Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
ČESKÝ TANEČNÍ PÁR POSTOUPIL AŽ DO FINÁLE NA SVĚTOVÝCH HRÁCH

Marek Divoký a Lenka Richtrová získali v akrobatickém rock and rollu nádherné 6.místo pro Českou republiku na Světových hrách 2017. Cesta k finálovým bojům byla opravdu náročná, kvalifikaci, první kolo i semifinálové boje zvládli tito dva tanečníci více než dobře a ve finále této náročné taneční disciplíny se zařadili k těm nejlepším, konečné 6. místo je velkým úspěchem pro český akrobatický rock and roll. ČSAR gratuluje tomuto tanečnímu páru a děkuje za vzornou reprezentaci.

Krátké zprávy
30. Červenece 2017
DNES NA PROGRAMU SVĚTOVÝCH HER – AKROBATICKÝ ROCK AND ROLL

V sobotu 29.7.2017 probíhají boje o medaile na Světových hrách také v tanečním sportu. A tedy na programu je i akrobatický rock and roll. Čeští reprezentanti Marek Divoký a Lenka Richtrová jsou odhodláni ukázat kvalitu české školy akrobatického rock and rollu a svést boj o co nejlepší umístění v této náročné taneční disciplině.
18:00 kvalifikace (akrobatický rock and roll)

18:45 první kolo (akrobatický rock and roll)

19:25 semifinále (akrobatický rock and roll)

20:10 finále (akrobatický rock and roll)
Přejeme hodně úspěchů a držíme palce.

Sledujte: Světové hry - program soutěžního dne 29.7.2017

Krátké zprávy
29. Červenece 2017
ZAČÍNAJÍ SVĚTOVÉ HRY  2017 POLSKO,WROCLAW

 

I akrobatický rock and roll je jednou z disciplín olympiády neolympijských sportů Světových her 2017. A proto taneční pár kategorie „A“ Marek Divoký a Lenka Richtrová jsou hrdými členy Czech Teamu a spolu s ostatními sportovci z České republiky jsou připraveni předvést své maximum právě na této soutěži.

Více informací naleznete na:
www.olympic.cz/wroclaw2017

www.theworldgames2017.com

 Podle oficiálního prohlášení Českého olympijského výboru

Czech Team pojede na Světové hry pro medaile.
S několika šancemi na medaile pojedou čeští sportovci na jubilejní desáté Světové hry, které bude od 21. do 30. července hostit polská Vratislav. Výprava pod hlavičkou Českého olympijského týmu čítá 67 reprezentantů. Česká republika historicky vybojovala na Světových hrách 40 cenných kovů, z toho devět zlatých, z posledních her v kolumbijském Cali před čtyřmi lety si přivezla dvě stříbra a bronz. Premiéru s českou účastí budou mít tentokrát florbal a bojové umění muaythai.
Na cenný kov, dokonce ten nejcennější, myslí in-line hokejisté, kteří byli před čtyřmi lety třetí, o medaili chtějí bojovat také florbalisté, kteří mají ve skupině i silné Finy, úřadující mistry světa. V druhé, silnější skupině je také největší favorit Švédsko. Český tým se ale chce ukázat i proto, že příští rok je mistrovství světa v České republice.
Obhajovat stříbrnou medaili z Cali bude tanečník Jakub Mazůch, tentokrát ale s novou partnerkou Terezou Vodičkovou. Dosavadní Mazůchova partnerka Michaela Gatěková, účastnice populární televizní soutěže Star Dance, je jejich trenérkou. Tři roky nesoutěžil, pracoval jako kouč, ale se svou svěřenkyní Vodičkovou se dali profesně dohromady kvůli Světovým hrám. Ambice mají nejvyšší, vždyť Mazůchovi se před čtyřmi lety v Cali dostalo potlesku fanoušků vestoje. „Doteď mám husí kůži, když si na to vzpomenu. Takže bychom to rádi zopakovali. Myslíme si, že by to mohlo být dobré. Máme medailové cíle,“ řekl tanečník salsy.
Oporou týmu je i Jakub Jarolím, který bude soutěžit v plavání s ploutvemi na 100 metrů kraul a v této disciplíně loni vytvořil světový rekord. Z mistrovství světa z roku 2013 má titul, o dva roky později byl na světovém šampionátu třetí. Minulý týden se vrátil z mistrovství Evropy právě z Vratislavi, kde obsadil čtvrté místo. „Bylo dobré si ten bazén osahat. Je nový, rychlý a vyhovuje mi,“ řekl Jarolím. „Mám ještě týden na to vyladit formu, takže věřím, že by to mohlo na medaili klapnout,“ prohlásil. Světovým rekordmanem už ale dvaadvacetiletý plavec není. „Rusové posunuli rekord hodně daleko, teď je nad mé síly, jsem realista,“ dodal.
Medailové šance budou mít také lukostřelkyně Martina Macková, veslaři na trenažérech Petr Ouředníček a Pavlína Žižková či smíšená štafeta orientačních běžců. Kickboxerům stačí k úspěchu jedno vítězství, neboť světových her se účastní nejlepších osm závodníků světa. Na stupně vítězů by mohli vystoupat také zástupci leteckých sportů, ať už v letecké akrobacii či parašutismu, či vodní lyžaři a zejména na Floridě žijící Adam Sedlmajer.

