Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
Mistrovství světa kategorie A - Češi získali 4. a 10. místo

Českou republiku v nejvyšší kategorii A párového rokenrolu na Mistrovství světa v Moskvě reprezentovaly v tomto roce tři taneční páry. Ve sportovním stadiónu Lužniki v sobotu 29.října 2016 startovalo 40 párů ze 20 zemí, včetně nových států jako je Austrálie, Peru, Senegal či Guinea s Moldávií.
Nejúspěšnější z české reprezentace byl taneční pár VÍTĚZSLAV HORÁK - SANDRA CHUDOMSKÁ ze Sokola Pražského, který vybojoval skvělé 4. místo. Ze stejného klubu se do semifinále probojoval i další pár MAREK DIVOKÝ - LENKA RICHTROVÁ, kteří získali 10. místo. Na 27. místě skončil pár VILIBALD PROKOP - LUCIE MAŠKOVÁ z klubu Elvis Jihlava.
Titul mistrů světa si zaslouženým výkonem odvezl polský taneční pár Jacek Tarzylio a Anna Miadszielec.
Velké poděkování za skvělé výsledky patří všem párům české reprezentace i trenérům v čele s legendárním trenérem Františkem Večeřou.

Krátké zprávy
1. Listopadu 2016
Pohár starosty města Říčany 2016

Akrobatický rokenrol má mnohaletou tradici i ve středočeském městě Říčany. V sobotu 22.října 2016 toto město hostilo již 16.ročník mezinárodní soutěže v tomto krásném dynamickém tanečním sportu – Pohár starosty města Říčany.

Za účasti 4 zemí se sjelo v sobotu do Říčan více než 450 tanečníků a tanečnic. V náročném celodenním programu se soutěžilo v 5 kategoriích párového rokenrolu, uprostřed podzimní soutěžní sezóny se představili sportovci kategorie Děti, Žáci, Junioři, kategorie C i kategorie B. Formace zastupovalo dokonce 6 soutěžních kategorií. Rychlý sled základních kol vystřídaly finálové boje o umístění na stupních nejvyšších.

V kategorii Dívčí formace junior (DFJ) si vítězství zaslouženě  14 dní po Mistrovství světa  vybojovala formace Madonna z TŠ Twist Říčany, která potvrdila svou formu a dělá i nadále čest získanému titulu vicemistryň světa. V náročné kategorii párových formací se na soutěži přestavily dokonce 4 soutěžní týmy: Inspiration, CZECH ONE, Czech Machine, i polský zástupce Star Wars.

Organizačně soutěž zajistil oddíl TŠ Twist Říčany.

Krátké zprávy
24. Října 2016
Světový pohár Graz -česká výprava byla malá, ale o to úspěšnější!

