Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva

V sobotu 1.11.2014 se ve švýcarském Schaffhausenu uskutečnilo Mistrovství světa kat. Dívčí formace Junior, kat. Žáci a Junioři.

Formace Mystique obhájila titul Vicemistryň světaČtvrté místo vybojovala formace Madonna a 9.místo formace Fresh. Zvítězila opět maďarská formace „Party Girls“.

V kategorii Žáci ČR úspěšně reprezentovaly 3 páry, které se probojovaly do čtvrtfinále soutěže.

Roman Laufka – Veronika Kordíková, obsadili 15.místoDušan Valenta – Kateřina Žahourková 19.místo a Václav Bašta – Nela Machová 23.místo.

V kategorii Junioři se náš nejlepší pár Jakub Chvátal – Kateřina Rohanová umístili na semifinálovém 12.místě,  Karel Michalička – Sandra Mašková na 15. místěTomáš Průša – Natálie Schreková skončili na 30. místě a Jiří Šubrt – Marie Šubrtová obsadili 34. místo.

Všem reprezentantům i trenérům děkujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.

Krátké zprávy
12. Listopadu 2014
Národní dům na Vinohradech hostil rokenrol

V sobotu 25. října 2014 se konala za podpory MČ Prahy 2 a hlavního města Prahy v krásných prostorách Národního domu na Vinohradech soutěž Český pohár v akrobatickém rokenrolu a Boogie Woogie.

V úvodu soutěže přivítal mladé tanečníky a tanečnice z České republiky i ze zahraničí Ing. Michal Kopecký, tajemník Úřadu městské části Praha 2. Všem popřál krásné zážitky - a to jak ty sportovní tak ty kulturní.
Zavzpomínalo se i na úplné počátky rokenrolu v Čechách, které jsou právě s tímto místem spojeny. Účast přijala paní Zdeňka Hanselová, která jako jedna z prvních začínala s tréninky rokenrolu v Národním domě na Vinohradech (dříve ÚKDŽ Praha) a prošli jí rukama dnešní rokenrolové stálice – Štěpánka Slámová, Jan Haupt a další.

V soutěži se představili žákovské i juniorské páry, své předvedli i tanečníci kategorie C, B a A.
Kromě párového rokenrolu se na soutěži představily i různé dívčí formace.
Vyhlašování výsledků jako vždy někomu přineslo radost a pro jiné to byl odrazový můstek pro další soutěže.

V nejvyšší párové kategorii si „zlato“ odvezli tanečníci Filip Kočiš a Andrea Hrušková z Hydrorocku Bratislava.
Malé dívčí formace dětí zase ukázaly budoucí naděje rokenrolu. Na prvních třech místech skončily dívky z formace Sweeties (TASK Silueta Praha), Falcon Kids (Sokol Pražský) a Litlle Ladies (TASK Silueta Praha).

Krátké zprávy
5. Listopadu 2014
Mistrovství světa DFS 2014

V sobotu 11.10.2014 se v rakouském Grazu konalo Mistrovství světa kat. Dívčí formace senior.

Česká formace Angels získala finálové 5. místo. 7. místo si vytancovala formace Falcon Girls a 10. místo obsadila formace Kolb Dance

Současně s tím se konal Světový pohár kat. A, kde se na 17. místo probojoval pár Petr Slabý - Míchala Horáčková, 26. místo obsadil David Kejklíček - Kristýna Jirounková a 27. místo patří páru Filip Endris - Veronika Beránková.

Všem reprezentantům gratulujeme.

Krátké zprávy
12. Listopadu 2014
REEBOK nový partner ČSAR

Značka Reebok je ve světě rokenrolu známý pojem. Jedná se o tradičního výrobce sportovní obuvi a oblečení, který kromě prvků kvality a designu nabízí rokenrolu i něco navíc.
V rámci programu „ochrany zdraví mladých sportovců“ je pro tréninkové i závodní účely doporučena právě obuv Reebok, se kterou mají sportovci, kteří se věnují rokenrolu na vrcholové úrovni, mnoho let velmi dobré zkušenosti.
Distribuci Reebok obuvi pro rokenrol zajišťuje ve spolupráci s  ČSAR firma Store4 s.r.o.