Pro některá sportovní odvětví jsou Světové hry velkým krokem k tomu, aby mohly pomýšlet na olympijské hry. V programu letošních Světových her je také sportovní lezení a karate a právě tyto dva sporty budou už v Tokiu 2020. Neoficiálně se akci mezi sportovci přezdívá olympiáda neolympijských sportů.

I proto chce Český olympijský výbor jako organizátor akce poskytnout reprezentantům co nejlepší podmínky pro účast. Tým bude mít jednotné oblečení a režim na místě bude po vzoru olympijských her včetně Českého domu na lodi Tumska v centru města. V něm bude štáb výpravy a lékařské zabezpečení, ale má se stát zejména místem k setkávání členů výpravy a oslav úspěchů.
„Rádi bychom, aby se všichni členové výpravy cítili součástí týmu. Být členem Czech Teamu je přáním každého sportovce a my jim to umožníme. Pokusíme se všem vytvořit ty nejlepší možné „olympijské“ podmínky, aby měli co největší šanci na medaili,“ řekl místopředseda ČOV Filip Šuman, zodpovědný za Světové hry. Šéfem mise je Martin Doktor, který je vedoucím výprav i na olympijských hrách.
Ze Světových her bude florbalové zápasy českého týmu a taneční soutěže vysílat v přímém přenosu Česká televize, která chystá i každodenní shrnutí, reportáže a přímé vstupy z místa.

Světové hry 2017:
- 3251 sportovců ze 111 zemí světa
- Nejpočetnější výpravu mají Poláci (218), na dalších místech jsou Francie (193) a Itálie (167). Česká republika má 67 reprezentantů.
- Na programu je 31 oficiálních sportů a čtyři ukázkové.
- Dvouhodinové slavnostního zahájení bude 20. července na Wroclaw Stadium na třech pódiích za účasti 400 účinkujících a prezidenta Mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha.
- Česká republika má v historii 40 cenných kovů, z toho devět zlatých. Na posledních hrách v kolumbijském Cali před čtyřmi lety vybojovala dvě stříbra a bronz.

 

Krátké zprávy
21. Červenece 2017
WORLD MASTERS KATEGORIE "A" + SVĚTOVÝ POHÁR ŽÁKŮ A JUNIORŮ – RIMINI2017

Letos italská federace tanečního sportu FIDS uspořádala na výstavišti v Rimini 9. 7. 2017 již 10. ročník pásma tanečních soutěží, jehož součástí jsou už tradičně mezinárodní soutěže v rokenrolu a boogie - woogie. Během přípravy došlo letos k organizačním změnám, což se dotklo i těchto tanců. Zatímco původně byla rokenrolu vyhrazena sobota 8. července, byla tato soutěž přesunuta na neděli, kdy současně podle původního plánu v jiném pavilonu tancovaly páry boogie - woogie. Finalisté se ve večerní části přesunuli k rokenrolovým tanečníkům, se kterými se na parketu střídali.

