Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
ČESKÉ dívčí a párové formace se na německém šampionátu opět skvěle umístily

V sobotu 14.10. 2017 se v německém Poingu konalo juniorské Mistrovství světa v párových formacích a Mistrovství Evropy dívčích formací senior (DFS).
V juniorských formacích soutěžilo 14 choreografií z pěti zemí. Náš sportovní svaz reprezentovala formace Inspiration, která se zastavila na semifinálovém 12. místě. Druhá párová formace Czech Machine se dokázala probojovat do finále, kde si vytančila svojí Pomádou sedmou příčku. Titul Mistrů světa si do Ruska odvezla skvěle připravená formace Forsage.
V kategorii DFS startovalo celkem 22 dívčích formací z devíti zemí. Nejlepším českým výsledkem bylo finálové 6. místo formace Louis XIV. V semifinále skončila svůj reprezentační start formace Czech Ladies na 8. místě a 10. příčku obsadila formace Angels. Mistryněmi Evropy se stala maďarská formace Szupergirls.
Všem trenérům a formacím gratulujeme ke skvělým výsledkům!

Krátké zprávy
16. Října 2017
MISTROVSTVÍ EVROPY DFJ 2017 V PRAZE

Titul mistryň Evropy kategorie DFJ pro rok 2017 již zná své držitelky. Celou sobotu 7. října se o něj bojovalo v Praze ve sportovní hale Královka. Organizátorem akce byl taneční a sportovní klub Silueta ve spolupráci s Českým svazem akrobatického Rock and Rollu. Za finanční podporu takto významné velké akce děkujeme hlavnímu městu Praze i městské části Praha 7.

                            

 

Pod přísným dozorem zástupce světové sportovní federace pana Petera Herrmanna z Německa se střetlo 18 formací z 8 zemí a porota to měla opravdu hodně těžké. Akrobatický rokenrol se stále výkonnostně posouvá a předvádí špičkovou dynamiku, synchronizaci i choreografii.
1. místo formace Beauties (Rusko)
2. místo formace Little Lady (Rusko)
3. místo formace NITTY GRITTY (Rusko)

Všechny čtyři české formace se probojovaly mezi 10 nejlepších, dvě z nich dokonce hájily české barvy ve finále soutěže.
Formace Queen (Česká republika) obsadila krásné 5. místo. A v těsném závěsu za ní skončila formace Madonna (ČR) - 6. místo. Na osmém místě se umístila formace Mystique (ČR) a na místě devátém formace Fresh (ČR). Všem tanečnicím děkujeme za vzornou reprezentaci na Mistrovství Evropy.



Krátké zprávy
9. Října 2017
MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ LETENSKÝ POHÁR 2017 – PRAHA

Společně s Mistrovstvím Evropy DFJ probíhal v Praze 14. ročník významné mezinárodní soutěže Letenský pohár.

           

Organizátorem akce byl taneční a sportovní klub Silueta ve spolupráci s Českým svazem akrobatického Rock and Rollu. Za finanční podporu takto významné velké akce děkujeme Hlavnímu městu Praze i městské části Praha 7.

Letos se představily taneční páry ve čtyřech kategoriích: žáci, junioři, kategorie B, kategorie A. Celkem se na parketu divákům představilo 56 tanečních párů ze 6 zemí.
V žákovské kategorii zvítězil ukrajinský taneční pár Oleksandr Tsvietkov a Kira Grokhova (SC Senat).
V juniorské kategorii zlato vybojovali maďarští tanečníci László Czanik a Dóra Dobay (RÓK And Roll SE).
V kategorii B již diváci viděli dvě soutěžní sestavy od každého tanečního páru. První místo si vytančil český taneční pár Jakub Chvátal a Kateřina Rohanová (TJ Sokol Kampa Praha).
Nejvyšší mistrovská kategorie A párového rock and rollu předvedla v Praze špičkovou akrobacii i dechberoucí taneční sestavy. Zlato si vytančila zkušená ruská dvojice Ivan Yudin a Olga Sbitneva (Spartak Moskva).

Krátké zprávy
9. Října 2017
ROKENROL NAD PRAHOU – SALTA NA VÍTKOVĚ

Na Mistrovství Evropy v akrobatickém rokenrolu a Letenský pohár, mezinárodní soutěž která se uskuteční v sobotu 7.10. 2017 v hale Královka na Letné pozval v živém vysílání reprezentant v kategorii "A" Petr Slabý v rozhovoru se šéfredaktorem Miluju Prahu Davidem Černým.
Záznam živého přenosu si můžete prohlédnout TADY.

Živý přenos tanečního vystoupení juniorských reprezentantů Martina Hátleho, Veroniky Polákové, Veroniky Šemberové, úřadujících Mistrů republiky v kategorii "B" Jakuba Chvátala a Kateřiny Rohanové a prvních vicemistrů republiky v kategorii "A" Petra Slabého a Tey Parkanové se vysílalo živě na facebookových stránkách Miluju Prahu.

