Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
Mistrovství ČR kategorie "B" na soutěži BLACK CUP 2015

V květnu se již popáté konala velká mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu BLACK CUP 2015. Tanečníky a tanečnice z ČR, Slovenska, Německa a Maďarska přivítala sportovní hala v Praze na Jižním městě.

Letos se přihlásil rekordní počet sportovců a tak se soutěžilo od brzkého rána do pozdních večerních hodin.
Celkově své umění i současnou formu předvedli na soutěži tanečníci a tanečnice rokenrolu v pohárové soutěži v kategoriích děti, „C“, malé formace děti, malé formace junior a malé formace senior.
V nominační soutěži se představili soutěžící v kategoriích žáci, junioři, „A“, dívčí formace junior, dívčí formace senior.
Třešničkou na dortu byla soutěž Mistrovství České republiky v párovém rokenrolu v druhé nejobtížnější kategorii „B“, která se konala pod záštitou Českého svazu akrobatického rock and rollu.

Titul Mistr ČR pro rok 2015 získal pár David Kroulík - Michaela HronskáTŠ Twist.

BlackCup je tradičně soutěží s pěkným doprovodným programem, kterou si užijí soutěžící i diváci.
Nechyběla vhodná atmosféra pro děti, skákací hrady, hostesky, které dětem pomáhaly s ručními výtvory v kreativním koutku, grilování i výborná káva. Soutěž přenášela televize Playo, která patřila ke sponzorům soutěže.

Organizačně soutěž zajistil oddíl RnR Alpha.

Krátké zprávy
27. Května 2015
MČR formací se konalo letos opět v Praze

V akrobatickém rock and rollu je možné sledovat soutěže párů i soutěže formací.
Mistrovství republiky a Mistrovství Prahy formací se konalo v sobotu 16. května 2015 v Praze, ve sportovní hale Lužiny.

Při vystoupení konkrétní formace předvádí na parketě své výkony současně šest až dvacet tanečnic a tanečníků. Organizace takové soutěže je velmi náročná, letos se na soutěž přihlásilo celkem 36 formací v 8 soutěžních kategoriích. A vše dopadlo na výbornou.

Rokenrol zněl na Praze 5 nepřetržitě od rána až do odpoledních hodin. Tanečnice oddílu TASK Silueta Praha letos dokázali získat titul Mistryně republiky jak v seniorské kategorii (DFS, formace Angels), tak v juniorské kategorii (DFJ, formace Mystique).

Nadějí pro budoucnost rock and rollu v ČR jsou vždy výkony nejmenších, tj. dětských kategorií.
Celkem na Lužinách vystoupilo 10 dětských dívčích formací a bylo se na co dívat.
I v budoucnu se tedy můžeme těšit na tituly Mistryň Evropy nebo Mistryň světa, které se daří v posledních letech získávat zkušeným juniorským či seniorským formacím z ČR.

Právě na MČR formací byly, jako každý rok, oceněny nejlepší sportovní výkony formací na mezinárodním poli v předchozím roce.

Organizačně soutěž zajistil oddíl TJ Jinonice.

Krátké zprávy
24. Května 2015
Náchod – Mistrovství České republiky JUNIORŮ

Náchod je tradičním místem, které je spojováno s akrobatickým rock and rollem.
Krásné prostory městského divadla dodávají honosnost sportu, který je přehlídkou náročné akrobacie a krásy i ladnosti tance.

9. května 2015 se zde konala mezinárodní soutěž v akrobatickém rock and rollu O pohár města Náchoda a současně pod záštitou Českého svazu akrobatického rock and rollu proběhlo Mistrovství České republiky v párovém rokenrolu v kategorii Junior.
V této kategorii soutěžilo 15 tanečních párů, do finále se probojovalo sedm nejlepších dvojic. Titul mistr ČR pro rok 2015 v této kategorii získali Sandra Mašková a Karel Michalička.

Zahájení soutěže i vyhlášení vítězů se osobně zúčastnil starosta města Náchoda a poslanec Parlamentu ČR, pan Jan Birke.
Dále se v Náchodě představili v párovém rock and rollu tanečníci všech kategorií a diváci si užili i krásná vystoupení dívčích rokenrolových formací.

Soutěž v Náchodě se konala v rámci projektu MČR a významné soutěže v akrobatickém rock and rollu v KHK - okno rokenrolu, který je realizován za finanční podpory Královéhradeckého kraje.