Další ze soutěží Světového poháru v akrobatickém rokenrolu byla na programu v sobotu 5.10.2016 v Rakousku. V pátek ráno vyrazila výprava české reprezentace se třemi páry a jejich trenéry směr Štýrský Hradec ( Graz ), kde se další den konal Světový pohár kategorie B a nejvyšší kategorie A. Graz je druhé největší město Rakouska a tak si sportovci udělali čas i na večerní procházku historickým centrem města, které je zapsáno na seznam Světového dědictví UNESCO.
V sobotu ráno začínala samotná soutěž, páry se zaprezentovaly, nahlásily akrobatické koeficienty svých sestav a začaly se připravovat na svá první soutěžní kola. O první překvapení se postaral v kategorii B párového rokenrolu Jakub Chvátal a Kateřina Rohanová ze Sokola Kampa Praha. Po prvním kole si bezchybnou sestavou zajistili postup do čtvrtfinále. Ve čtvrtfinálové sestavě se ještě oba více roztančili a dodali si sebevědomí. Právě díky tomu se dokázali probojovat do večerního semifinále. Tam svůj výkon potvrdili a získali krásné 11. místo. Do finále jim ještě schází obtížnost akrobatických figur, ale již dnes jistě jejich trenéři Petr Slabý a Barbora Štěchová vymýšlí další navýšení koeficientu. Z celkového počtu 31 párů je to velký úspěch. Vítězem celé kategorie B se opět stal ruský pár Samoylov Konstantin a Anastasia Gusarova.
V kategorii A měla Česká republika radost z úspěšně zvládnutých akrobatických sestav prvního kola svých reprezentantů.  Páry ze Sokola Pražského Marek Divoký a Lenka Richtrová se tak do dalšího kola protančili ze 3. místa a Vítězslav Horák a Sandra Chudomská ze 2. místa. Ve čtvrtfinále již startovaly i nasazené páry a tak trenéři František Večeřa a Štěpánka Slámová ani doufali, že se oba páry probojují do semifinále. Oba páry však předvedly celému světu, proč je česká škola tak dobrá. Odskákaly akrobatické prvky s čistotou a soutěžní sestavu doplnily o kvalitní tanec. Pro Marka s Lenkou bylo vysněné semifinále maximum. Díky skoro o 20 bodů nižším koeficientem neměli možnost zasáhnout do boje o finále. A 12. místo je velkým úspěchem pro tento taneční pár. Pokud zopakují stejný výkon za 14 dní na mistrovství světa, jistě i oni přidají na náročnosti své akrobatické sestavy. Víťa se Sandrou mají naopak svůj bodový limit na maximální hranici bodování akrobatických sestav. Jenže do sedmičlenného finále se chtělo probojovat hned 10 skvělých párů, které běžně patří do finále. Tentokrát měli čeští reprezentanti obrovské štěstí a po dobře zvládnuté semifinálové sestavě postupovali do finále ze 4. příčky. „Černý Petr“ tentokrát vyšel na úřadující Mistry Evropy. Právě pár Kondrashin - Kozlová i přes čistě zajetou sestavu nepřesvědčil porotu a skončil na 8. nepostupovém místě. Jen o místo níže celkově skončil úřadující Mistr světa, pár Cerutti - Galvézová. Ve finále se vždy začíná krokovkou. Víťa a Sandra ji ještě nemají úplně zažitou a tak jejich výkon stačil ,,pouze‘‘ na 4. místo. V akrobatické části oba udělali několik drobných chyb a to je celkově posunulo na celkové 5. místo. Zlato tentokrát získal pár z Polska Jacek Tarczylo a Anna Miadszielec, který  vyhrál i celou sérii soutěží Světového poháru. Soutěže se zúčastnilo 31 párů a nutno podotknout, že se Češi předvedli ve skvělé formě.
Děkujeme celé české reprezentaci. Po návratu ze soutěže, vyjádřil uznání reprezentantům i předseda Českého svazu akrobatického Rock and Rollu, Jiří Hais, SMS zprávou v tomto znění: Děkuji, že jste po létech opět dostali český akrobatický rock and roll na trůn světa.

Krátké zprávy
18. Října 2016
Podzimní pohár Sokola Jinonice 2016

V sobotu 15.10.2016 se konal již 13. ročník soutěže v akrobatickém rokenrolu Podzimní pohár Sokola Jinonice. Tentokrát se soutěž vzhledem k rekonstrukci sportovní haly na Praze 13 přesunula do sportovní haly v Berouně a soutěžící i diváci si vyzkoušeli zase trochu jiné prostředí.

Poprvé v podzimní sezóně měli příležitost tanečníci a tanečnice z nejmladší dětské kategorie předvést jak se přes léto připravovali a co již v akrobatickém rokenrolu dovedou.  A to dokonce ve třech kategoriích – páry Děti, malé dívčí formace Děti i dívčí formace Děti.

Celkově se soutěže zúčastnili tanečníci a tanečnice ve 4 kategoriích párového rokenrolu (Děti, Žáci, kategorie C a kategorie B) a v 8 kategoriích rokenrolu formací.

Potěšující byla účast dokonce tří párových formací v kategorii Junior formace. A to včetně formace CZECH ONE, která v roce 2015 přivezla z Mistrovství Evropy stříbrné medaile a i zde na Podzimním poháru Sokola Jinonice předvedla nejlepší výkon a po zásluze zvítězila.
Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.