Bližší informace obdržíte na sekretariátu ČSAR, nebo na tel. čísle 731 533 446 (Jan Haupt)

Krátké zprávy
23. Září 2014

V sobotu 20. září 2014 se konal již 11. ročník tradiční mezinárodní soutěže v akrobatickém rokenrolu Letenský pohár.

Přijelo více než 350 sportovců, trenérů i rozhodčích z různých evropských zemí. Premiéru měla i nově zrekonstruovaná sportovní hala na Letné, jejíž dvouletá rekonstrukce stála nemalé úsilí zastupitele Prahy 7. Současně Praha 7 slavila tento den své výročí v Letenských sadech. Pan starosta Prahy 7 se zúčastnil večerního finále Letenského poháru a předával ceny nejúspěšnějším juniorským párům, párům v mistrovské kategorii A, Dívčím formacím senior (DFS) i Dívčím formacím junior (DFJ). 

Český rokenrol má ve světě velmi dobrou pověst, naši sportovci dokázali v minulých letech získat nejednu z cenných medailí na Mistrovství Evropy i na Mistrovství světa. Česká republika je první zemí, kde se právě na letošním Letenském poháru vyzkoušela nová pravidla světové rokenrolové federace (WRRC) hodnocení výkonů jednotlivých sportovců. V porotě proto zasedali rozhodčí z Německa, Ukrajiny, Polska, Slovenska a dalších evropských zemí.  Ve všech kategoriích se v silné zahraniční konkurenci čeští rokenrolisté prosadili, získali své místo na stupni vítězů a odvážejí si z první soutěže podzimní sezóny alespoň jednu z cenných medailí. Předseda Českého svazu akrobatického rock and rollu Jiří Hais to považuje za dobré znamení, že i letos jsou naši sportovci dobře připraveni a ti, co se nominují do reprezentace, se mohou ucházet o co nejlepší umístění na mistrovských soutěžích a získat opět pro Českou republiku nějakou cennou medaili na Mistrovství Evropy či Mistrovství světa.

Potěšující je v nejvyšší párové kategorii „A“ druhé místo Lukáše Fürsta a Alžběty Slámové (ČR), kteří drží krok s polským párem Jacek Tarczylo a Anna Miadzielec, který je dvojnásobným mistrem světa v nejvyšší kategorii „A“. I letos předvedlo několik „A“ párů divákům Letenského poháru tu nejobtížnější akrobacii, kterou rokenrol dokáže.

Vítězství v kategoriích DFS a DFJ získaly dívčí formace Angels a Mystique (ČR), které již na svém kontě mají cenné tituly z Mistrovství Evropy.

 

Dívčí formace Senior: zleva Falcon Girls, Angels, Tequilas

Krátké zprávy
12. Listopadu 2014
ČSAR bude prezentovat "rokenrol" na festivalu sportu pro děti

Na festival sportu Sporťáček, pořádaný v hezkém prostředí sportovního areálu Hamr v Praze, se chodí děti z Prahy a okolí se svými rodiči podívat, jaké sporty v dnešní době existují a čemu by se právě ony mohly věnovat. A taky si jednotlivé sporty vyzkoušet.

Aerobic, rokenrol, atletika nebo třeba jízda na koni? Každý sport má něco do sebe a je třeba, aby konkrétní holčičku či kluka tzv. chytil za srdíčko. Pak má šanci sportující dítě být ve vybraném sportu úspěšné a rozhodnout se i pro tu tréninkovou dřinu, kterou s sebou každý sport přináší.

Celý den si budou moci děti procházející areálem vyzkoušet na vlastní kůži právě i ROKENROL.
Poutavá a moderní rokenrolová muzika i videoprojekce bude provázet návštěvníky festivalu na stanovišti ČSAR.
Na děti čekají soutěže, možnost si zatančit v rytmu rokenrolu i možnost vidět „tanečníky rokenrolu“ v akci. Zažijí si, jak vypadá rokenrolový trénink i jak se tancuje rokenrol na závodech. Rokenrolové páry vystoupí během dne i na hlavním pódiu festivalu v přehlídce sportů a představí návštěvníkům své taneční i sportovní umění. Doufáme, že některé děti tento moderní sport zaujme a přijdou do některého z našich oddílů, aby se přidaly do naší „rokenrolové rodiny“.