Soutěži se bohužel nevyhnuly organizační problémy: zatímco zahájení bylo plánováno na 9.15 hod. a první páry byly připraveny nastoupit na parket v 9.30 h., byl po dlouhém čekání zveřejněn změněný časový plán a v souladu s ním byla soutěž zahájena až v 11.00 hod. Večerní finálová část byla sice zahájena podle původního plánu včas ve 20.00 h., ovšem i zde docházelo ke zpoždění, protože se s jednou kategorií rokenrolu střídala ne jedna, ale tři kategorie tanečníků boogie - woogie, a s tím plán nepočítal. Celá soutěž skončila ve 23.00 hod. Hala byla velmi dobře osvětlená a nevyskytovaly se zde žádné rušivé světelné efekty. Stinnou stránkou bylo umístění projekční plochy pro zobrazování jmen tanečníků a výsledků, která byla pro diváky prakticky neviditelná.

 World Masters kategorie A

K soutěži bylo přihlášeno celkem 27 párů z 10 zemí. V 1. kole tancovalo 21 párů, z nichž do čtvrtfinále postoupilo 11 párů a dalších 7 párů z opravného kola. 6 párů bylo do čtvrtfinále nasazeno přímo. V semifinále potom tancovalo 13 párů. Největší výprava v počtu 7 párů přijela z Ruska, po nichž početně následovali Němci, což je po několika hubených letech dobrá zpráva, a Švýcaři. Je smutnou skutečností, že Českou republiku reprezentoval jediný pár, a to právě v kategorii A. Ze Slovenska nepřijel do Rimini nikdo. Filip Kočiš s Andreou Hruškovou sice účast v soutěži plánovali, ale obnovení zranění nohy partnerky na tréninku několik dnů před soutěží jim cestu do Rimini překazilo.

 V souvislosti s novým systémem hodnocení se ve srovnání s minulostí zcela změnilo rozšíření jednotlivých figur v akrobatických sestavách. Ve finále dvě dvojná salta, která byla dříve obvyklá, předvedly pouze dva páry. Naopak vruty zařadily až na jedinou výjimku všechny páry, většinou u více figur. Také kombinace rotačních figur byla samozřejmostí u všech párů. Hodnocení předvedených výkonů nepřineslo žádná překvapení. Do finále se probojoval polský a švýcarský pár, zbylých pět párů byli Rusové. První tři místa obsadily stejné páry jako na předchozím Mistrovství Evropy v Moskvě, jen ve změněném pořadí.

 Vítězství vybojovali Jacek Tarczyło a Anna Miadzielec, Poláci z klubu Mega Dance Zielona Góra. Ve čtvrtfinále i semifinále, stejně jako v celkovém hodnocení v Moskvě, obsadili 2. místo. V taneční sestavě skončili na 3. místě, ale o celkovém výsledku rozhodlo vítězství v akrobatické sestavě. Předvedli dvě dvojná salta a tři figury s vruty.

 Stříbrnou medaili si domů odvezli Ivan Judin a Olga Sbitněva, zástupci klubu Spartak FSO Junosť Moskvy. Tito Mistři Evropy ve čtvrtfinále a semifinále skončili na 3. místě, v taneční sestavě zvítězili a v akrobatické obsadili 2. místo. Také oni předvedli dvě dvojná salta, ale vruty sestavy nekomplikovali. Olga je pozoruhodná tím, že stále ještě dodržuje starou tradici a nikdy si sebou na parket nezapomene vzít plyšový talisman.

