Krátké zprávy

Reportáže Pozvánky Rozhovory Média Krátké zprávy Životospráva
SPORTOVEC ROKU  2016 - SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ

Začátek nového roku 2017 byl spojen s významnou událostí v akrobatickém rokenrolu. 14. ledna 2017 se sešli v Jinonicích na slavnostním večeru ti, kteří své životy spojili s akrobatickým rokenrolem. Tanečníci, trenéři, rodiče, rozhodčí, bývalí tanečníci i příznivci tohoto krásného a současně náročného sportu. Proběhl druhý ročník soutěže Sportovec roku v akrobatickém rokenrolu a na nejúspěšnější páry, formace a jejich trenéry čekalo slavnostní vyhlášení a poděkování za sportovní výkony v roce 2016. Na podiu se přestavili vždy tři neúspěšnější páry nebo týmy v jednotlivých kategoriích, tanečníci i trenéři převzali medaile a diplomy z rukou významných osobností tohoto sportu a vítězové získali i vzácné sošky symbolizující právě tento náročný a dynamický sport. Kromě jednotlivých soutěžních kategorií proběhla i ocenění výjimečná. Cenu za celoživotní přínos akrobatickému rock and rollu z rukou předsedy ČSAR Jiřího Haise a místopředsedkyně ČSAR Miroslavy Kočové převzal pan František Večeřa, legendární trenér, kterému za své mezinárodní sportovní úspěchy vděčí mnohé taneční páry od úplných počátků rokenrolu v České republice až po současnost. Svou vděčnost této legendě mohutným potleskem vyjádřili i všichni přítomní v sále. V další speciální kategorii Hvězda roku ocenění sportovního svazu získal taneční pár kategorie A - Vítězslav Horák a Sandra Chudomská. Absolutním vítězem Sportovce roku 2016 se stal taneční pár Matěj Lukeš a Veronika Šemberová z kategorie Žáci.

Krátké zprávy
17. Ledna 2017
PF 2017

Český svaz akrobatického Rock and Rollu přeje Vám všem i Vašim rodinám krásné a pohodové vánoce a do nového roku radost z každého malého i většího úspěchu.

Jiří Hais, předseda ČSAR

Krátké zprávy
26. Prosince 2016
ZÁŽITKOVÁ DÍLNA V JINONICÍCH

V sobotu 3. prosince 2016 Český svaz akrobatického Rock and Rollu  uskutečnil poslední ze svých akcí v rámci projektu Hýbeš se a zdravě jíš - tak jsi „IN“ , který se snaží, aby děti i dospělí získali větší povědomí o přínosu pohybu i výživy pro své zdraví i aby se akrobatický rokenrol stal jednou z korektních a zdravých možností při úvahách, jakému sportu se dítě může začít věnovat.
Akce „Buď IN“ - zážitková dílna rokenrolu pro veřejnost v Jinonicích proběhla od 11:00 do 15:00 v sokolovně TJ Sokol Jinonice. Děti si zaskákaly, celé rodiny zážitkovým způsobem vnímaly smysl aktivního pohybu v dětském věku. Rodiče i děti se seznamovali s vhodnou obuví i oblečením pro sport, radili se o tom, co je vhodné používat při pravidelném sportování. Radost dětem udělaly i ceny z oblasti zdravé výživy a sportovních doplňků. Projekt je podpořen Hlavním městem Prahou v rámci titulu Praha Evropské hlavní město sportu.