Krátké zprávy
16. Května 2015
Jarní cena TŠ Twist Říčany již po třinácté

Mezinárodní soutěže v akrobatickém rock and rollu mají v České republice svou tradici.
Jedním z měst, kde se pravidelně tanečníci rokenrolu snaží předvést své výkony a získat nominaci na mistrovství světa či Evropy jsou Říčany.

11. dubna 2015 zde proběhl již 13. ročník soutěže Jarní cena TŠ Twist Říčany.
Letos se soutěž vrátila do sportovní haly, ve které roky probíhala, a všechny mile potěšilo, jakou rekonstrukcí tato hala prošla a jak se zlepšily podmínky pro všechny zúčastněné – sportovce, trenéry i diváky.

Na soutěži se představili tanečníci v párovém rokenrolu ve většině kategorií. Výkony i nadšením diváky upoutali soutěžící v dětské kategorii, které s rokenrolem teprve začínají a učí se základnímu rytmu.
Bylo vidět, že je rokenrol opravdu baví a že si během soutěže užijí i dost zábavy. Kvalitní výkony v začátku jarní soutěžní sezóny předvedli i mladé taneční páry v kategoriích ŽÁCI a JUNIOŘI.
Zkušení tanečníci ukázali divákům rokenrol včetně akrobatických prvků v kategoriích C a B.
V Říčanech se představila i většina dívčích formací. Dívky se snažily o co nejlepší sportovní výkon, aby si zasloužily nominaci na některou ze světových soutěží a mohly reprezentovat Českou republiku v zahraničí.

V soutěži, která byla současně Mistrovstvím České republiky v disciplíně Boogie Woogie se představili tanečníci z České republiky, Slovenska a Rakouska. Organizačně soutěž zajistil domácí oddíl TŠ Twist Říčany.

Krátké zprávy
19. Dubna 2015
Dražice CUP 2015

Začalo jaro a akrobatickým rokenrolem ožilo již po páté krásné městečko Benátky nad Jizerou.

Celý den osobně sledoval výkony malých i velkých tanečníků starosta města, pan Jaroslav Král a ředitel generálního partnera akce, společnosti DZ Dražice, pan inženýr Karel Pacourek.

První domácí soutěže v tomto roce se zúčastnilo přes 400 tanečníků a tanečnic z ČR i ze zahraničí.
Nová choreografie i nové dresy jsou pro první rokenrolovou soutěž sezóny charakteristické.  A nebylo tomu jinak ani v Benátkách.
Sedmičlenná mezinárodní porota i trenéři měli plné ruce práce zaznamenat každý detail.
Taneční páry v kategoriích děti, žáci, junioři, B a A i dívčí formace na parketu tančili s plným nasazením a podali opravdu skvělé výkony.
Diváci i samotní tanečníci ocenili nový elektronický systém, díky kterému mohli průběžně sledovat na velkoplošné projekci průběžné výsledky svých favoritů i soupeřů.

Samotná soutěž byla nejen skvělým sportovním, ale i kulturním zážitkem. Ve večerním Grand finále, které natáčela i televize, si na své přišel opravdu každý.
Diváky zaujala náročná akrobacie tanečníků nejvyšších párových kategorií B a A i osobitá choreografie seniorských dívčích formací. Dvakrát za večer si hala připomněla písní atmosféru muzikálu, aplaus sklidilo i originální vystoupení „akrobacie na šálách“.

Poděkování za výbornou organizaci soutěže patří sportovnímu oddílu Kolbdance VSK FTVS Praha.

Krátké zprávy
30. Března 2015
Díky, trenére

ČSAR se stejně jako ostatní sportovní svazy připojil k projektu Díky trenére, který organizuje Spolek pro podporu mládežnického sportu.
Cílem projektu je upozornit na obětavou práci trenérů dětí a mládeže.

S myšlenkou, že výchově mladých sportovců se věnuje hodně opravdu „skvělých lidí“- trenérů, kteří stojí za sportovními i lidskými úspěchy konkrétního kluka či holky, se určitě můžeme v akrobatickém rock and rollu ztotožnit.
Na jednotlivých tanečních soutěžích se snažíme děkovat těm, kterých si vážíme.

Prostřednictvím tohoto projektu může každý tanečník a tanečnice, rodič, vedoucí oddílu či příznivec rokenrolu také vyjádřit upřímné poděkování – za vše a hlavně za sebe. Veškeré informace jsou na www.dikytrenere.cz. Projekt je možné sledovat na internetu, na facebooku, uslyšíte o něm v různých médiích, objeví se na různých sportovních i společenských akcích.
Bylo by hezké vidět, že mezi 30 nejzajímavějších příběhů trenérských životů patří i nějaký ten „rokenrolový“. Postarejme se o to. Jsme přeci rokenrolová rodina.