 Bronzovou medaili stejně jako v Moskvě vybojovali Konstantin Čistikov a Ksenia Osnovina z moskevského klubu Gregori – TASS SŠ No 29 Chamovniki. Ve čtvrtfinále i semifinále zvítězili, ale v taneční sestavě obsadili 2. místo. V úvodu akrobatické sestavy zařadili dvojné salto s nástupem Bettarini, po němž následovaly tři figury s vruty, a skončili v ní na 3. místě.

 Další tři místa obsadily páry, které nebyly nasazeny do čtvrtfinále. Na 4. místě skončili Nikita Lisicyn a Margarita Bachyšova z klubu Planeta SŠ No29 Chamovniki. Byla to teprve jejich druhá společná mezinárodní soutěž a byli velmi úspěšní. V 1. kole zvítězili, ale v dalších kolech o několik příček klesli a v taneční sestavě obsadili 5. místo. V akrobatické sestavě předvedli tři figury s vruty, z toho jedno dvojné salto, a vybojovali v ní 4. místo.

 Také 5. místo obsadili Rusové, Michail Jeršov a Marija Zinčenko z klubu Pozitiv SŠ No29 Chamovniki. V 1. kole skončili na 9. místě, v dalších kolech svoje umístění zlepšovali a v taneční sestavě se umístili na 7. místě. V akrobatické sestavě předvedli dvě figury s vruty, ale žádné dvojné salto a vybojovali 5. místo.

 Stephan a Gwendoline Schlegel, Švýcaři z  Tic-Tac Rock Club Cernier, spolu tancují od roku 2013 a toto byla také jejich nejúspěšnější mezinárodní soutěž, ve které vybojovali 6. místo. V 1. kole obsadili 4. místo a v semifinále i obou finálových disciplinách skončili vždy na 6. místě. Nepředvedli žádné dvojné salto, ale několik figur s vruty.

 Ne všichni ale měli takové štěstí. Ivan Kudrjašov a Margarita Čarkovskaja z klubu Lider Sankt Petěrburg byli nasazeni do čtvrtfinále a úspěšně absolvovali obě předkola, taneční sestavu i první tři figury v akrobatické sestavě. Následující dvojné salto vpřed z výskoku však Margarita nezvládla. I když ji partner zachytil, nedokázal zabránit pádu. Dopadla sice na nohy, ale vzápětí tvrdě dosedla na parket. Naštěstí se to obešlo bez vážných následků, ovšem je jasné, že pro tento pár zbylo poslední, tedy 7. místo. Zklamané byly i další páry. Tobias Planer a Carolin Steinberger z bavorského RRC Jahn Landsber e. V., kteří v Moskvě vybojovali 6. místo a v 1. kole obsadili 2. místo, předčasně skončili ve čtvrtfinále na 20. místě. Jiný německý pár, Tobias Bludau s Michelle Uhl (1. RRC Speyer e. V.), kteří v Moskvě obsadili 4. místo, skončili na 13. místě.

 Jako jediný český pár v soutěži startovali Marek Divoký a Lenka Richtrová ze Sokola Pražského, které doprovázela také Štěpánka Slámová, Sandra Chudomská i Vítězslav Horák, tentokrát ve funkci trenéra. Na parket nastoupili v nových lesklých efektních červeno-bílo-azurových kostýmech. V 1. kole se jim moc nedařilo: v závěrečné šále zkazili už první otáčku, což mělo za následek předčasné ukončení sestavy a z toho plynoucí 19. místo. Ani v opravném kole nepředvedli tuto figuru úplně čistě, ale přesto vybojovali 1. místo a postup do čtvrtfinále. V něm obsadili 10. místo a se stejným hodnocením skončili i v semifinále. To zahájili dvojným saltem vpřed s nástupem Bettarini, který je v současnosti rozšířený stále méně. Je to pěkný úspěch a dárek pro Lenku, která ten den slavila narozeniny.