Krátké zprávy
3. Prosince 2016
Soutěž VLAŠTOVKA zakončila soutěžní sezónu 2016

Stejně jako jarní část taneční sezóny i podzimní část zakončila soutěž pro začínající sportovce v akrobatickém rokenrolu VLAŠTOVKA. Vánočně vyzdobená sokolovna na Praze 5 v Jinonicích přivítala taneční páry i rokenrolové formace z České republiky i ze Slovenska. Někteří malí rokenroloví tanečníci na Vlaštovce soutěžili poprvé ve svém tanečním „životě“ poté, co se pilně se svými trenéry připravovali každý týden při tréninku a konečně si vyzkoušeli svůj dres i nacvičenou sestavu před skutečnou porotou.  Na této soutěži se představili i ti, co se prvně pokusili o novou sestavu ve vyšší kategorii. Tělocvična byla plná diváků, podporu poskytli nejen rodiče, sourozenci, babičky, dědečkové, tety a strejdové, ale některým soutěžícím přišli fandit i spolužáci a kamarádi. Organizačně soutěž zajistil oddíl RRC Domino TJ Sokol Jinonice.

Krátké zprávy
3. Prosince 2016
Žižkovský pohár a VELKÁ CENA SOKOLA 2016

Sportovní hala Na Balkáně na Praze 3 přivítala v sobotu 26.listopadu 2016 již 6. ročník soutěže VELKÁ CENA SOKOLA a Žižkovský pohár v akrobatickém rokenrolu. Poslední domácí soutěž v závodní sezóně 2016 umožnila tanečníkům i tanečnicím pokusit se získat cenné body do celoročního žebříčku a vylepšit si tak ještě své celkové pořadí v soutěži Sportovec roku. Soutěžilo se v 5 kategoriích párového rokenrolu a ve 4 kategoriích dívčích formací.  Soutěž se konala ve spolupráci s Českým svazem akrobatického Rock and Rollu,  Prahou 3 a Českou obcí sokolskou. Kromě účastníků z České republiky se na soutěži představili i zástupci tanečního sportu z Polska i Slovenska. Organizačně soutěž zajistil oddíl TJ Sokol Kampa Praha.

Krátké zprávy
1. Prosince 2016
„ROČENKA“ patří k rokenrolu

Na Žižkovském poháru je ta pravá příležitost doplnit si svou sbírku sportovních úspěchů o rokenrolovou „ROČENKU 2015“. Soutěžní sezóna roku 2016 pomalu vrcholí a na sobotní soutěži Velká cena Sokola - Žižkovský pohár 2016 budou moci taneční páry i jednotlivé formace svými výkony ještě zasáhnout do umístění v celoročním žebříčku SPORTOVEC ROKU 2016 ve své soutěžní kategorii. Kdo již má doma ve své knihovničce vedle jednotlivých diplomů a medailí z rokenrolu svou „ROČENKU 2015“, otevře ji a najde své jméno v tabulkách SPORTOVCE ROKU v kategorii, ve které v roce 2015 soutěžil. Připomene si Mistry republiky, úspěchy českého rokenrolu v zahraničí: na Mistrovstvích světa i Evropy, na Světových pohárech. A bude se těšit na bilanci toho roku letošního. Na jaře se opět tanečníci, tanečnice, trenéři i rodiče dočkají dalšího vydání ROČENKY ČSAR, tentokrát s přehledem toho, co se v rokenrolu dělo v roce letošním, tedy v roce 2016.
Každý sportovec soutěží nejen s ostatními ale i sám se sebou. V hlavě běhá myšlenka „Když poctivě trénuju a snažím se, můžu být s letošní sezónou spokojený/spokojená?“  Dokázali jste v celoročním žebříčku poskočit o nějakou tu příčku? Nebo si udržet své celkové pořadí? Když otevřete Ročenku z roku 2015, budete vědět, jak jste na tom byli vloni.
A ještě zajímavější to bude, až budete za pár let prohlížet Ročenky z jednotlivých let, kdy jste soutěžili a byli součástí té rokenrolové rodiny na soutěžích. A budete se moci i zpětně pochlubit svými umístěními a úspěchy i tím, že když jsme my tancovali v „žácích“ tak ten rok vyhrál Matěj Lukeš s Veronikou Šemberovou. A taneční pár Jan Haupt a Martina Metlická tady na té fotce získali titul Mistr ČR v té nejvyšší kategorii „A“. A my s nimi závodili ve stejné hale, tleskali jsme jim při jejich finálové taneční i akrobatické sestavě a opravdu je znali. A třeba snili, že za pár let, když budeme poctivě trénovat, tak si zazávodíme v „áčkách“, budeme také skákat to dvojné salto nebo jinou akrobu, jejíž provedení v sestavě dnes obdivujeme u těch dnešních „Áček“. Anebo, že vymyslíme a zvládneme podobně zajímavou choreografii v DFS jako mistryně světa i Evropy z roku 2015 tanečnice z formace Angels.

