Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
Česká republika má titul 2.vícemistrů světa – Winterthur, Švýcarsko (DFS)

Na Mistrovství světa dívčích formací senior, které se v letošním roce konalo 24. září ve Švýcarsku, získala reprezentace z České republiky cenný titul druhých vícemistrů světa.
Dívčí formace KOLBDANCE z pražského klubu Kolb dance VSK FTVS Praha, se probojovala do finále a získala ve švýcarském Winterthuru  BRONZ (3. místo).

Ihned za ní se umístila další česká formace FALCON GIRLS ze Sokola Pražského (4. místo). A dívky z formace CZECH LADIES z TŠ Twist Říčany obsadily 8. místo.

Na MS tančilo 19 formací z 8 zemí. České formace předvedly, že stále patří mezi světovou špičku.
Mistryněmi světa se stala formace SZUPERGIRLS z Maďarska.

 

Krátké zprávy
26. Září 2016
Fenomenální návrat páru Vítězslav Horák a Sandra Chudomská

V sobotu 24.9. 2016 se ve švýcarském Winterthuru konal Světový pohár kategorie A,
kterého se zúčastnili i tři zástupci z České republiky.
Vítězslav Horák a Sandra Chudomská se dokázali vrátit na taneční parket ve velkém stylu a tento závod vyhráli (1. místo).
Porazili tak úřadující Mistry Evropy, taneční pár Alexey Kondrashin a Darina Kozlova z Ruska.
Do semifinále tohoto závodu se dokázal probojovat i druhý taneční pár ze Sokola Pražského, Marek Divoký a Lenka Richtrová, kteří nakonec získali 10. místo.
Na 14. místě skončili Filip Endris a Veronika Beránková z klubu RnR Alpha.

Krátké zprávy
26. Září 2016
AKROBATICKÝ ROKENROL NA FESTIVALU SPORTU PRO DĚTI

V sobotu 10. září 2016 v hlavní sportovní hale areálu Hamr v Praze na festivalu sportu SPORŤÁČEK2016 vládl AKROBATICKÝ ROKENROL.

Rodiče se svými dětmi ihned při vstupu do areálu od pořadatelů dostali jako dárek dětskou vstupenku na Mistrovství světa právě v akrobatickém rokenrolu (8.října 2016, Praha). A tak jako první navštěvovali stanoviště právě tohoto zajímavého dynamického sportu vhodného pro kluky i holky. A tady to opravdu žilo. Skákalo se, tancovalo, zkoušelo se vše, co může rokenrol nabídnout.

Plný parket dětí i starších sportovců, kteří už se rokenrolu věnují a opravdu je baví, zaujal vpodstatě každého. Všichni se těšili na odpolední vystoupení tohoto sportu na hlavním podiu festivalu i následující autogramiádu Mistrů Evropy a 7násobných Mistrů ČR Sandry Chudomské a Vítězslava Horáka. A bylo se na co koukat – dívčí formace, děti, žáci, junioři i nejvyšší kategorie „B“ a „A“ společně ukázali, co vše je ROKENROL. A že je to ten nejlepší sport, alespoň v jejich srdcích a že by za nic na světě neměnili. Ihned po vystoupení děti i dospělí chtěli získat podpis právě mistrů Evropy Sandry Chudomské a Vítězslava Horáka, kteří jsou tím pravým sportovním vzorem pro začínající malé tanečníky a tanečnice, stejně jako olympionici, kteří také na Sporťáček dorazili podepisovat své fotografie.

Krátké zprávy
11. Září 2016
Sporťáček 2016 - ROKENROL uspokojí i hyperaktivní děti

Skákání, atraktivní kostýmy i chytlavá hudba – to vše je akrobatický rokenrol.
Již tradičně tento sport má své stanoviště i ukázky na festivalu sportu pro děti Sporťáček v Praze.

V sobotu 10.září 2016 si děti se svými rodiči z Prahy i středních Čech, kteří se na začátku nového školního roku rozhodují, jaký sport by je bavil, udělají krásný celodenní program plný pohybu, když přijdou do sportovního areálu Hamr v Praze Bráníku.

A rokenrol má co nabídnout. Ukázky tréninků, radost, spokojenost i úspěchy dětí, kteří se již rokenrolu věnují, možnost vyzkoušet si „základ akrobacie“ na vlastní kůži v náručí zkušených trenérů, alchymii kostýmů i líčení pro ten správný taneční sport, kde dítě nikdo nebude okřikovat, aby se nepředvádělo.

