Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
Projekt ČSAR:  Učíme se být flexibilní a žít ve změnách

V roce 2015 Český svaz akrobatického rock and rollu zrealizoval projekt zaměřený na efektivní vzdělávání a rozvíjení potřebných kompetencí pro rozvoj akrobatického rock and rollu.

Vzdělávání bylo určeno pro trenéry, kteří připravují děti a mládež a pro porotce, kteří hodnotí významné soutěže v akrobatickém rock and rollu.

Účastníci vzdělávání byli seznamováni s praktickými zkušenostmi s novými pravidly WRRC i se specifiky rokenrolu v rámci ČR a KHK.

ČSAR se podařilo v roce 2015 rozšířit možnost školení a přesunout je blíže „k lidem“. Projekt Rozhodčí/porotci a trenéři rock and rollu v KHK-učíme se být flexibilní a žít ve změnách byl realizován za finanční podpory Královéhradeckého kraje.

Krátké zprávy
5. Listopadu 2015
Podzimní pohár starosty města Říčany

Podzimní sezóna v akrobatickém rokenrolu pokračovala v České republice v sobotu 24. října 2015 další z již tradičních soutěží, Pohárem starosty města Říčany.
Tato soutěž měla již svůj 15. ročník, soutěžící i diváci našli své zázemí ve sportovní hale Říčany, která je po své rekonstrukci důstojným místem pro konání takovýchto celodenních akcí.

Jako každý rok se v Říčanech sjeli malí i velcí tanečníci akrobatického rokenrolu a to z České republiky i ze zahraničí.
V párovém rokenrolu se soutěžilo v pěti kategoriích, od malých dětí až po kategorii „B“, kde již diváci viděli různě složité akrobatické prvky v sestavách jednotlivých soutěžních párů.
Formace se v Říčanech utkaly v sedmi kategoriích, své výkony předvedli s plným nasazením a zodpovědností za týmový výkon. Nechyběla dobrá nálada, radost kluků i holek z atmosféry soutěže i z toho, že organizátoři jim zajistili zajímavý doprovodný program formou stánků přímo v hale.

Podzimní sezóna soutěží v akrobatickém rokenrolu opět udělala rokenrol divácky lákavější, na každé soutěži je již standardem velkoplošná projekce, kde mohou diváci i soutěžící průběžně sledovat výsledky jednotlivých soutěžících párů i formací, průběžná pořadí v probíhajících kategoriích i doplňující informace o partnerech ČSAR, kteří dobrovolně a se zájmem o tento sport přispívají k jeho rozvoji.

V průběhu soutěže Český svaz akrobatického rock and rollu seznámil diváky i soutěžící s připravovaným vyhlášením celoroční soutěže Sportovec roku2015. Organizačně soutěž zajistil oddíl TŠ Twist Říčany s podporou města Říčany.

Krátké zprávy
5. Listopadu 2015
World Masters kategorie A v Moskvě

Souběžně se soutěží v Říčanech se konal i World Masters kategorie A v Moskvě.
Soutěž byla plná překvapení. Snad největším bylo hned čtyřnásobné umístění německých párů v první desítce a premiérový start japonského páru.

Do Moskvy jeli i čtyři zástupci z ČR. Dva z klubu Task Silueta a po jednom ze Sokola Kampa Praha a Sokola Pražského. Ze 38 párů se před branami 1. KO kola zastavil pár Tomáš PREDIGER a Marie DVOŘÁKOVÁ na 33. místě a Jiří JAKUBEC s Nikolou ZUNOVOU na 30. místě. Necelé 2 body dělily další český pár od postupu do dalšího kola. Marek DIVOKÝ a Lenka RICHTROVÁ tak vytančili 23. místo. Nejúspěšnějším českým párem byl Lukáš FÜRST a Alžběta SLÁMOVÁ, kteří se ve 2. KO kole utkali s vítězi celé soutěže a to jim bohužel zavřelo dveře do finálového večera.
Celkově obsadili krásné 9. místo.

Vítězi celé soutěže se stali Fabien ROPRAZ  a Ioulina IOUDINA ze Švýcarska.

Krátké zprávy
26. Října 2015

První podzimní Světový pohár žáků, juniorů a kategorie B se konal v kongresovém centru rakouského města Villach.