Krátké zprávy
3. Října 2017
INFORMACE ZDE – EUROPEAN CHAMPIONSHIP ROCK AND ROLL

Mezinárodní soutěž „Mistrovství Evropy a Letenský pohár 2017“ se blíží, bližší informace k této největší akci rokenrolu v Česku nalezlete zde na stránkách Českého svazu akrobatického Rock and Rollu.

Místo konání - kde je sportovní hala Královka, denní harmonogram - kdo kdy během dne soutěží, a mnoho dalších užitečných informací si můžete přečíst na webové stránce soutěže 

MISTROVSTVÍ EVROPY V AKROBATICKÉM ROCK AND ROLLU FORMACÍ A LETENSKÝ POHÁR - 2017

 Díky podpoře Hlavního města Prahy mohou děti do 15 let navštívit tento svátek tanečního sportu ZDARMA a užít si nezapomenutelnou atmosféru bojů o titul Mistryň Evropy, fandit čtyřem českým týmům v silné mezinárodní konkurenci i obdivovat celý den zajímavý doprovodný program. Pokud jste tuto vstupenku nedostali na základní škole, na festivalu sportu, či jinde, může dítě přijít rovnou v sobotu 7. října 2017 do sportovní haly Královka a dostane ji u vstupu.

Krátké zprávy
12. Září 2017
DVOJÍ FINÁLOVÁ ÚČAST NA MISTROVSTVÍ SVĚTA DÍVČÍCH FORMACÍ SENIOR

V sobotu 23.9. 2017 se konalo v Budapešti Mistrovství světa dívčích formací senior a Světový pohár žáků, juniorů a kategorie B. Do bojů o titul nominoval Český svaz akrobatického rock and rollu tři nejlepší formace ČR proti dalším 21 formacím z 11 zemí. Nejlépe z Čechů se na skvělém 5. místě umístila formace Angels. Hned další finálové 6. místo vybojovala formace Louis XIV. Třetí česká formace Czech Ladies se po chybě zastavila v semifinále a obsadila 9. příčku. Titul mistrů světa vyhrála ruská formace Charm.
V Maďarsku se skvěle předvedl i párový rock and roll. V kategorii B se již může partnerka vyhazovat do výšky a různě obtáčet kolem osy partnera, ale nesmí ještě skákat salta. Česká dvojice Jakub Chvátal a Kateřina Rohanová v těžké konkurenci ruských, maďarských a dalších špičkových párů vytančila skvělé 9. místo. Zvítězil ruský pár MELNIK Vladislav a SHURILOVA Daria.
V juniorské kategorii do 17ti let se nejvíce dařilo páru Václav Bašta a Eliška Volfová, kteří se z celkového počtu 54 párů probojovali na 10. semifinálové místo. Zlato získal maďarský pár CZANIK László - DOBAY Dóra.
V žácích se do osmifinále prosadil pouze Daniel Menšík a Nela Šedová, kteří nakonec získali 40. místo ze 79 žákovských párů. Jasným vítězem se stal MANZHOS Maksym a SHAMRAI Oleksandra z Ukrajiny.
Celkem se v Budapešti prezentovalo 60 českých sportovců se svými terenéry, kteří si zaslouží velký dík za skvělou reprezentaci našeho sportu v zahraničí.
Děkujeme a gratulujeme!

Krátké zprávy
26. Září 2017
SUPER SPORT - ROKENROL UPOUTAL NA SPORŤÁČKU DĚTI I RODIČE

V sobotu 9. září 2017 v pražském sportovním areálu Hamr na stanovišti 22 byl celý den vidět i slyšet akrobatický rock and roll v celé své kráse. Český svaz akrobatického rock and rollu na festivalu sportu pro děti SPORŤÁČEK již několikátým rokem představuje, co může tento moderní sport nabídnout. Barevné kostýmy, možnost skákat a vlnit se v rytmu rokenrolu, zvedačky, i smích a dobrá nálada současných tanečníků lákaly kluky i holčičky.

  

Rodiče se svými dětmi si na Sporťáčku zkoušely různé sporty, aby se děti mohly projevit, co se jim líbí a na jaký sportovní kroužek by chtěly začít chodit. Stanoviště rokenrolu zažilo živé diskuse rodičů s trenéry o tom, kde se v Praze rokenrol trénuje, od kolika let se dá tento sport začít, kdy jsou nábory, jak často se trénuje, kde všude jsou závody, kolik rokenrol stojí, jaké vybavení dítě potřebuje, co boty, kostýmy, … Padal jedna otázka za druhou. Rodiče zpovídaly i děti, které již rokenrol dělají a předváděly tento sport na Sporťáčku, zajímalo je, jak je to baví, jak se k rokenrolu dostaly, od kolika let ho dělají, jak to zvládají se školou, zda stíhají i něco jiného-třeba zajít s kamarády do kina nebo na zmrzlinu. V závěru dne zahajoval akrobatický rock and roll sérii vystoupení na hlavním podiu festivalu. A překvapil moderátory i diváky. Byla to opravdová show tak, jak jí umí jen rokenrol – zvedačky, rotační figury, pózy, rokenrolový kop v opravdu svižném tempu. 25 tanečníků akrobatického rock and rollu zaplnilo celé podium, od malých dětí až po velké a zkušené sportovce, ruku v ruce kluci i holky. Nikdo z diváků nezůstal bez hnutí. Závěrečná děkovačka mluvila za vše. To je akrobatický rock and roll.