 Světový pohár juniorů

 K soutěži nastoupilo 44 párů z 9 zemí. Největší část tvořilo 12 párů z Ruska, za nimiž následovalo 8 francouzských a 7 maďarských párů. Do finále postoupily čtyři ruské páry a dále Maďaři, Chorvati a Slovinci. Vítězství si stejně jako v předchozí soutěži v Záhřebu vybojovali Sergej Svirin a Angelika Mušto z moskevského klubu Planeta SŠ No29 Chamovniki. Maďaři László Csanik a Dóra Dobay (Rók and Roll – Musztáng) získali ve všech třech letošních soutěžích stříbrnou medaili. Maksim Čebotarev a Inna Lebeděva z klubu Lider ze Sankt Petěrburgu, kteří v první letošní soutěži v Krakově zvítězili, se tentokrát, stejně jako v Záhřebu, museli spokojit s 3. místem. Na 4. místě skončili Noa Lilih a Polina Rykova, Chorvati z ŠARRK MegaRock Petrinja. Je to jejich nejlepší letošní výsledek. 5. místo obsadili Nikita Čurakov a Marija Belova z klubu Lider. Na 6. místě skončili Slovinci Domen Žepič a Nika Meglič (Plesni klub Tržič). 7. místo zbylo pro Igora Tregulova a Angelinu Muminu z klubu Triumf SŠOR Trudovyje rezervy.

 Světový pohár žáků

 Soutěže se zúčastnilo 46 párů z 11 zemí. Zlatou medaili si do Lyonu odvezli Marty De La Torre a Ophélie Portillo z MB Clubu, jeden z osmi francouzských párů, které v této kategorii tancovaly. Velmi úspěšní byli i Ivan Fomin a Naděžda Belousova z klubu Lider Sankt Petěrburg, kteří v Záhřebu skončili na 13. místě, ale tentokrát vybojovali stříbrnou medaili. 3. místo obsadili Maksim Manžos a Aleksandra Šamraj z charkovského klubu GK DJuSŠ CK Sammit. Dalším ukrajinským párem byli Denis Gurin a Taisija Kiričenko ze stejného klubu, kteří skončili na 5. místě. Do finále postoupily také tři z celkem devíti maďarských párů, které v soutěži tancovaly: Gábor Csanki a Zsófia-Ilona Poncz obsadili 4. místo, Benedek Polyánki a Kitty Szöke skončili na 6. místě a pro Sebestyena Bíró a Vivien Csuhai zbylo 7. místo.

 

Krátké zprávy
21. Červenece 2017
Podpora hl.m.Prahy – podmínky v oddílech RnR v Praze se zlepšují

4 pražské oddíly akrobatického rock and rollu využily podporu hl.města Prahy (v rámci programu I.A.) a podařilo se jim začít pracovat na zlepšení podmínek pro sportování dětí a mládeže ve výkonnostním sportu. Sportovní svaz zaznamenal obnovení zájmu o vzdělávání trenérů, které v posledních letech začalo stagnovat a v oddílech začaly chybět potřebné znalosti a dovednosti pro celostní rozvoj a přípravu dětí v tak náročném sportu jakým rokenrol je. Oddíly udělaly první krok k obnově a rozšíření nezbytného materiálního vybavení pro akrobatický rock and roll, zajistily potřebné sportovní plochy pro trénink, motivovaly zkušené trenéry, aby pokračovali v jejich náročné práci s dětmi, začaly ve svých oddílech prosazovat potřebu odpovědně se stavět ke zdraví pravidelně sportujících dětí. Děkujeme hl. městu Praze za finanční podporu v rámci programu I.A. Systémové a rozvojové projekty sportu dětí a mládeže.

