Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
WORLD CHAMPIONSHIP AND WORLD CUP PRAGUE 2019

Informace/Information: www.letenskypohar.cz    
I v roce 2019 se Česká republika připravuje na jeden z největších svátků akrobatického rock and rollu, mezinárodní soutěž LETENSKÝ POHÁR 2019 - mistrovství světa DFS, mistrovství světa DFJ a světový pohár kategorií A a junioři v akrobatickém rock and rollu.

Pořadatelem soutěže je taneční a sportovní klub Silueta z pověření Českého svazu akrobatického Rock and Rollu a WRRC. Soutěž proběhne v sobotu 5.října 2019 ve sportovní hale Královka v Praze 7 na Letné za finanční podpory MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY, HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY a MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7. Záštitu soutěži udělil starosta městské části Praha 7 Mgr. Jan Čižinský.

Krátké zprávy
28. Srpna 2019
CHARKOV 2019 - MISTROVSTVÍ EVROPY DFJ, SVĚTOVÝ POHÁR JUNIORŮ A KAT. B

V sobotu 28. září a v neděli 29.září 2019 se česká výprava v akrobatickém rock and rollu zúčastnila mezinárodní soutěže v Charkově na Ukrajině.
Na Mistrovství Evropy dívčích formací junior (DFJ) prověřily týmy svou formu po letní přípravě a získaly cenné zkušenosti pro nadcházející mistrovství světa. Formace Falcon Luckies se probojovala do finále a obsadila konečné 7. místo. Na 8. místě se umístila další česká formace Mystique.
Ve světovém poháru párového rock and rollu se na 32. místě umístil český taneční pár Richard Zadák a Valerie Horská v kategorii Junioři. V kategorii „B“ si 30. místo vytančil český pár Lukáš Sláma a Petra Vanišová.
Děkujeme formacím i párům za nasazení i za velmi dobrou reprezentaci České republiky.

Krátké zprávy
2. Října 2019
PRACOVNÍ SEMINÁŘ TRENÉŘI A ROZHODČÍ HRADEC KRÁLOVÉ - ROKENROL V KHK

V pátek 13. září 2019 se sjeli trenéři i rozhodčí akrobatického rokenrolu do Hradce Králové, aby se zúčastnili semináře na téma Odborné kompetence a sociální práce s mládeží v rokenrolu, který uspořádal Český svaz akrobatického Rock and Rollu v rámci projektu OKNO AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU V KHK – rozhodčí a trenéři vzděláváme se za finanční podpory Královéhradeckého kraje.

Pravidla akrobatického rokenrolu i samotná práce s mládeží v rámci sportovních oddílů se v posledních letech značně proměňují a účastníci ochotně diskutovali nad zvolenými tématy. Rozebíraly se další změny pravidel, základní hodnotící prvky, tanec a akrobacie, i čemu všemu trenér vlastně dítě učí.

 

Krátké zprávy
30. Prosince 2019
MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽE v KHK: KRÁLOVÉHRADECKÝ CUP 2019

Je již tradicí, že v podzimní části soutěžní sezóny v akrobatickém rokenrolu se tanečníci z České republiky i ze zahraničí sjíždějí do Královéhradeckého kraje, aby porovnali své výkony po letní přípravě. Letos se mezinárodní soutěž Královéhradecký CUP 2019 v akrobatickém rock and rollu uskutečnila ve sportovní hale Montas přímo v Hradci Králové. Soutěž se konala za finanční podpory Královéhradeckého kraje. Diváci viděli výkony mladých tanečníků a tanečnic z České republiky, Slovenka, Polska a Rakouska v několika kategoriích párového rokenrolu i formací.

Krátké zprávy
16. Září 2019
ČSAR S PRAŽSKÝMI ODDÍLY NA WANNADO FESTIVALU 2019

V sobotu 2019 i přes mírnou nepřízeň počasí více než 140 sportovních klubů v Praze na festivalu sportu pro děti v areálu Hamr celý den trpělivě ukazovalo rodičům a dětem zajímavosti jednotlivých sportů, způsoby tréninku a přípravy i stylu komunikace s dětmi samotnými.

Akrobatický rock and roll pod hlavičkou Českého svazu akrobatického Rock and Rollu zastupovali a předváděli tanečníci a trenéři ze 3 pražských oddílů, Siluety, TJ Sokola Jinonice-RRC Domino Jinonice a VSK FTVS Praha-Kolb Dance. Děti, které přicházely na stanoviště rokenrolu bavila hlavně živá hudba, skákání a hopsání a promítání na velkoplošném plátně výkonů tanečníků na soutěžích.