Krátké zprávy
25. Listopadu 2016
Z juniorského Mistrovství světa přivážíme 10. místo

V sobotu 19.11.2016 a v neděli 20.11.2016 se v ruské Soči uskutečnily poslední soutěže ze série Mistrovství světa. V juniorské kategorii párového rokenrolu se nejlépe prosadil pár MARTIN RŮŽIČKA - JOHANKA MARKOVÁ z Kolbdance, kteří obsadili krásné 10. místo. Další čeští zástupci pak obsadili 23. místo LUKÁŠ SLÁMA - ANNA FOŘTOVÁ ze Sokola Pražského a 25. místo patří páru MILAN HOJDA - KATEŘINA KARBANOVÁ z klubu TASK Silueta Praha. Juniorský titul si odvezl pár CZANIK László - DOBAY Dóra z Maďarska.
V kategorii  Žáci nejlepší česká dvojice skončila svoji pouť již ve čtvrtfinále. 21. místo patří páru MARTIN LEDL - KATEŘINA VRABCOVÁ opět z Kolbdance, 23.místo si vytancoval pár MATĚJ LUKEŠ - VERONIKA ŠEMBEROVÁ z TASK Silueta  a 26. místo si odvezl do klubu Elvis Jihlava pár MAREK ŠPEJTEK - ELIŠKA MUSILOVÁ. Zlato opět získal francouzský pár DELATORRE Marty - PORTILLO Ophélie.
V kategorii B se na Světovém poháru představil pár KAREL MICHALIČKA - NELLY PACOURKOVÁ z Kolbdance, který po chybě skončil na 27. místě. Tuto kategorii zcela ovládl ruský pár SAMOYLOV Konstantin - GUSAROVA Anastasia, kteří jsou nyní právem zcela neporazitelní.
V neděli se uskutečnilo Mistrovství světa párových juniorských formací. Jediná česká formace CZECH MACHINE z Elvis Jihlava obsadila 11. místo. Vítězi se v této kategorii stali Slovinští BRILJANTINA TEENS.
Všem účastníkům gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci ČSAR.

Krátké zprávy
22. Listopadu 2016
Medaile i ze Schaffhausenu!