Krátké zprávy
30. Červenece 2017
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2017 – KATEGORIE „A“ a „B“ – BLACKCUP2017

Závěr jarní části soutěžní sezóny v akrobatickém rock and rollu vyvrcholil Mistrovstvím České republiky ve dvou nejvyšších kategoriích párového rokenrolu, kde diváci vidí již mistrovskou úroveň složitých akrobatických figur v kombinaci s precizností tance ve velmi rychlém rokenrolovém tempu. O titul Mistra ČR přijely bojovat do pražské sportovní haly „Jedenáctka VS“ taneční páry v kategorii „B“ a v kategorii „A“. Současně celý den probíhal v této hale i 7. ročník mezinárodní soutěže BLACKCUP2017 v párových kategoriích děti, žáci, junioři a „C“, i ve formacích – DFJ, DFS, MDFD, MDFJ, MDFS , který přilákal rekordní počet soutěžících z ČR i ostatních evropských zemí. Štěstí při boji o tituly nejvyšší všem soutěžícím večerního finále popřál i olympijský vítěz Robert Změlík, který přinesl sportovcům v akrobatickém rokenrolu ukázat i svou olympijskou medaili, kterou dokázal vybojovat pro Českou republice ve svém sportu – v lehké atletice.
V kategorii „A“
titul Mistr ČR pro rok 2017 získal taneční pár Vilibald Prokop jun. a Lucie Mašková, Elvis Jihlava
titul první vicemistr ČR pro rok 2017 získal taneční pár Petr Slabý a Tea Parkanová, TJ Sokol Kampa Praha
titul druhý vicemistr ČR pro rok 2017 získal taneční pár David Kejklíček a Kristýna Jirounková, RnR Alpha
V kategorii „B“
titul Mistr ČR pro rok 2017 získal taneční pár Jakub Chvátal a Kateřina Rohanová, TJ Sokol Kampa Praha
titul první vicemistr ČR pro rok 2017 získal taneční pár David Růžička a Karolína Pastrňáková, KOLB Dance VSK FTVS Praha
titul druhý vicemistr ČR pro rok 2017 získal taneční pár Martin Pikálek a Tereza Lukešová, TASK Silueta Praha
Soutěž BLACKCUP při svém sedmém ročníku přivítala rekordní počet soutěžících, přes 600. Celý den v hale taneční sestava střídala taneční sestavu, diváci, trenéři i kamarádi z oddílů fandili, co jim síly stačily. Celý den soutěž přenášela internetová televize Playo, takže dění při soutěži bylo možno sledovat on-line takřka v celém světě. Večerní souboje o tituly mistra ČR sledovala i Česká televize, která jako první dělala rozhovor s vítězem kategorie „A“ ihned po vyhlášení a slavnostním ceremoniálu.
Soutěž se konala za podpory Hlavního města Prahy, Prahy 11, DDM Prahy 9, Českého svazu akrobatického Rock and Rollu a dalších partnerů. Organizačně soutěž zajistil oddíl RnR Alpha.

Stupně vítězů - MČR kategorie "A"

Stupně vítězů - MČR kategorie "B"

 Rozhovor s vítězi kategorie "A" Vilibaldem Prokopem a Lucií Maškovou

Krátké zprávy
11. Června 2017
MISTROVSTVÍ EVROPY ŽÁKŮ A JUNIORŮ – ZÁHŘEB 2017

Česká juniorská a žákovská reprezentace nestačila na ruskou a ukrajinskou špičku. Top žákovské a juniorské rokenrolové páry ze třinácti zemí Evropy se v sobotu 3.6. 2017 v Záhřebu utkaly o titul Mistr Evropy. Nejúspěšnějším českým párem se stal Lukáš Sláma a Lada Kuksová, který se jako jediný z naší reprezentace probojoval do čtvrtfinále závodu, kde obsadil 23. místo. Druhým českým juniorským párem byl Matěj Lukeš a Veronika Šemberová, který po dobře zajeté sestavě nečekaně obsadil až 31. příčku. Třetí nominovaný pár Václav Bašta a Eliška Volfová se soutěže bohužel pro zranění partnerky nezúčastnil. Je to jistě velká škoda, protože právě Václav s Eliškou se na posledním Světovém poháru probojoval do finále.
V žákovské kategorii se oba české páry neprobojovaly z opravného kola. Jan Schlögl a Zuzana Karbanová obsadili 28. místo a Richard Zadák a Valérie Horská získali pro Českou republiku 35. příčku.
V juniorech se zcela přesvědčivě stal Mistrem Evropy Sergey SVIRIN a Angelina MUSHTO z Ruska. V žácích si své prvenství vytančil pár z Ukrajiny Dmytro OLIYNYK a Anastasiia SOSHENKO.