Na hlavním pódiu po obědě proběhla živá ukázka tohoto tanečního sportu, návštěvníkům festivalu zatancovaly dívčí formace i taneční páry. Předseda ČSAR Jiří Hais a místopředsedkyně ČSAR Miroslava Kočová společně s moderátory pozvali všechny návštěvníky v celém areálu na Mistrovství světa a Světový pohár, který se shodou okolností koná za měsíc, 5.10.2019, také zde v Praze ve sportovní hale Královka.

Na festivalu byly po celý den k dispozici zdarma na stanovišti akrobatického rock and rollu dětské vstupenky, které umožňují navštívit tuto vrcholnou soutěž i malým dětem, které se rády v doprovodu svých rodičů podívají na tancování, kostýmy a radost z pohybu vrcholových sportovců z celého světa a budou snít o tom, že jednou to možná budou ony, kdo bude přebírat medaili mistra světa v rokenrolu.

Krátké zprávy
13. Září 2019
SPORŤÁČEK 2019 – ROCK AND ROLL NA WANNADO FESTIVALU V PRAZE

Pátým rokem má akrobatický rock and roll (Český svaz akrobatického Rock and Rollu) své stanoviště na SPORŤÁČKU/WANNADO FESTIVALU v Praze a zajišťuje zde celý den spoustu zajímavostí pro děti a jejich rodiče.

Přijďte si i vy v sobotu 7. září 2019 zaskákat na trampolíně, zkusit rokenrolový kop či v držení zkušeného trenéra otočit svoje první salto či zvedačku. Koukejte, poslouchejte, sáhněte si, zkuste si – to je akrobatický rock and roll. Ve sportovním areálu Hamr v Bráníku (Praha 4) se budou představovat sporty, které mohou děti něčím výjimečným zaujmout. Sporty, které rodičům nabízejí zdravé trávení volného času jejich dítěte v dobré partě i možnost využít svůj talent a vztah k pohybu a hopsání. A k nim rozhodně akrobatický rokenrol patří. Taneční sport s prvky akrobacie v moderním dynamickém rytmu rokenrolu. Děti z pražských oddílů, které již v akrobatickém rock and rollu soutěží i starší rokenroloví tanečníci, s mnoha významnými úspěchy na světových soutěžích, Vám celý den budou předvádět to nejlepší z tohoto sportu.

Jako bonus dostane každé dítě vstupenku ZDARMA na největší akci tohoto sportu, která proběhne 5. října 2019 také v Praze, na LETENSKÝ POHÁR 2019 - mistrovství světa a světový pohár v akrobatickém rock and rollu za účasti těch nejlepších tanečníků akrobatického rock and rollu z celého světa.

 

Krátké zprávy
28. Srpna 2019
Program I. – MHMP – podpora akrobatického rock and rollu v Praze

Díky podpoře hlavního města Prahy získalo 6 pražských oddílů akrobatického rock and rollu prostřednictvím ČSAR finanční podporu na proaktivní systematickou podporu rozvoje dětí a mládeže.

Na základě svých projektů mohly tyto oddíly v období od července 2018 do června 2019 pokračovat ve své práci na tom, aby současné děti věnující se akrobatickému rock and rollu v Praze mohly tento sport dělat dlouhodobě v podmínkách, které odpovídají vývoji ve světě, a aby i nové děti mohly začít trávit svůj volný čas tímto sportem, který pomáhá formovat důležité schopnosti nejen pro období dospívání, ale i pro plnohodnotný dospělý život. Sportovní svaz zaznamenal aktivnější přístup trenérů a zájem o budoucnost členské základny tohoto tanečního sportu. Oddíly pokračovaly v obnově a rozšíření nezbytného materiálního vybavení pro akrobatický rock and roll, zajistily potřebné sportovní plochy pro trénink, motivovaly zkušené trenéry, aby pokračovali v jejich náročné práci s dětmi, dokázaly uhradit alespoň nezbytné náklady na rozhodčí mládežnických soutěží, začaly ve svých oddílech prosazovat potřebu odpovědně se stavět ke zdraví pravidelně sportujících dětí. Děkujeme hl. městu Praze za finanční podporu v rámci programu I. Systémové a rozvojové projekty sportu dětí a mládeže.