   

  

   

   

  

  

  

  

  

  

  

Krátké zprávy
10. Září 2017
PRAHA SE CHYSTÁ NA NEJVĚTŠÍ AKCI ROKENROLU V ČESKU

Tisková zpráva: Mistrovství Evropy se blíží. Do Prahy se sjedou špičky akrobatického rokenrolu. 7. října sportovní hala Královka bude hostit největší mezinárodní rokenrolovou událost v České republice. Na tanečním parketu proběhne Mistrovství Evropy kategorie Dívčí formace junior.
„Česko budou reprezentovat čtyři týmy. Z klubu TASK Silueta Praha se předvede formace Mystique a Fresh a z tanečního klubu TŠ Twist Říčany se představí formace Madonna a Queen. Kromě našich závodnic očekáváme i účast zahraničních týmů. Předpokládaná účast je dvacet pět formací z deseti evropských zemí,“ uvádí Jiří Hais, předseda Českého svazu akrobatického Rock and Rollu.

V rytmu rokenrolu bude probíhat celá sobota. „Kromě formací se samozřejmě předvedou i nejlepší páry evropského akrobatického rokenrolu, které budou závodit ve všech kategoriích. Nejvyšší kategorie A je nominační a závodníci zde budou bojovat o postup na Mistrovství světa 2017, které se bude v prosinci konat ve francouzském Lyonu,“ dodává Jiří Hais.
Závodů se zúčastní závodníci z Ruska, Polska, Maďarska, Německa a dalších evropských států.

Začátek akce je naplánován na deset hodin,
velké finále, ve kterém se utkají nejlepší sportovci,
bude začínat v 19 hodin.
Adresa místa konání je Nad Královskou oborou 1080/51, Praha 7-Bubeneč.
Rezervace vstupenek a více informací naleznete na www.rokenrol.cz

Organizátorem závodů je TASK Silueta Praha a Český svaz Akrobatického Rock and Rollu.
Akce probíhá za podpory MČ Praha 7 a Magistrátu hlavního města Prahy.

                            

Krátké zprávy
1. Září 2017
PRACOVNÍ SEMINÁŘ - ZAČÍNAJÍCÍ TRENÉŘI - PROJEKT VZDĚLÁVÁME SE V KHK

Na konci léta v období soustředění se konal 23.a 24.8. 2017 v penzionu Roskar v Náchodě dvoudenní seminář pro začínající trenéry akrobatického rock and rollu. Český svaz akrobatického Rock and Rollu zorganizoval tuto vzdělávací akci v rámci projektu Porotci/rozhodčí a trenéři rock and rollu - vzděláváme se v KHK (17SPT07-0005) aby motivoval tanečníky uvažovat o roli trenéra a mít perspektivu i po skončení vlastní závodní kariéry. Účastníci se seznámili s povinnostmi trenérů při trénincích, soustředěních i při soutěžích, které z pozice jejich svěřenců zcela neznali nebo si je neuvědomovali. Nejvíce dotazů od účastníků bylo na způsoby přechodu z doby, kdy je mladý trenér student a škola se s volným časem kloubí docela dobře, do období, kdy začne pracovat a má kloubit práci a požadavky zaměstnavatele s trénováním. Účastníci se shodli, že tyto semináře jsou pro tanečníky důležité, aby se uměli dostatečně zodpovědně rozhodovat, jak chctějí aby jejich život vypadal za pár let, když dětství a dospívání věnovali soutěžení a vlastním tréninkům.

Krátké zprávy
29. Prosince 2017
AKROBATICKÝ ROKENROL ZAŽIJETE JIŽ BRZY NA FESTIVALU SPORTU PRO DĚTI

Opět se blíží konec prázdnin a již třetím rokem chystá akrobatický rokenrol spoustu zajímavostí pro děti a jejich rodiče na SPORŤÁČKU 2017 v Praze. Přijďte si i vy zaskákat na trampolíně, zkusit rokenrolový kop či v držení zkušeného trenéra otočit svoje první salto či zvedačku. Koukejte, poslouchejte, sáhněte si, zkuste si – to je akrobatický rokenrol. V sobotu 9.září se celý den ve sportovním areálu Hamr v Bráníku budou představovat sporty, které mohou děti něčím výjimečným zaujmout. Sporty, které rodičům nabízejí zdravé trávení volného času jejich dítěte v dobré partě i možnost využít svůj talent a vztah k pohybu a hopsání. A k nim rozhodně akrobatický rokenrol patří. Taneční sport s prvky akrobacie v moderním dynamickém rytmu rokenrolu. Děti z pražských oddílů, které již v akrobatickém rokenrolu soutěží i starší rokenroloví tanečníci, s mnoha významnými úspěchy na světových soutěžích Vám celý den budou předvádět to nejlepší z tohoto sportu.

Krátké zprávy
15. Srpna 2017
Předchozí 1 9 16 17 18 19 20 21 22 25 33 Další