Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
MEDAILE PRO ČR NA MISTROVSTVÍ SVĚTA FORMACÍ

Cenné medaile z titulárních soutěží získala Česká republika v kategorii dívčích formací junior. Na mistrovství světa v rakouském Grazu 20.10. 2018 potvrdila formace MADONNA, že patří mezi světovou špičku. Po čtvrtém místě z mistrovství Evropy v Praze získala na mistrovství světa Madonna třetí místo a to s obrovským bodovým náskokem před další formací v pořadí.
První i druhé místo obsadily formace z Maďarska. Na jedenáctém místě skončila druhá formace z České republiky MINNIES a dvanáctou pozici pro ČR získala formace FRESH.
Světového šampionátu se zúčastnilo dvacet dva formací.
V kategorii párových juniorských formací se česká formace AMADEUS probojovala do semifinále, kde obsadila dvanáctou pozici. Titul i stříbro si i v této kategorii odvezly maďarské formace.
Současně s MS formací se konal i Světový pohár v párovém rock and rollu v nejvyšší kategorii A. A ani tam se čeští reprezentanti neztratili.
Jiří Jakubec s Marií Dvořákovou získali deváté místo, Vilibald Prokop s Lucií Maškovou sedmnáctou pozici. Všechny medailové pozice si v této kategorii rozdělila ruská reprezentace.
Dlužno zmínit, že celá reprezentace ČR měla v hledišti - ve všech kolech všech reprezentantů - mocné zastoupení. Postarali se o to příznivci TŠ Twist Říčany, kteří byli opravdu vidět a slyšet. Děkujeme i jim za podporu všech našich tanečníků. A na finále pro podporu "zmocnili" i všechny francouzské příznivce!
Děkujeme za reprezentaci a skvělé výsledky českým sportovcům a trenérům.

Krátké zprávy
12. Listopadu 2018
První World Cup v USA a stříbro pro český pár Marek Divoký a Lenka Richtrová

V sobotu 13.10.2018 nastal historický okamžik v rozvoji Světové federace akrobatického rock and rollu! V jeden a tentýž den probíhal první Světový pohár žáků a juniorů na ukrajinském Charkově a zároveň také poprvé World Cup nejvyšší kategorie A v americkém Miami.


Právě do Miami vycestovala desetičlenná reprezentační skupina čtyř párů kategorie A s doprovodem trenérů, Štěpánkou Slámovou a Romanem Kolbem.
České páry se představily ve skvělé formě. Na skvělé 9. místo dosáhl Jiří JAKUBEC a Marie DVOŘÁKOVÁ. Je to jejich zatím největší úspěch, který jistě nebude v jejich kariéře poslední. Jako první nepostupující do semifinále skončil na 13. místě Karel MICHALIČKA a Karolína PASTRŇÁKOVÁ. O příčku lépe na 12. místě se umístila dvojice Tomáš PREDIGER a Radka HLAVÁČKOVÁ.
Nejúspěšnější česká dvojice Marek DIVOKÝ a Lenka RICHTROVÁ se hladce probojovali až do večerního finále. Taneční sestavu perfektně zatančili na průběžné 2. místo. Stříbro pak potvrdili skvěle zvládnutou akrobatickou sestavou. Bohužel se z tohoto úspěchu radovali jen krátce. V samém závěru celého závodu měli zatančit společně s Jirkou Jakubcem a Marií Dvořákovou a dalšími dvěma páry akrobatickou show pro Amerika hledá talent. Při samotné zkoušce dvojného salta vzad se Lenka zranila. Nyní je již schopna přiletět do ČR a jistě se v brzké době navrátí do tréninkového procesu.
Celkem startovalo 17 párů ze sedmi zemí, včetně páru USA. Na nejvyšší příčku se protančila ruská dvojice Ivan KUDRYASHOV a Margarita CHARKOVSKAYA.
Velký dík za skvělé výsledky patří párům a trenérům.
Gratulujeme.

