěž zajistil oddíl TJ. Sokol Kampa Praha.

Krátké zprávy
12. Listopadu 2018
Královéhradecký kraj – WHITECUP 2018

Již pátým rokem se sportovci z České republiky, Polska, Slovenska a dalších zemí a také příznivci akrobatického rokenrolu setkali v podhůří Krkonoš, v krásných Radvanicích v Královéhradeckém kraji. Konala se zde 27.října 2018 mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu WHITECUP. Soutěž v Radvanicích se konala v rámci projektu Okno akrobatického rock and rollu v KHK – soutěžíme a vzděláváme se, který je realizován za finanční podpory Královéhradeckého kraje.


Rokenrol se v podhorském prostředí Radvanic představil ve většině soutěžních kategorií. Nominační soutěže se zúčastnili Žáci, Junioři a kategorie B. Pohárové soutěže čekaly na děti, kategorii A, a malé formace děti, malé formace junior a malé formace senior.
Neodmyslitelně k soutěži v Radvanicích patří i program pro diváky a sněhuláci z balónků, které touží děti získat v samém závěru soutěže.

Krátké zprávy
23. Listopadu 2018
PRACOVNÍ SEMINÁŘ - RADVANICE - PROJEKT OKNO AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU V KHK

V pátek 26.10.2018 v penzionu v Radvanicích proběhlo školení pro zkušené trenéry a porotce, kteří dlouhodobě fungují v akrobatickém rock and rollu. Seminář organizoval Český svaz akrobatického Rock and Rollu za finanční podpory Královéhradeckého kraje (v rámci projektu 18SPTU1-0151).

Tématem byl přínos soutěží v KHK, rozvíjení vlastního oddílu, možnost podpory ze strany sportovního svazu, rozvoj odborných kompetencí v rokenrolu a rozvoj sociální práce s mládeží. Diskutovalo se opět o možnosti zakládání oddílů v kraji, o zájmu dnešních dětí sportovat a rodičů podporovat své dítě ve výkonnostním sportu.

Krátké zprávy
29. Prosince 2018
Předchozí 1 9 11 12 13 14 15 16 17 25 33 Další