Pokud s Vaším dítětem „šijí všichni čerti“, je pro něho akrobatický rokenrol ten pravý sport, své si v něm najdou i hyperaktivní děti.
Všechny účastníky Sporťáčku současně akrobatický rokenrol pozve na vrcholný svátek tohoto sportu – Mistrovství světa, které se na začátku října bude také konat v Praze. Pro děti jsou speciálně vydány dětské vstupenky, které umožní dětem „školou povinným – do věku 15 let“ vstup na celodenní program Mistrovství světa v akrobatickém rokenrolu ZDARMA.

Krátké zprávy
21. Srpna 2016
Rokenrol ve spolupráci se Sporťáčkem zvou na Mistrovství světa v rokenrolu

Začne školní rok, je tu Sporťáček, a po něm Mistrovství světa v Praze.
Český svaz akrobatického Rock and Rollu a pořadatelé velkého sportovního svátku Mistrovství světa v akrobatickém rokenrolu se rozhodli podpořit pražské děti, které se zajímají o pohyb a sport a které také rádi fandí a drží palce českým reprezentantům.

Proto ve spolupráci s největším festivalem sportu Sporťáček pozvou děti i jejich rodiče na tuto vrcholnou sportovní akci plnou zážitků, vrcholných sportovních výkonů i nezapomenutelné atmosféry, srovnatelné s atmosférou olympiády v Riu.

Pro děti je na Sporťáčku přímo u vstupu do areálu připraven i cenný dárek – dětská vstupenka (pro dítě d 15 let) na celodenní vstup ZDARMA na Mistrovství světa v akrobatickém rokenrolu, které v sobotu 8. října proběhne ve sportovní hale Královka na pražské Letné.

Krátké zprávy
21. Srpna 2016
Mistrovství Evropy dívčích formací senior 2016

Z italského Rimini, kde se dnes konalo Mistrovství Evropy dívčích formací senior si KOLB DANCE vezou 5. místo, FALCON GIRLS 6. místo a ANGELS 8. místo.

Všem formacím a trenérům gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci.

Krátké zprávy
28. Červenece 2016
Program I.A. – MHMP – podpora akrobatického rock and rollu v Praze

Díky podpoře hlavního města Prahy získaly 4 pražské oddíly akrobatického rock and rollu prostřednictvím ČSAR finanční podporu na proaktivní systematickou podporu rozvoje dětí a mládeže.
Na základě svých projektů mohou tyto oddíly v období od července 2016 do června 2017 pracovat na tom, aby současné děti věnující se akrobatickému rock and rollu v Praze mohly tento sport dělat dlouhodobě v podmínkách, které odpovídají vývoji ve světě, a aby i nové děti mohly začít trávit svůj volný čas tímto sportem, který pomáhá formovat důležité schopnosti nejen pro období dospívání, ale i pro plnohodnotný dospělý život. Děkujeme hl. městu Praze za finanční podporu v rámci programu I.A. Systémové a rozvojové projekty sportu dětí a mládeže.

Krátké zprávy
30. Červenece 2017
Mistrovství České republiky kategorie „A“ a „Boogie woogie“

Celá jarní část soutěžní sezóny v akrobatickém rokenrolu proběhla v rychlém tempu a v sobotu 18.června 2016 vyvrcholila Mistrovstvím České republiky v té nejvyšší kategorii párového rokenrolu, kategorii „A“ a Mistrovstvím České republiky v „Boogie woogie“.  Tato soutěž se konala v krásném městě Brně, které má také svou rokenrolovou historii a odkud pocházeli mnozí velmi úspěšní tanečníci světové úrovně. Soutěž byla současně Velkou cenou Brna a Přeborem ČOS.
V kategorii „A“ si titul Mistr České republiky pro rok 2016 vytančil pár Marek Divoký a Lenka Richtrová z oddílu Sokol Pražský. Tito nadějní sportovci se pečlivě přepravují na reprezentaci České republiky v nejvyšších celosvětových soutěžích kategorie „A“. V disciplíně „Boogie woogie“ se mistrem České republiky stal taneční pár Jan Čelikovský a Michaela Hovorková
Soutěže se v ostatních kategoriích zúčastnili i mnozí zahraniční tanečníci, o stupně nejvyšší v kategorii děti, žáci, junioři svedly vyrovnaný boj s českými tanečníky taneční páry z Polska, Slovenska, Rakouska či Maďarska. Na soutěži se představily i taneční formace a to v kategorii Dívčí formace junior (DFJ) a Dívčí formace senior (DFS). Tato soutěž byla další možností vylepšit své sestavy pro podzimní Mistrovství světa v kategorii DFJ, které se bude konat právě v České republice.
Organizačně soutěž zajistil oddíl TJ Sokol Brno – Královo Pole.

Krátké zprávy
14. Února 2017
Rokenrol ukázal sportování  „všemi smysly“

Za krásného počasí se v sobotu 4.června 2016 konaly na nově zrekonstruovaném nádraží v Bráníku a v Kulturním domě Ládví v rámci projektu Sport je „prima“ i „OK“ zážitkové dílny rokenrolu, které pro děti a jejich rodiče připravil Český svaz akrobatického rock and rollu.