Sešlo se zde na dvě stovky tanečních párů ze 13 států.
Náš svaz zde měl zástupce ze tří klubů a to TŠ Twist, Task Silueta a Sokol Pražský. Podrobnou reportáž ze sobotních závodů připravuje Zdeněk Polc. V žácích opět zvítězil francouzský pár DELATORRE Marty - PORTILLO Ophélie, v kat. B Chorvaté MIKIC Alen - SILAJ Ana a do Maďarska opět pohár vítězů kategorie junior přivezl pár KIRÁLY Ádám - CZETL Fanni.

Krátké zprávy
21. Října 2015
Podzimní pohár Sokola Jinonice 2015

Podzimní sezóna v akrobatickém rokenrolu přináší každý víkend zajímavou soutěž i v České republice.

Nejinak tomu bylo i v sobotu 17. října 2015. Do Prahy se tentokrát sjeli tanečníci a tanečnice z Maďarska, Slovenska i České republiky na hezky organizovanou tradiční soutěž Podzimní pohár Sokola Jinonice.
Hala v Bellušově ulici na Praze 13 poskytla zázemí pro soutěžící, trenéry, rozhodčí i diváky a od rána až do večera zde zněl rokenrol. Zastoupeny byly v pohárové soutěži kategorie děti, žáci, „C“, dívčí formace děti, malé formace děti, malé formace junior i malé formace senior. V nominační soutěži se utkali tanečníci z kategorií „B“, dívčí formace junior, dívčí formace senior, junior formace, senior formace. Každý sportovní výkon na parketu byl po zásluze oceněn, akrobatický rokenrol je krásný a současně opravdu náročný sport, za každou sestavou jsou hodiny tvrdého tréninku, pilování detailů a hledání vlastního originálního projevu.

Na vítěze čekaly krásné poháry, medaile i ceny od sponzorů.
Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.

Krátké zprávy
22. Října 2015
12. ročník Letenského poháru

Do Prahy se opět sjeli nejlepší tanečníci a tanečnice v akrobatickém rock and rollu.
Mezinárodní soutěž v tomto krásném dynamickém a současně ladném sportu se těšila srovnatelné pozornosti jako zápas ve fotbale ČR – Turecko, který v tu samou dobu probíhal jen pár desítek metrů dál od haly Královka, na stadionu pražské Sparty.
Závěrečný ohňostroj nad Letnou tak byl oslavou nejen fotbalu ale i rokenrolu.

Po celý den probíhal přenos ze soutěže na internetové televizi PlayoTV, večerní hlavní finále natáčel i tým České televize. Atmosféru i výkony rokenrolových tanečníků budou moci diváci shlédnout opět v pořadu Svět rokenrolu, který pravidelně vysílá ČT.

Účast na 12. ročníku Letenského poháru přijalo 12 významných mezinárodních porotců a měli nelehkou práci.  Nová pravidla WRRC (světová rokenrolová konfederace) se již rok prověřují na jednotlivých soutěžích po celém světě, důslednost a přesnost se vyžaduje od každého porotce při hodnocení každého jednotlivého tanečního páru i při hodnocení každé formace.

A sportovců se na této soutěži představilo opět více než vloni, 470, jako každý rok patří Letenský pohár k nejatraktivnějším soutěžím v podzimní části závodní sezóny v rokenrolu v Evropě.
Přijeli se svými trenéry a příznivci z Polska, Ruska, Ukrajiny, Norska, České republiky, Slovenska, Chorvatska, Rakouska a Maďarska.
V párovém rokenrolu se představily kategorie děti, žáci, junioři, kategorie „B“ i mistrovská kategorie „A“. Dívčí formace soutěžily v kategoriích DFJ, DFS, MDFJ a MDFS.

Vybavení nové sportovní haly, audiovizuální projekce i komentátorské výkony Tomáše Matušky a Kryštofa Kunce zaujali diváky a vytvořily výbornou atmosféru pro soutěžící.
Odměnou všem příznivcům rokenrolu byla after party, která se konala po skončení soutěže také v Praze, na Vinohradské třídě.

Organizačně soutěž Letenský pohár zajistil oddíl TASK Silueta Praha.

Krátké zprávy
12. Října 2015

Podzimní sezóna v akrobatickém rokenrolu začala v České republice 3. října 2015 již druhým ročníkem soutěže WhiteCUP v malebné obci Radvanice v Královéhradeckém kraji.

Po období prázdnin si svou připravenost na novou závodní sezónu prověřily taneční páry i malé dívčí formace.

Na rokenrol se přišli podívat jak obyvatelé Radvanic, tak i příznivci tohoto dynamického sportu, který spojuje taneční prvky s náročnou akrobacií.