Krátké zprávy
24. Červenece 2019
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2019 – KATEGORIE „A“, „JUNIOŘI“, „ŽÁCI“ - JIHLAVA

Jarní soutěžní sezóna v akrobatickém rock and rollu vyvrcholila dlouho očekávanou událostí. V Jihlavě se konalo v sobotu 15. června 2019 Mistrovství České republiky ve třech kategoriích párového rock and rollu. Kategorie „Žáci“ prověřila výkonnost mladých tanečních dvojic na začátku jejich taneční kariéry. Kategorie „Junioři“ představila již taneční páry, které mají za sebou velmi dobré výkony a které se snaží reprezentovat český akrobatický rock and roll i v zahraničí. A všichni samozřejmě očekávali letošní výkony těch nejzkušenějších tanečních dvojic v mistrovské kategorii „A“. 
V kategorii „A“
titul Mistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Jiří Jakubec a Marie Dvořáková, TASK Silueta Praha
titul první vicemistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Karel Michalička a Karolína Pastrňáková, KOLB Dance VSK FTVS Praha
titul druhý vicemistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Jakub Chvátal a Kateřina Rohanová, TJ Sokol Kampa Praha

V kategorii „JUNIOŘI“
titul Mistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Matěj Lukeš a Veronika Šemberová, TASK Silueta Praha
titul první vicemistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Martin Hátle a Veronika Poláková, TASK Silueta Praha
titul druhý vicemistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Jan Schlögl a Zuzana Karbanová, TASK Silueta Praha

V kategorii „ŽÁCI“
titul Mistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Tomáš Staněk a Nela Bringlerová, Club RNR Marko
titul první vicemistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Maxim Kolb a Vendula Baštová, KOLB Dance VSK FTVS Praha
titul druhý vicemistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Filip Šandera a Gabriela Kloudová, Elvis Jihlava

Současně se v Jihlavě konal v kategoriích Děti, „C“ a Malé dívčí formace již 25. ročník mezinárodní soutěže POHÁR VYSOČINY, na který se sjeli tanečníci i ze Slovenska a Rakouska. Organizačně soutěž zajistil oddíl Elvis Jihlava.

Krátké zprávy
16. Června 2019
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2019 – KATEGORIE „B“ a „BOOGIE WOOGIE“ – BLACKCUP2019

Jarní soutěžní sezóna v akrobatickém rock and rollu je v plném proudu a v sobotu 8. června 2019 čekalo tanečníky Mistrovství České republiky ve dvou kategoriích. Současně se sjeli ve všech kategoriích tanečníci ze 7 zemí na mezinárodní soutěž BLACK CUP 2019. O titul Mistra ČR přijely bojovat do pražské sportovní haly „Jedenáctka“ taneční páry v kategorii „B“ a v kategorii „BOOGIE WOOGIE“.
V kategorii „B“
titul Mistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Lukáš Sláma a Petra Vanišová, Sokol Pražský
titul první vicemistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Jakub Švihlík a Johanka Marková, KOLB Dance VSK FTVS Praha
titul druhý vicemistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Václav Bašta a Eliška Volfová, KOLB Dance VSK FTVS Praha


V kategorii „BOOGIE WOOGIE“
titul Mistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Maksym Cheranov a Hanna Kushnerevych, TASK Silueta Praha
titul první vicemistr ČR pro rok 2019 získal taneční pár Marvin Kiel a Kristýna Zvelebilová, TASK Silueta Praha

Soutěž se konala za podpory Prahy 11, DDM Prahy 9 a dalších partnerů. Organizačně soutěž zajistil oddíl RnR Alpha.

 

Krátké zprávy
10. Června 2019
ZÁHŘEB 2019 - MISTROVSTVÍ EVROPY - KATEGORIE B A JUNIOŘI

V sobotu 1.června 2019 se konala v Chorvatsku další z titulárních soutěží v akrobatickém rock and rollu - mistrovství Evropy v kategorii B (Main Class Contact) a mistrovství Evropy v kategorii Junioři (RR Juniors). Do Záhřebu v pátek odcestovala i česká reprezentace. Česká republika měla zastoupení v obou kategoriích.
V kategorii Junioři se podařilo dvěma párům probojovat do čtvrtfinále. Taneční pár Matěj LUKEŠ a Veronika ŠEMBEROVÁ obsadil krásné 19. místo. A o dvě místa za nimi se umístil další český pár Martin HÁTLE a Veronika POLÁKOVÁ (21. místo). Na 25. místě se umístil další český pár Richard ZADÁK a Valerie HORSKÁ.
V kategorii B za Českou republiku startovaly také tři taneční páry. Jakub ŠVIHLÍK a Johanka MARKOVÁ se umístili na 31. místě. Lukáš SLÁMA a Petra VANIŠOVÁ se umístili na 40. místě. A Václav BAŠTA a Eliška VOLFOVÁ obsadili 42.místo.
Děkujeme párům za nasazení i za velmi dobrou reprezentaci České republiky.

Krátké zprávy
4. Června 2019
Předchozí 1 9 10 11 12 13 14 15 17 25 33 Další