Že sportování může být zábavné a současně i „zdravé“ návštěvníkům ukazovaly právě děti, které samy sportují, trenéři i konzultanti zdravé výživy. Celkem se těchto dvou akcí zúčastnilo více než 380 dětí, s většinou z nich přišli i jejich rodiče nebo prarodiče. Děti soutěžily o zajímavé ceny, ochutnávaly přípravky zdravé výživy, získávaly fotografie úspěšných malých sportovců. Na pódiu pravidelně během dne děti i dospělí viděli několikrát naživo tancovat své vrstevníky a mezi vystoupeními si děti s malými tanečníky povídaly o všem, co je zajímá. Rodiče zase zjišťovali co dávat dětem k svačině do školy či po tréninku, jaké jim pořídit boty na sportování, jak je motivovat k pravidelnému pohybu.

Akce byly realizovány za podpory Hlavního města Prahy v rámci titulu Praha Evropské hlavní město sportu 2016.

 

Krátké zprávy
8. Června 2016
Mistrovství Evropy kategorií „A“ a „Junior“ se konalo ve Švédsku

Halmstad je přístavní město v jihozápadním Švédsku. Právě tam se vydala česká reprezentace bojovat o co nejlepší umístění na letošním Mistrovství Evropy. Soutěže se zúčastnilo celkem  60 párů z 18 zemí.

Největším českým úspěchem bylo 16. místo juniorského páru Lukáš Sláma a Anna Fořtová ze Sokola Pražského. Jako jediní se po drobné chybě dostali rovnou do čtvrtfinále, ale o 0,9 bodu se jim nepodařilo probojovat do semifinále. Přes opravné kolo se mezi 24 nejlepších probojoval i druhý juniorský pár Dušan Valenta a Kateřina Žahourková z klubu Elvis Jihlava. Bohužel ve čtvrtfinálové sestavě tento pár hned dvakrát chyboval a tak s červenou kartou ukončil své snažení na 24. místě. Juniorské Mistrovství Evropy vyhrál maďarský pár László Czanik a Dóra Dobay.

V kategorii A se z Čechů probojovala do čtvrtfinále pouze jediná česká dvojice Marek Divoký a Lenka Richtrová ze Sokola Pražského. Tento pár však v další soutěžní sestavě nezvládl skočit nahlášené akrobatické prvky. V důsledku toho měl nižší body za akrobacii a ještě dostal penalizaci za krátkou sestavu.  Nemohli tak skončit lépe než na 23. místě. Na 25. příčku dotančil Vilibald Prokop a Lucie Mašková z Elvisu Jihlava, kteří předvedli v opravném kole velmi povedenou akrobatickou sestavu, která bohužel postrádala akrobatické prvky vyšší obtížnosti. Ty jsou stěžejní pro bodové hodnocení a případný postup do dalších kol.

S podobným bodovým koeficientem jako pár z Jihlavy soutěžila i další dvojice Filip Endris a Veronika Beranová z RNR klubu Alpha. V opravném kole skočili dobře všechny akrobatické prvky, doplatili však na pořadatelem vybraný hudební doprovod, který byl na hranici regulérnosti. Písnička, na kterou museli tančit, postrádala rytmus a tak ani ostatní zkušení tanečníci nedokázali potleskem v rytmu Filipa s Veronikou podpořit. Verdikt dozorujících činovníků byl nemilosrdný (hudba byla údajně v pořádku) a tak i tento pár dostal penalizaci a skončil na 31. místě.

Vítězem nejvyšší kategorie A a zároveň Mistry Evropy se stal ruský pár Alexey Kondrashin a Darina Kozlova. Akrobatickou sestavu Mistrů Evropy můžete shlédnou na YouTube.

Zajímavostí celého šampionátu byla vložená finálová soutěž nové kategorie Dance Show párů. Zde se představilo pouze 6 párů, ze kterých jen jeden splňoval soutěžní kritéria, která se podobají naší kategorii C. Termín další soutěže zatím není znám, ale jistě bude dobře, pokud se v této kategorii zúčastní i čeští zástupci. Čas ukáže, zda se tato kategorie stane oblíbenou.

Všem párům a trenérům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci českého rokenrolu!

 Dušan Valenta a Kateřina Žahourková

 

Lukáš Sláma a Anna Fořtová

 

Filip Endris a Veronika Beránková

 

Marek Divoký a Lenka Richtrová

 

Vilibald Prokop a Lucie Mašková

 

Česká reprezentace na ME ve Švédsku

Krátké zprávy
1. Června 2016
Předchozí 1 9 17 21 22 23 24 25 26 27 33 Další