Soutěž v Radvanicích se konala v rámci projektu MČR a významné soutěže v akrobatickém rock and rollu v KHK - okno rokenrolu, který je realizován za finanční podpory Královéhradeckého kraje.

Krátké zprávy
11. Října 2015
Vlaštovka – v rokenrolu podporujeme i začínající tanečníky

Na konci závodní sezóny se pravidelně pořádá soutěž Vlaštovka, která je určena pro začínající tanečníky a tanečnice. Letos nadšení malí sportovci zaplnili v sobotu 20. června 2015 halu kulturního domu Ládví v Praze 9.

Dětský smích, oči upřené na trenéry, rytmus rokenrolu i potlesk rodičů v publiku provázel výkony tanečních párů v kategoriích děti, žáci, junioři i výkony formací dětí a smíšených formací.

Celkem si na této soutěži zazávodilo přes 100 dětí. Vítězství si svými výkony vybojovali Filip Šandera a Gabriela Kloudová (páry děti), Michal Průša a Tereza Březnová (páry žáci), Jakub Brychta a Andrea Tomsová (páry junioři), dívčí formace „Queen“ (DFD) a dívčí formace „Darlings“ (DFsmv).

Moderování soutěže se ujal Jan Haupt, který je sám zkušeným a úspěšným tanečníkem rock and rollu. Mimo jiné získal před týdnem titul „Mistr České republiky“ v nejobtížnější párové kategorii „A“. Dětem i rodičům přibližoval zábavnou formou celé dopoledne i zajímavosti z historie rock and rollu a provozování tohoto krásného a přitom náročného sportu.

Organizačně soutěž zajistil oddíl RnR club Alpha.

Krátké zprávy
29. Června 2015
Titulární soutěže v rokenrolu gradovaly v Jihlavě

V březnu odstartovala jarní sezóna v akrobatickém rock and rollu v Benátkách nad Jizerou. Od března do června se jako každý rok vedla bitva o tituly „mistrů ČR“ v jednotlivých soutěžních kategoriích po celé České republice.

V sobotu 13. června 2015 se na Poháru Vysočiny v Jihlavě rozdávaly poslední dvě sady mistrovských medailí.
Symbolicky se potkaly jak budoucí naděje českého rock and rollu, děti ve věku do 14 let v kategorii „žáci“, tak ti nejzkušenější – taneční páry kategorie „A“, které se rokenrolu věnují už mnoho let.

V žákovské kategorii soutěžilo 16 tanečních párů a titul Mistr České republiky pro rok 2015 získal pár Matěj Lukeš – Veronika Šemberová z TASK Silueta Praha. V nejvyšší kategorii „A“ nastoupilo 5 tanečních párů a předvedlo divákům i mladším sportovním kamarádům, jakou akrobacii a taneční show lze po letech tréninku zvládnout.

Titul Mistr České republiky pro rok 2015 získal pár Jan Haupt – Martina Metlická ze Sokola Pražského.
Úspěšný tanečník a reprezentant v akrobatickém rock and rollu Jan Haupt tímto titulem završil svou mnohaletou závodní kariéru a odchází tak, jak to má ve sportu být – „na vrcholu“. Stal se důležitým vzorem všem mladým a začínajícím tanečníkům, předal poselství, že rock and roll se dá dělat špičkově třeba až do doby, kdy je Vám přes 40 let.

Celkově se v Jihlavě soutěžilo v šesti kategoriích párového rock and rollu a třech kategoriích dívčích formací. Diváci se zaujetím celý den sledovali výkony více než 180 soutěžích.

Organizačně soutěž zajistil oddíl Elvis Jihlava.

Krátké zprávy
16. Června 2015
Dívčí formace z ČR získala titul mistryň světa v Petrohradě

30. května 2015 se sjely ty nejlepší dívčí formace v akrobatickém rock and rollu do ruského Petrohradu, aby změřily své síly a bojovaly o titul „mistryně světa“.

Česká Republika opět potvrdila, že v rokenrolu patří ke světové špičce.
Před dvěma týdny se dívky z formace Angels - TASK Silueta Praha staly mistryněmi České Republiky a v sobotu si v Petrohradu tato formace vytančila titul „mistryň světa“.
Druhé místo patřilo maďarské formaci Szupergirls, třetí místo obsadily ruské tanečnice formace Charm a čtvrté místo opět patřilo českým tanečnicím z formace Falcon girl - Sokol Pražský.

Všem reprezentantkám a jejich trenérům gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci ČSAR a České Republiky.

Krátké zprávy
1. Června 2015
Předchozí 1 9 17 24 25 26 27 28 29 30 33 Další