Krátké zprávy
12. Listopadu 2018
POHÁR STAROSTY MĚSTA ŘÍČANY 2018

V sobotu 13. října 2018 sportovní hala v Říčanech přivítala již 18. ročník mezinárodní soutěže v akrobatickém rokenrolu Pohár starosty města Říčany

Na parketu svou formu porovnaly taneční páry i formace z České republiky i z dalších zemí. V párovém rock and rollu se soutěžilo v kategoriích děti, žáci, junioři, kategorie C a ve formacích v kategoriích malé formace děti, junior, senior, velké dívčí formace děti, junior, senior a párové formace junior. Nejvíce tanečníků se představilo v párové kategorii Žáci, na stupně vítězů se skrze základní kolo, semifinále a finále protančily páry z Prahy a Říčan.
1. místo Schlögl Jan - Karbanová Zuzana, TASK Silueta Praha
2. místo Borl Filip - Kvapilová Rozálie, TŠ Twist Říčany
3. místo Šimek Vojtěch - Bláhová Anna, TŠ Twist Říčany

Ve formacích si zlato v kategorii dívčí formace junior (DFJ) vytančila opět formace Madonna z domácího oddílu TŠ Twist Říčany. Tato formace bude chtít již za týden konkurovat těm nejlepším týmům z celého světa a pokusí se protančit na příčky nejvyšší i na Mistrovství světa DFJ. Organizačně soutěž zajistil oddíl TŠ Twist Říčany. Soutěž proběhla s finanční podporou města Říčany, pod záštitou starosty města Mgr.Vladimíra Kořena.

 

Krátké zprávy
14. Října 2018
LETENSKÝ POHÁR 2018 A SVĚTOVÝ POHÁR JUNIORŮ – PRAHA 2018

Společně s Mistrovstvím Evropy DFJ probíhala 6. října 2018 ve sportovní hale Královka na pražské Letné i mezinárodní soutěž v párovém rock and rollu. Diváci sledovali Světový pohár kategorie Junioři, mezinárodní soutěž kategorie Žáci a hlavní kategorie A.

Světový pohár - umístění v kategorii Junioři
1. místo MANZHOS Maksym - SHAMRAI Oleksandra Ukraine

2. místo DELATORRE Marty - PORTILLO Ophélie France

3. místo LILIH Noa - RYKOVA Polina Croatia

12. místo  LEDL Martin - VRABCOVA Katerina Czech Republic
19. místo  LUKES Matej - SEMBEROVA Veronika Czech Republic
20. místo  HATLE Martin - POLÁKOVÁ Veronika Czech Republic
27. místo  MENSIK Daniel - SEDOVA Nela Czech Republic
28. místo  ZADAK Richard - HORSKA Valerie Czech Republic
32. místo  KARAS Šimon - RUBINOVÁ Magdalena Czech Republic
34. místo  SPEJTEK Marek - MACHOVCOVA Anna Czech Republic

Mezinárodní soutěž – umístění v kategorii A
1. místo Mikhail Ershov Maria Zinchenko Spartak Moskva RUS
2. místo Pavel Naumochev Yaroslava Grigorieva Spartak Moskva RUS
3. místo Karel Michalička Karolína Pastrňáková KOLB Dance VSK FTVS Praha CZE
4. místo  Vilibald Prokop jun. Lucie Mašková Elvis Jihlava CZE
5. místo  Vojtěch Koupil Viktorie Mašková TASK Silueta Praha CZE
6. místo  Tomáš Lembacher Martina Metlická TJ Sokol Kampa Praha CZE
7. místo  Ivan Yudin Olga Sbitneva Spartak Moskva RUS

Mezinárodní soutěž – umístění v kategorii Žáci
1. místo Nikita Shabrov Maria Lykova Lider, Saint Petersburg RUS
2. místo Bence Barthos Kinga Ambruys Masters SE HUN
3. místo Jan Schlögl Zuzana Karbanová TASK Silueta Praha CZE

Krátké zprávy
8. Října 2018
EUROPEAN CHAMPIONSHIP DFJ 2018– dvě české formace se probojovaly až do finále