Krátké zprávy
10. Března 2015

Od první letošní soutěže, která se uskuteční poslední sobotu v březnu v Benátkách nad Jizerou, se budou páry přihlašovat již přes web ČSAR. Do 14 dnů přijde všem vedoucím oddílů email s bližšími informacemi. Věříme, že tato novinka zpříjemní všem zúčastněným stranám větší pohodlí a přehlednost.

Krátké zprávy
2. Února 2015
Školení trenérů III. třídy

16.-18.1.2015 proběhne ve spolupráci s Ústřední školou ČOS školení trenérů III. třídy akrobatického rokenrolu. Bližší informace najdete v kalendáři zde na webu.

Krátké zprávy
4. Ledna 2015
World Cup 2014 kat. DFJ - Polsko 2014

V sobotu 15. 11. 2014 se v polské Zielone Gore konal Světový pohár kategorie Dívčí formace junior, kde měla Česká republika hned 5 svých týmů

Ze základního kola postoupily přímo jen 2 formace - Madonna a Mystique, ostatní tři museli projít opravným kolem a čekat, jak porota rozhodne o dalších postupujících do semifinále.
Nakonec to zvládla jen jedna formace - Fresh. Semifinále již bylo o tom, kdo postoupí přímo mezi šest nejlepších týmů. To se nakonec podařilo pouze dvěma formacím z České republiky, formaci Madonna a Mystique. Ve finále pak potřetí na parketu předvedli své sestavy, aby je porota ohodnotila na 2. (Madonna) a 3. (Mystique) místo.

Výsledky českých dívčích formací:
2. Madonna
3. Mystique
9. Fresh
4. Royal
15. Twisties

České dívčí formace opět potvrdily, že stále právem patří do světové špičky.
Všem děvčatům a trenérům gratulujeme.

Krátké zprávy
20. Listopadu 2014
Mistrovství světa kategorie A

Včera jsem vyrazil do Polska povzbudit českou reprezentaci na MS a WC v akrobatickém rock and rollu. Setkal jsem se zde i s věrným fanouškem Zdeňkem Polcem, tak se  můzeme v brzké době těšit na jeho videa.

V kat. A páry bojovaly o titul Mistrů světa. Českou republiku zastupovaly pouze dva páry. Tím prvním byl Petr Slabý - Michala Nováčková, druhou dvojicí pak náhradníci Jakub Jirava - Petra Jezberová. Druhý jmenovaný se o nominaci dozvěděl prakticky 4 dny před soutěží, neboť původně nominovaní ze zdravotních  důvodu v pondělí svoji účast museli zrušit.

Jakub s Petrou předvedli sestavu, která postrádala vyšší obtížnost a tudíž vyšší koeficient. I proto nakonec do čtvrtfinále nepostoupili a skončili na sympatickém 25. místě po třech přípravných trénincích.

Petr a Míša po prvním kole zůstali první nepostupující a museli tudíž do oprav. Z nich pak relativně bez problému do čtvrtfinále propluli. Bohužel to bylo jejich poslední kolo. Zatímco před pár týdny na Světovém poháru obsadili 14. místo, nyní je porota ohodnotila na místo 22. . Slovenský pár Filip Kočiš - Andrea Hrušková, dvakrát čtvrtý na Světových pohárech zde na  MS skončil na 14. místě. Zajímavostí určitě byl start prvního indického páru. Video je ke shlédnutí na facebookovém profilu ČSAR. Bylo úžasné slyšet fandící halu při jejich velmi jednoduché sestavě, která však byla zajeta s maximálním nasazením a radistí. Přejme jim co nejvíce takových zážitků a další rokenrolové pokroky.

MS po velkém boji vyhrál Jacek Tarczylo s Annou Miadzielec, když po taneční sestavě byli druzí za Ivanem Youdinem a Olgou Sbitneva. Ruský pár v akrobatické finalové sestavě však 2x výrazně zaváhal a když pak Jacek s Annou svoji akrobacii zvládli, domací fanoušci vypukli radostí.


Jakub Jirava - Petra Jezberová

Petr Slabý - Michala Nováčková
Krátké zprávy
16. Listopadu 2014
Předchozí 1 9 17 25 26 27 28 29 30 31 33 Další