O víkendu 11. a 12. 11. 2016 se sešli světoví tanečníci ve švýcarském Schaffhausenu na Mistrovství světa, Mistrovství Evropy a Světovém poháru v rokenrolu a boogie-woogie. A Češi si zase odvezli medaile!
V sobotu, kdy byla klání v boogie-woogie(B-W), zastupoval Českou republiku oddíl TŠ Twist Říčany. Ačkoliv byla česká formace po prvém kole čtvrtá, odsunula je porota nakonec ve finále na páté místo na Mistrovství světa. I tak prokázali tanečníci, že se nové kategorie obávat nemusí. Finský porotce, který neměl v soutěži finské zástupce, dával Dynamite Boogie v každém kole na první místo.
V kategorii B-W senior nás zastupovali manželé Jiří a Zuzana Boháčkovi. A i když nastupovali takřka bez znalosti nových pravidel, nebyli poslední, ale 21. z 23 párů.
     Neděle patřila rokenrolu.  Dívčí formace bojovaly o titul mistrů Evropy a žákovské s juniorskými páry o Světový pohár (SP).
Formace Madonna, Queen a Mystique se dostaly do semifinále rovnou, Diamonds  z opravného kola. Právě choreografie Siluety Praha "Rocky" jim pomohla k celkovému 11. místu.
Do finále se dostaly kočky z Madonny,  Chaplinové z Queen (obě z TŠ Twist Říčany) a letušky z Mystique (Silueta Praha).
Měsíc čerstvé vicemistryně světa Madonny, přestože postupovaly vždy nejlépe z ČR a na medailových místech, fatálně zkazily. Získaly tak 6.místo.  S lehkostí a přesností tančící formace Mystique si vytančila čtvrté místo. A Queen nakonec získaly nádherné bronzové medaile! Zaslouženě. A to přesto, že patřily věkem k mladším formacím. Mistrem světa se staly Little Lady z Ruska.
Zajímavé je, že se do finále nedostaly Maďarky, ale naopak Polky. 
Dobré jméno českému rokenrolu udělali i Lukáš Sláma - Anna Fořtová ze Sokola Pražského v juniorské kategorii párového rokenolu. Z opravného kola postupovali jako první, ale nakonec jim po vyrovnaném výkonu porotci neumožnili tančit dále a tak zbylo 23.místo. I tak to nebyla špatná generálka na Mistrovství světa v Rusku. 
V kategorii žáků jsme měli také český taneční pár: Martin Hátle  - Veronika Poláková ze Siluety Praha. I když ve světovém klání zatím získávají zkušenosti, jejich výkon byl dobrý a získali 29.místo.
Všem zúčastněným českým reprezentantům gratulujeme.

Krátké zprávy
18. Listopadu 2016
Královéhradecký kraj – WHITE CUP 2016

Již třetím rokem se sportovci z České republiky i okolních zemí a také příznivci akrobatického rokenrolu vydali do Královéhradeckého kraje, kde proběhl další úspěšný ročník mezinárodní soutěže WHITE CUP 2016.  Soutěž v Radvanicích se konala v rámci projektu MČR a významné soutěže v akrobatickém rock and rollu v KHK - okno rokenrolu, který je realizován za finanční podpory Královéhradeckého kraje.
Rokenrol si v krásném prostředí Radvanic našel již své místo a všechny organizátory těší, že vzniká další krásná tradice. V párovém rokenrolu se startovalo ve všech šesti kategoriích, takže bylo možné vidět taneční i akrobatické umění od malých dětí až po mistrovské rokenrolové páry. I v dívčích formacích se představily tanečnice různých věkových kategorií, od dětí, přes juniorky až po seniorky.
V dětské kategorii párů se do finále probojovaly taneční páry ze tří zemí: z Polska, Slovenska i z České republiky. A tak se bylo na co dívat, když se malí tanečníci snažili předvést to nejlepší, co dokážou, aby zaujali porotu a získali šanci získat trofeje nejvyšší na stupních vítězů. Zlaté medaile symbolicky ve tvaru sněhových vloček si nakonec odvezl polský pár Tomasz Mróz a Jagoda Czapik.

Krátké zprávy
12. Listopadu 2016
Pracovní seminář Radvanice - Rokenrol v KHK

V pátek 4. listopadu 2016 se konal druhý plánovaný seminář na téma Odborné kompetence a sociální práce s mládeží v rokenrolu pro trenéry i pro rozhodčí akrobatického rokenrolu v Radvanicích. Pracovní seminář uspořádal Český svaz akrobatického Rock and Rollu za podpory Královéhradeckého kraje. Z připravených témat diskusi přítomných rozpoutala např. témata: odpovědnost trenéra, nestranný přístup rozhodčího/porotce, zajištění objektivity s prvky subjektivního hodnocení, komunikace rozhodčích s trenéry a sportovci v průběhu soutěže. Seminář byl hodnocen jako přínosný, za praktické označili účastníci i to, že se termín vzdělávání pro trenéry a rozhodčí koordinuje s termíny soutěží, aby se šetřil čas těch, kteří se ve volném čase věnují práci s mládeží a mají dost nabité osobní plánovače.

Krátké zprávy
26. Prosince 2016
Předchozí 1 9 17 19 20 21 22 23 24 25 33 Další