Více podrobností o historii i letošním ročníku festivalu Sporťáček 2014 na www.sportacek.cz.

Krátké zprávy
3. Září 2014
World Masters Boogie - Woogie, Stuttgart

V sobotu, 16. 8. 2014 se v německém Stuttgartu konala mezinárodní soutěž „Boogie Woogie World Masters“ pro Main Class v rámci prestižní soutěži „GOC- German open Championships“. Českou republiku zde v Boogie - Woogie reprezentoval pár ze Sokola Pražského Nicole Ludwigová a Daniel Hummel. Na své první mezinárodní soutěži se tento pár umístil na 47.místě.

Velká mezinárodní konkurence tanečníků Boogie – Woogie vytvořila jedinečnou atmosféru na tanečním parketě, celkem se ve všech třech kategoriích (Juniors, Main a Senior Class) sešlo 106 páru. Dominantní byla především Francie a Švédsko. Ve velkém večerním finále se ovšem prosadil pár z Ukrajiny, Tatiana Georgievská a Ivan Katrunov, kteří předvedli nejen perfektně dynamickou fast sestavu, ale také bezchybnou a elegantní slow sestavu.

Blahopřejeme vítězům z Ukrajiny a všem ostatním párům gratulujeme ke sportovně tanečným výkonům.

Krátké zprávy
19. Srpna 2014
Nový rokenrolový přírustek

Ahoj!
Dal jsem mamince pěkně zabrat a dokonce mě rodil císařpán. Jsem tu s Vámi od 6:17, po tátovi jsem pěkně svalnatej a velkej. Po mamce jsem samozřejmě krásnej. Vážím 3,66 kg a měřím 53cm.

Moc se na Vás s mamčou a tátou těšim. Alex Horák, Sandra Chudomská, Víťa Horák

Moc gratulujeme a přejeme hodně zdraví a štěstí.

Krátké zprávy
13. Srpna 2014
Rimini 2014

Uplynulý víkend byl opět ve znamení letního rokenrolu v italském přímořském městě Rimini, kde se každoročně koná festival tance a kterého součástí je i Světový a Evropský pohár v akrobatickém rokenrolu.
Již v pátek bylo na pořadu Mistrovství Evropy párových formací a Světový pohár žáků a juniorů. Česká republika měla své zastoupení pouze v kategorii Žáci a Junioři.

Žákovský pár Matěj Lukeš s Veronikou Šemberovou - TASK Silueta Praha  si v silné konkurenci vybojovali krásné 24. místo.
V kategorii Junior jsme měli zastoupení dvou párů. Jiří Šubrt s Marií Šubrtovou - KP Praha si vytancovali 35. místo, do semifinále se na 9. místo se protancoval pár Jakub Chvátal s Kateřinou Rohanovou - Sokol Kampa. Skvělé 3. místo si na Slovensko odvezl pár Miroslav Lalík - Patricia Vizinová.

V sobotu se v Rimini představila kategorie A v rámci World Masters a juniorské formace na Mistrovství Evropy.
V kategorii A se získali 16. místo Michael Škoda s Jitkou Šemberovou - TASK Silueta Praha a 39. místo si odvezl Jiří Jakubec s Nikolou Zunovou - TASK Silueta Praha.

3. místo si z evropského šampionátu juniorských formací vytancovala slovenská formace Formation Slovakia, kterou jsme mohli vidět na jaře u nás na soutěži.

Krátké zprávy
13. Červenece 2014
Mistrovství ČR formací v České televizi

Vy, co jste neměli možnost shlédnout Mistrovství ČR v akrobatickém rock and rollu formací přímo ve sportovní hale, máte možnost podívat se na záznam, který odvysílá Česká televize Sport v následujících termínech:

10. 6. 2014 v 19:00 a 24. 6. 2014 v 6:50

Krátké zprávy
9. Června 2014
Předchozí 1 9 17 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Další