V sobotu 6.října 2018 celý den v Praze bojovalo 16 nejlepších týmů na Mistrovství Evropy v kategorii Dívčí formace junior o titul Mistryň Evropy pro rok 2018. Za finanční podpory Hlavního města Prahy a městské části Praha 7 se podařilo uspořádat v hlavním městě České republiky opravdový svátek akrobatického rock and rollu. Stále se zvyšující úroveň mladých sportovkyň i skvělá atmosféra ve sportovní hale přispěla k maximálním výkonům každé formace. Ze základního kola se do semifinále probojovaly všechny 4 české formace. Do finálových bojů ve večerním hlavním programu postoupily dokonce 2 české týmy, formace Madonna a formace Fresh. Opět české tanečnice potvrdily, že tento sport v České republice dokáže připravit sportovce tak, že dokážou konkurovat těm nejlepším i ve světovém měřítku.
1. místo: Mistryněmi Evropy pro rok 2018 se stala formace Party Team z Maďarska ( zlaté medaile)
2. místo: První vícemistyně … formace Nitty Gritty z Ruska (stříbrné medaile)
3. místo: Druhé vicemistryně … formace Beauties z Ruska (bronzové medaile)
Ihned za třemi nejlepšími formace se objevilo i jméno České republiky. Krásné 4. místo vytancovala formace Madonna. Na 7. místě finálovou účast slavil další český tým formace Fresh.
Na 10. místě v celkovém pořadí se umístila formace Minnies a na 12. místě formace Falcon Luckies.
Celé české reprezentaci děkujeme a gratulujeme ke skvělým sportovním výkonům.

Krátké zprávy
8. Října 2018
EUROPEAN CHAMPIONSHIP AND WORLD CUP PRAGUE 2018

Informace/Information: www.letenskypohar.cz

Blíží se konec léta a také největší svátek akrobatického rock and rollu v České republice, mezinárodní soutěž LETENSKÝ POHÁR, v rámci které v roce 2018 proběhne i Mistrovství Evropy dívčích formací junior a Světový pohár juniorů.

Organizátorem soutěže je taneční a sportovní klub Silueta a Český svaz akrobatického Rock and Rollu.

Soutěž proběhne v sobotu 6.října 2018 ve sportovní hale Královka v Praze na Letné za podpory hlavního města Prahy a městské části Praha 7.

Záštitu Hlavního města Prahy nad soutěží přejímá náměstek primátorky hlavního města Prahy Petr Dolínek.

Záštitu starosty městské části Praha 7 soutěži udělil starosta Mgr. Jan Čižinský.

Krátké zprávy
8. Srpna 2018
MISTROVSTVÍ SVĚTA ŽÁKŮ, JUNIORŮ A DÍVČÍCH FORMACÍ SENIOR

V sobotu 15.9.2018 se ve švýcarském Shaffhausenu konalo Mistrovství světa žáků a juniorů v akrobatickém rock and rollu. A o titul mistryň světa bojovalo i 19 nejlepších velkých dívčích formací senior. Po náročných nominacích se sešlo z celého světa 80 nejlepších párů kategorie žáků a juniorů.

Na mistrovství světa se v kategorii žáci letos nejlépe umístila česká dvojice Jan SCHLÖGL a Zuzana KARBANOVÁ, která po prvním kole byla průběžně na 12. pozici. Nakonec obsadila krásné 18. místo. Taneční pár Vojtěch ŠIMEK a Anna BLÁHOVÁ se bohužel o příčku neprobojoval do čtvrtfinále a tak se musel smířit s 25. místem. 31. místo obsadil další český taneční pár Filip ŠANDERA a Gabriela KLOUDOVÁ. Mistrem světa pro rok 2018 v kategorii žáci se stal ukrajinský pár Oleksandr TSVIETKOV a Kira GROKHOVA.
V kategorii junioři se také jednomu českému páru podařilo probojovat do čtvrtfinále. Matěj LUKEŠ Matěj a Veronika ŠEMBEROVÁ vybojovali 23. místo. Pouhé 2 desetiny bodu rozhodly o 25. místě dalšího českého páru Richard ZADÁK a Valérie HORSKÁ. Třetí reprezentační pár Martin LÉDL a Kateřina VRABCOVÁ obsadil 30. místo. Titul s obrovským bodovým náskokem vyhrál ruský několikanásobný mistr světa a Evropy  taneční pár Sergey SVIRIN a Angelina MUSHTO.
V kategorii DFS prožívala obrovské zklamání jediná česká dívčí formace Falcon girls. Po prvním kole byla průběžně na 11. místě. Nakonec se této formaci nepodařilo udržet ani semifinále a získala 13. místo. Titul obhájila maďarská dívčí formace The Szupergirls.
Děkujeme za nasazení všem reprezentačním trenérům i závodníkům.