Krátké zprávy
17. Října 2016
MS DFJ - Titul prvních vícemistryň světa vybojovala česká formace MADONNA

V sobotu 8. října 2016 proběhla v Praze jedna z nejnáročnějších soutěží této sezóny, Mistrovství světa v akrobatickém rokenrolu v kategorii Dívčí formace junior. V úvodu hlavního finále slíbil supervizor mistovství světa pan Edilio Pagano (Itálie) všem přítomným i televizním divákům nevšední sportovní i kulturní zážitek. A bylo se na co dívat, všem před očima probíhala soutěž opravdu světové úrovně.

Světovými šampionkami se staly po zásluze a stabilních výkonech ve všech kolech soutěže dívky z formace BEAUTIES (Rusko), které potvrdily vysokou úroveň ruského akrobatického rokenrolu.

Z České republiky se nominovaly mezi 27 startujících formací dokonce 4 formace: Diamonds, Madonna, Fresh, Mystique a svými výkony dokázaly, že patří ke světové špičce. Všechny 4 české formace se dostaly až mezi 12 nejlepších. 

Na stupně vítězů vystoupala dívčí formace MADONNA (TŠ TWIST Říčany), která získala pro Českou republiku nádherný titul prvních vicemistryň světa (2. Místo). Třetí místo a titul druhých vicemistryň světa si odvážejí dívky z formace PARTY GIRLS (Maďarsko). Velkou radost máme v České republice i ze 4. finálového místa formace MYSTIQUE (TASK Silueta Praha).  Nádherná umístění v tak silné konkurenci světového rokenrolu získala i formace FRESH (9.místo, TASK Silueta Praha) a formace DIAMONDS (11. místo, TASK Silueta Praha). Všem trenérům a formacím gratulujeme.

Děkujeme za podporu také Hlavnímu městu Praze a Praze 7 i všem dalším patnerům.

Organizačně soutěž zajistil oddíl TASK Silueta Praha a Český svaz akrobatického Rock and Rollu.

Krátké zprávy
10. Října 2016
MS juniorských párových formací a SP žáků a juniorů

Český rokenrol má za sebou ostrý start žáků a juniorů do nové sezóny. V sobotu 1.10. 2016 se ve slovinské Ljubljani konalo Mistrovství Evropy Juniorských párových formací a Světový pohár žáků a juniorů.

Ve formacích soutěžilo celkem 12 týmů ze šesti zemí. Naši republiku reprezentovala jediná juniorská párová formace s názvem Inspiration, která je z pražského oddílu RRC Domino TJ Sokol Jinonice. Tanečníci tohoto klubu tančí spolu velmi krátce  a tak na větší úspěch si ještě musejí počkat. Přesto předvedli zajímavou soutěžní sestavu na předlohu známého muzikálu Fantom opery. I když v opravném kole zatančili o něco lépe, celkově z toho bylo 12. místo. Mistry světa se stala ruská formace Forsage, která má ve svých řadách mnoho juniorských tanečníků, kteří se protančili i do večerního finále SP juniorů.
Světový pohár juniorů a žáků byl zastoupen těmi nejlepšími páry, které nyní reprezentují Rusko, Ukrajinu a Maďarsko. Můžeme být jen rádi, že již tuto neděli se všichni čeští trenéři mohou zdarma zúčastnit semináře, který povede jeden z nejlepších trenérů Ukrajiny a juniorský Mistr Světa Mikhail Petrenko.
V kategorii Žáci v sobotu startovalo 55 párů ze 12 zemí. Vítězem SP žáků se stal opět francouzský pár Delatorre Marty – Ophélie Portillo. Z Čechů se nejdále probojovali  současní Mistři republiky žáků Matěj Lukeš – Veronika Šemberová z TASK Silueta Praha, kteří skončili na pěkném čtvrtfinálovém 21. místě. Ze stejného klubu startoval pár Jan Schlögl – Zuzana Karbanová, kteří se zastavili v opravném kole na 49. místě. Na 51. místě skončil i další pár ze Siluety Praha Martin Hatle – Veronika Poláková. Oba zmíněné páry ve svých kategoriích teprve sbírají zkušenosti s velkými mezinárodními závody a tak to byla spíše skvělá příprava na nadcházející soutěže.
Stejně k tomu přistupoval i jediný juniorský český pár a také úřadující Mistr republiky juniorů Lukáš Sláma – Anna Fořtová ze Sokola Pražského. Bohužel v obou sestavách chyboval a tak se musel spokojit pouze s 36. místem. Vítězem SP juniorů se stal Czanik László – Dóra Dobay z Maďarska. Právě tento pár můžete vidět i na sobotním Letenském poháru, stejně jako výše zmíněné české páry.
Všem závodníkům a trenérům děkujeme za nasazení a vzornou reprezentaci.