V kategorii B se konal v Záhřebu Světový pohár a barvy České republiky hájil v soutěži taneční pár Martin Pikálek a Tereza Lukešová. Z tohoto Světového poháru si odvážejí 28. místo.


Děkujeme párům a trenérům za vzornou reprezentaci.

Krátké zprávy
6. Června 2017
SNÍDANĚ S NOVOU S AKROBATICKÝM ROCK AND ROLLEM

Již podruhé v tomto roce vstávali diváci televize NOVA s akrobatickým rock and rollem. Ve středu 31.května 2017 se o zkušenosti s tréninkem i závoděním v akrobatickém rock and rollu podělily tanečnice dívčích formací (dívčí formace děti i dívčí formace senior)i jejich trenéři. Současně pozvali tancem i slovy diváky TV Nova na jednu z divácky nejatraktivnějších soutěží v tomto sportu, na Mistrovství Evropy DFJ, které se bude 10.října 2017 konat právě v České republice, ve sportovní hale Královka v Praze. Krátce po osmé hodině ráno se představil i párový rokenrol a tanečníci i tanečnice párové formace tak odpověděli na otázku moderátorů: „mohou mezi Vás i kluci?“. Hostem Snídaně s Novou byl i taneční pár nejvyšší kategorie A, Marek Divoký a Lenka Richtrová, kteří se pilně připravují na letní Světové hry, kde budou reprezentovat Českou republiku v tomto náročném dynamickém tanečním sportu.

 

 

Krátké zprávy
31. Května 2017
VLAŠTOVKA -soutěž pro začínající tanečníky

V sobotu 27.května se v kulturním domě LÁDVÍ na Praze 8 rozezněl rokenrol. Z celé České republiky i ze Slovenska si přijeli zasoutěžit na VLAŠTOVKU především malí tanečníci, kteří získávají základní zkušenost se závodním akrobatickým rokenrolem. V rytmu dynamické hudby předvedly taneční páry ve 4 kategoriích (děti, žáci, junioři, kategorie C) své sestavy a snažily se upoutat porotu nejen čistotou základního kroku, smyslem pro rytmus ale i originalitou svých vystoupení. Na soutěži se představily i dívčí formace v kategorii děti a smíšený věk. Soutěž jako každý rok provázela příjemná a kamarádská atmosféra, rodiče i děti si užili pěkný den, mohli projevit svou radost z pohybu do hudby, a ti, co se probojovali až do finále si odnesli i hezké ceny. Organizačně soutěž zajistil oddíl RnR Alpha ve spolupráci s DDM Prahy 9.

Krátké zprávy
29. Května 2017
MISTROVSTVÍ EVROPY KATEGORIE A - MOSKVA

V sobotu 20. května se v Moskvě konalo Mistrovství Evropy nejvyšší kategorie A v akrobatickém rock and rollu. Soutěže se zúčastnilo 27 nejlepších párů z 11 zemí Evropy.
Do čtvrtfinále postoupily z české reprezentace dva páry. Marek Divoký s Lenkou Richtrovou obsadili 14. místo.A na 21. místě skončil Josef Michalička s Radkou Hlaváčkovou. 25. místo si vytancoval třetí český pár Vilibald Prokop jun. a Lucie Mašková.
Mistrem Evropy se stal legendární ruský pár Ivan YOUDIN a  Olga SBITNEVA, kteří předvedli strhující akrobacii a originální taneční sestavu. Všem párům a trenérům gratulujeme.

Krátké zprávy
23. Května 2017
Předchozí 1 9 17 18 19 20 21 22 23 25 33 Další