Krátké zprávy
17. Září 2018
SPORŤÁČEK 2018 – AKROBATICKÝ ROCK AND ROLL ROZTANCOVAL KAŽDÉHO

Na SPORŤÁČKU si letos zkoušely akrobatický rock and roll opět i úplně malé děti. Rokenrolového kroku a kopu se nezalekla ani děvčata, která se již nějakému pohybu věnují, ať je to gymnastika, společenský tanec či atletika.

Pětinásobný mistr světa v akrobatickém rock and rollu Roman Kolb pozval před 15tou hodinou na taneční parket hlavního pódia na Sporťáčku tanečníky a tanečnice tohoto živého rytmického tanečního sportu, aby dětem i rodičům předvedli, co vše děti, žáci, junioři i vyšší kategorie C, B, A dokážou. A byla vidět i salta. Potlesk se rozezněl po celé louce areálu Hamr.

Akrobatický rock and roll měl ZDARMA na svém stanovišti přichystané i dětské vstupenky na Mistrovství Evropy a Světový pohár v tomto sportu, které se v Praze bude konat 6. října 2018 za finanční podpory hlavního města Prahy a městské části Praha 7Tato vrcholná akce je vždy plná zábavy a nejlepší světové taneční páry i formace předvádí nevídanou show v rychlém rytmu rock and rollu.

        

 

 

 

 

 

Krátké zprávy
10. Září 2018
FESTIVAL SPORTU PRO DĚTI A AKROBATICKÝ ROCK AND ROLL

Čtvrtým rokem má akrobatický rock and roll své stanoviště na SPORŤÁČKU/WANNADO FESTIVALU v Praze a zajišťuje zde celý den spoustu zajímavostí pro děti a jejich rodiče. Přijďte si i vy v sobotu 8. září 2018 zaskákat na trampolíně, zkusit rokenrolový kop či v držení zkušeného trenéra otočit svoje první salto či zvedačku. Koukejte, poslouchejte, sáhněte si, zkuste si – to je akrobatický rock and roll. Ve sportovním areálu Hamr v Bráníku (Praha 4) se budou představovat sporty, které mohou děti něčím výjimečným zaujmout. Sporty, které rodičům nabízejí zdravé trávení volného času jejich dítěte v dobré partě i možnost využít svůj talent a vztah k pohybu a hopsání. A k nim rozhodně akrobatický rokenrol patří. Taneční sport s prvky akrobacie v moderním dynamickém rytmu rokenrolu. Děti z pražských oddílů, které již v akrobatickém rock and rollu soutěží i starší rokenroloví tanečníci, s mnoha významnými úspěchy na světových soutěžích, Vám celý den budou předvádět to nejlepší z tohoto sportu.

Jako BONUS dostane každé dítě vstupenku ZDARMA na největší akci tohoto sportu v Evropě, která proběhne 6. října 2018 také v Praze, na Mistrovství Evropy a světový pohár v akrobatickém rock and rollu za účasti mistrů světa (www.letenskypohar.cz)

Krátké zprávy
31. Srpna 2018
PRACOVNÍ SEMINÁŘ - ZAČÍNAJÍCÍ TRENÉŘI - PROJEKT OKNO AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU V KHK - SOUTĚŽÍME A VZDĚLÁVÁME SE

Na konci léta v období soustředění se konal 16.-18.8. 2018 v Deštném třídenní seminář pro začínající trenéry akrobatického rock and rollu. Český svaz akrobatického Rock and Rollu zorganizoval tuto vzdělávací akci v rámci projektu OKNO AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU V KHK - SOUTĚŽÍME A VZDĚLÁVÁME SE (18SPTU1-0151) za finanční podpory Královéhradeckého kraje, aby další tanečníky mohl seznamovat s rolí trenéra a nastínil jim možnou perspektivu i po skončení vlastní závodní kariéry.

Účastníci se seznámili s rolí trenéra, s motivací k trénování, povinnostmi trenérů při trénincích, soustředěních i při soutěžích, které z pozice jejich svěřenců zcela neznali nebo si je neuvědomovali. Opět se rozvinula diskuse o způsobech jak má trenér kloubit práci a požadavky zaměstnavatele s trénováním. Účastníci se shodli, že tyto semináře jsou pro tanečníky důležité, aby se uměli dostatečně zodpovědně rozhodovat, jak chtějí aby jejich život vypadal za pár let, když dětství a dospívání věnovali soutěžení a vlastním tréninkům.

Krátké zprávy
29. Prosince 2018
Předchozí 1 9 12 13 14 15 16 17 18 25 33 Další