Krátké zprávy
5. Října 2016

Tento seminář 9.10.2016 organizuje ČSAR a je určen pro všechny registrované trenéry ČSAR.

Prosíme všechny zájemce, aby si zkontrolovali, zda odeslali přihlášku s počtem trenérů svého klubu, abychom zajistili všem oběd.  (https://m.facebook.com/p7restaurant

kontaktní osoba: Štěpánka Slámová

Místo konání semináře: Šimáčkova 16, Praha 7

Program:
Seminář 10:00 – 12:00

Společný oběd 12,15 - 13,45 v pizzerii hotelu Parkhotel

Druhá část semináře   14:00 – 16:00

Seminář povede juniorský Mistr světa a současný ukrajinský trenér M. Petrenko.

Krátké zprávy
5. Října 2016
ZÁŽITKOVÁ DÍLNA NA LETNÉ

V sobotu 8. října 2016 Český svaz akrobatického Rock and Rollu  uskuteční další ze svých akcí v rámci projektu Hýbeš se a zdravě jíš - tak jsi „IN“ , který se snaží,
aby děti i dospělí získali větší povědomí o přínosu pohybu i výživy pro své zdraví i
aby se akrobatický rokenrol stal jednou z korektních a zdravých možností při úvahách,
jakému sportu se dítě může začít věnovat.

Akce „Buď IN“ - zážitková dílna rokenrolu pro veřejnost na Letné proběhne v sobotu 8. října 2016 na Praze 7, Nad Královskou oborou 51 od 10:00 do 14:00.
Zážitkovým způsobem (vidět-slyšet-cítit) ukáže dětem i dospělým smysl aktivního pohybu v dětském věku a v dospívání (přínos zdravotní-výživa a péče o tělo i psychiku, smysluplné trávení volného času, pocit, že někam patřím, že něco dokážu a že mě to baví. Těšit se můžete na autogramiádu malých sportovců i pohybové soutěže o ceny. Projekt je podpořen Hlavním městem Prahou v rámci titulu Praha Evropské hlavní město sportu.

Krátké zprávy
4. Října 2016
Akrobatický rokenrol - Mistrovství světa opět v Praze

Již tuto sobotu 8. října 2016 zažije sportovní hala na Královce v Praze na Letné opravdový svátek akrobatického rokenrolu. Proběhne zde Mistrovství světa dívčích formací junior a již 13. ročník mezinárodní soutěže Letenský pohár. Významní hosté, soutěžící ze 17 zemí světa i bohatý doprovodný program - přijďte se podívat i Vy, bude se na co dívat. Podaří se České republice získat další titul Mistryň světa? Akce je podpořena Hlavním městem Prahou a Prahou 7.

Krátké zprávy
3. Října 2016
Buď IN- zážitková dílna

V sobotu 1. října 2016 připravil Český svaz akrobatického Rock and Rollu zážitkovou dílnu, jednu ze svých akcí v rámci projektu Hýbeš se a zdravě jíš - tak jsi „IN“. Tento projekt se snaží, aby děti i dospělí získali větší povědomí o přínosu pohybu i výživy pro své zdraví i aby se akrobatický rokenrol stal jednou z korektních a zdravých možností při úvahách, jakému sportu se dítě může začít věnovat.
Projekt je podpořen Hlavním městem Prahou v rámci titulu Praha Evropské hlavní město sportu.

Krátké zprávy
3. Října 2016
Předchozí 1 9 17 20 21 22 23 24 25 26 33 Další